MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

The best of Mikis Theodorakis: Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σε Ζυρίχη και Μόναχο

Κορυφαίες δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένες στην ποίηση μεγάλων ποιητών, θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη σε δύο μοναδικές συναυλίες, αφιερωμένες στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, στη Ζυρίχη και το Μόναχο

The best of Mikis Theodorakis: Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σε Ζυρίχη και Μόναχο
Φωτογραφία: Marios Theologis
Monopoli Team

Η Μαρία Φαραντούρη, που σφράγισε με τη φωνή της το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, θα ερμηνεύσει τραγούδια γνωστά και αγαπημένα του Έλληνα μουσουργού, αλλά και κάποια άγνωστα στο ευρύ κοινό, σε δύο μοναδικές συναυλίες, το Σάββατο 6 Μαΐου στο Volkshaus της Ζυρίχης και την Κυριακή 7 Μαΐου στην Isarphilharmonie του Μονάχου.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει αποσπάσματα από τις κορυφαίες δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένες στην ποίηση των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως των βραβευμένων με Νόμπελ Γιώργου Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και άλλων εξίσου σπουδαίων, όπως του Γιάννη Ρίτσου, του Ιάκωβου Καμπανέλλη, του Μανόλη Αναγνωστάκη κ.ά., καθώς και του Χιλιανού Pablo Neruda.

Alkyone. © Alexia Tyriakidou

Η Μαρία Φαραντούρη ήταν μόλις 16 ετών όταν ο Μίκης Θεοδωράκης την προσκάλεσε στο σπίτι του και τη σύστησε στον ποιητή Ιάκωβο Καμπανέλλη, έναν άνθρωπο που είχε βιώσει τη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν και είχε μετουσιώσει σε ποιήματα την εμπειρία του αυτή, τα οποία ο σπουδαίος συνθέτης το διάστημα εκείνο μελοποιούσε. Η μοναδική, σκοτεινή, ζεστή, δυναμική φωνή της Μαρίας έγινε τότε η φωνή η δική του και όλης της Ελλάδας.

Θανάσης Βούτσας

Λίγα λόγια για τις συναυλίες

Στις συναυλίες που θα δώσει η Μαρία Φαραντούρη το Σάββατο 6 Μαΐου στο Volkshaus της Ζυρίχης και την Κυριακή 7 Μαΐου στην Isarphilharmonie του Μονάχου θα ερμηνεύσει τραγούδια από όλες τις περιόδους δημιουργίας του Μίκη Θεοδωράκη, με έμφαση ωστόσο στο «Άσμα Ασμάτων» από τον κύκλο τραγουδιών του «Μαουτχάουζεν», ένα έργο στο οποίο ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, μέσα από την απερίγραπτη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης, υμνεί τελικά τη δύναμη της αγάπης.

Στις δύο αυτές συναυλίες, που είναι ειδικά αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη, τη Μαρία Φαραντούρη θα συνοδεύουν ο ερμηνευτής Θανάσης Βούτσας και η ανερχόμενη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Alkyone, η οποία είχε την τύχη και την τιμή να ακούσει ο αείμνηστος συνθέτης την ερμηνεία της στο τραγούδι «Βασίλεψες, αστέρι μου», δηλώνοντας συγκινημένος από την προσέγγισή της. Στο πλαίσιο των αφιερωματικών συναυλιών, η Alkyone θα έχει επίσης τη σπάνια ευκαιρία και την τιμή να τραγουδήσει ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ντουέτο με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘοδωρής Κοτονιάς και Βιολέτα Ίκαρη στον Σταυρό του Νότου Plus12.09.2018

Μαζί τους οι μουσικοί:

Henning Schmiedt (Grand piano)
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο)
Μιχαήλ Πορφύρης (τσέλο)
Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι)
David Lynch (σαξόφωνο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δύο συναυλίες ειδικά αφιερωμένες στον Μίκη Θεοδωράκη σε Ζυρίχη και Μόναχο

Σάββατο 6.5.23 • Ζυρίχη, Volkshaus

Κυριακή 7.5.23 • Μόναχο, Isarphilharmonie

Σολίστ: Μαρία Φαραντούρη

Μαζί της  ο Θανάσης Βούτσας & η Alkyone

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b