MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 5 Μαΐου

Προβολές ταινιών μικρού μήκους και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Παρασκευή 5 Μαΐου.

Monopoli Team

Οι σπουδαστικές ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύουν στον Κινηματογράφο Ίριδα

Την Παρασκευή 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος προβολών των σπουδαστικών ταινιών του Φεστιβάλ Δράμας 2022 στον κινηματογράφο Ίριδα. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στις 18:30 είναι οι: “H Δράμα στην Εποχή της Πανδημίας” του Γιώργου Κωνσταντίνου, “Η αρχή” του Γιώργου Νικολόπουλου, “Salted lake” του Scholz Alexandros Antonios, “Σταυροδρόμι” του John Konini, “Μία ευχή πέρα από τον θάνατο” της Άννας Μαρίας Λεβέντη, “Αστόρια” του Γαβριήλ Αθανασίου, “Ο καμβάς” του Κωνσταντίνου Σπανουδάκη και “Revollusion” του Χρήστου Μπόσμου. (προκράτηση θέσης εδώ) Στις 21:00, οι προβολές του Εθνικού Σπουδαστικού τμήματος θα συνεχιστούν με τις ταινίες μικρού μήκους: “Looking for joy” της Άννας Οικονόμου, “Σαν βασιλιάς” της Ευαγγελίας Κουμαντσιώτη, “Νύχτες Αυγούστου” της Άλκηστης Μιχαλοπούλου, “Το Συμβόλαιο” του Στέλιου Λέρη, “Ποδήλατο” του Στάθη Καλούδη και “Do nothing” της Μαρίας Φουράκη. (προκράτηση θέσης εδώ)
5/5, 18:30 και 21:00
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 

Μυστήριο 114: Everything Open στην Ελευσίνα

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει από τις 5 έως τις 7 Μαΐου το “Μυστήριο 114 Everything Open”, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή. Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου. Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας “Everything Open”, τα δύο πρώτα μέρη της οποίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022, που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης.
5/5, 20:00
Σημείο συνάντησης: Παλιό Δημαρχείο Ελευσίνας – Χατζηδάκη 33, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού Vol. 8: Στη Μικρή Σκηνή της Στέγης με αφιέρωμα στον Maurice Ohana12.09.2018

Προβολή της ταινίας “Rebel Dykes” στο Tavros Space

Στα πλαίσια της δράσης “revolution is not a one time event” του Tavros Space, την Παρασκευή 5 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία “Rebel Dykes” των Harri Shanahan και Siân A. Williams. Υπόθεση: Ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για την έκρηξη που συνέβη όταν η πανκ συνάντησε τον φεμινισμό. Μια ιστορία ειπωμένη μέσα από τη ζωή μιας συμμορίας λεσβιών στο ταραχώδες Λονδίνο της δεκαετίας του 1980.
5/5, 21:00-23:00
Tavros Space – Αναξαγόρα 33, Ταύρος

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Γιαννίση

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Την Παρασκευή 5 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση, «Ο άλλος αδελφός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Αμπατζής και η συγγραφέας Ούρσουλα Φωσκόλου.
5/5, 19:00
Βιβλιοπωλείο Monogram – Υμηττού 17, Χολαργός

Παρουσίαση του βιβλίου του Mohamed Mbougar Sarr στην Αθήνα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνει την Παρασκευή 5 Μαΐου συνάντηση με τον συγγραφέα Mohamed Mbougar Sarr για το βιβλίο “Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων”, το οποίο κέρδισε το Βραβείο Γκονκούρ 2021 και βραβείο Γκονκούρ Ελλάδας 2022. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το μυθιστόρημα  αφηγείται την ιστορία δύο Σενεγαλέζων συγγραφέων, ο ένας σύγχρονος, σε αναζήτηση του εαυτού του, που μοιάζει με τον συγγραφέα, ο άλλος που έζησε τη στιγμή της δόξας του το 1938, πριν από μια ραγδαία πτώση, ο μυστηριώδης Τ.Σ. Ελιμάν, εμπνευσμένος από τον Μαλιανό Γιαμπό Ουολογκέμ, νικητή του βραβείου Ρενοντό, το 1968.
5/5, 20:00
The Upper House Athens – Boυκουρεστίου 3, Στοά Σπύρου Μήλιου, City Link, 6o όροφος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Οίκος της Ταραχής: Η Πατρίσια Απέργη επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b