MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Το πλούσιο πρόγραμμα και οι εκπλήξεις του φετινού φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας που έχει αγαπήσει το κοινό ανοίγει τις πόρτες του για τέταρτη συνεχή χρονιά και μας παρουσιάζει το πλούσιο πρόγραμμά του.

Photo by Maia Habegger on Unsplash
Photo by Maia Habegger on Unsplash
Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Η έναρξη της μεγάλης γιορτής ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου, στον χώρο του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και θέμα «Μαντεύω τον ένοχο», ενώ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη την Πέμπτη 25 Μαΐου, θα σηματοδοτήσει τη λήξη των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου Φεστιβάλ, σκοπός του οποίου είναι και η ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών-συγγραφέων, καθώς και των υπόλοιπων καλλιτεχνών του είδους, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε διάφορα σημεία της πόλης τις εξής δράσεις: παρουσιάσεις νέων βιβλίων, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πολλοί και αγαπημένοι συγγραφείς θα υπογράφουν τα βιβλία τους και θα συνομιλούν με το κοινό τους, ενώ φέτος για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ θα διοργανώσει μια σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων σε ένα εορταστικό τριήμερο (19-20-21 Μαΐου) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Τρεις μέρες – ένας χώρος, με δράσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, αλλά και μουσική, φαγητό και ποτό!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Τετάρτη 3 Μαΐου – 19:00, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Στο Εργαστήρι Δημιουργικής Αστυνομικής Γραφής «Μαντεύω τον ένοχο», οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως τα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν την έρευνα. Εισηγητές: Χρύσα Σπυροπούλου (συγγραφέας), Γιάννης Πανούσης (ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας), Γιώργος Τσούκαλης (ιδιωτικός ερευνητής), Έρη Ιωαννίδου (δικαστική ψυχολόγος). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Πέμπτη 4 Μαΐου – 19:00, Omikron 2

Παρουσίαση του βιβλίου της Σίβυλλα Αργυροπούλου, «2% (δύο τοις εκατό)», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βιβλιοκριτικός Γιώργος Τσιτώνας.

Παρασκευή 5 Μαΐου – 19:00, Βιβλιοπωλείο Monogram

Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Γιαννίση, «Ο άλλος αδελφός», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Αμπατζής και η συγγραφέας Ούρσουλα Φωσκόλου.

Δευτέρα 8 Μαΐου – 19:00, MONK Wine Bar

Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Βαρδάκη, «Ο εραστής της», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Βαγγέλης Γιαννίσης και Δημήτρης Σίμος

Τρίτη 9 Μαΐου – 19:30, Βιβλιοπωλείο Monogram

Παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Παπαναστασίου, «Το σπάσιμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο  Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ και η Εθνική Εκπρόσωπος της ΜΚΟ Α21, Μαρίνα Ντονοπούλου.

Τετάρτη 10 Μαΐου – 19:00, Βιβλιοπωλείο Monogram

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Χουσνή, «Τέταρτος τοίχος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κύφαντα. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Νίνα Κουλετάκη και η blogger Γιώτα Βασιλείου, ενώ αποσπάσματα από αυτό θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Δαμασιώτη και θα ερμηνεύσει τραγούδια στη συνέχεια η ψυχολόγος και θεατροπαιδαγωγός Βυζαντία Πυριόχου Γκυ.

Πέμπτη 11 Μαΐου – 19:00, Omikron 2

Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκυς Χασάνδρα, «Μαύρη άσφαλτος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου και ο συγγραφέας Γρηγόρης Αζαριάδης.

Παρασκευή 12 Μαΐου – 19:00, Omikron 2

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Αζαριάδη, «Χωρίς άντρες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής, η συγγραφέας  Οφηλία και ο συγγραφέας Χρήστος Γιαννάκενας.

Σάββατο 13 Μαΐου – 12:30, Βιβλιοπωλείο Monogram

Στην παιδική εκδήλωση από την Ομάδα Θεάτρου «Ανεμόμυλοι» με τίτλο «Βιβλιοπαιχνίδι για τον Ντετέκτιβ Κλουζ», οι συμμετέχοντες μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, θα γνωρίσουν τον ντετέκτιβ Κλουζ. Θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες μυστηρίου και θα γίνουν ντετέκτιβ στη θέση του ντετέκτιβ! Απαραίτητα εφόδια είναι η παρατηρητικότητα, η καλή μνήμη, το ακονισμένο μυαλό, το ένστικτο, η φαντασία και πάνω απ’ όλα η διάθεση για διάβασμα αλλά και για παιχνίδι! (Διάρκεια: 60 λεπτά, Ηλικίες: από 7 ετών)

Κυριακή 14 Μαΐου – 18:00, Βιβλιοπωλείο Monogram

Στην Παιδική εκδήλωση «Mystery Walk» που διοργανώνεται από τις εκδόσεις Κέδρος, με αφετηρία το βιβλιοπωλείο Monogram τα παιδιά ξεκινούν την περιήγησή τους στον Χολαργό, μαθαίνουν την ιστορία του και βήμα βήμα λύνοντας τους γρίφους, ανακαλύπτουν τα στοιχεία ενός εγκλήματος και πάντα με την καθοδήγηση του συγγραφέα Κώστα Στοφόρου και της «Μαγική Τράπουλα των Παραμυθιών» τα παιδιά δημιουργούν και παίζουν τις δικές τους εκδοχές της ιστορίας. (Διάρκεια: 1,5 ώρα, Ηλικίες: 7 – 12 ετών)

Κυριακή 14 Μαΐου – 20:00, Βιβλιοπωλείο Monogram

Παρουσίαση του συλλογικού έργου από τις Εκδόσεις Κύφαντα, «Είκοσι τρία εγκλήματα στον Χολαργό». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αντώνης Γκόλτσος, Κωνσταντίνα Μόσχου και Τέση Παπαθανασίου.

Δευτέρα 15 Μαΐου – 19:00, Βιβλιοπωλείο Monogram

Παρουσίαση του δεύτερου τόμος της συλλογής διηγημάτων «Θεσσαλονίκη Νουάρ – Απειλητική Νύμφη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπον, και τις ιστορίες του υπογράφουν δέκα βορειοελλαδίτες συγγραφείς μυστηρίου και αστυνομικής μυθοπλασίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ Φίλιππος Φιλίππου, η συγγραφέας Κλαίρη Θεοδώρου και ο  υπεύθυνος της έκδοσης «Θεσσαλονίκη Νουάρ», Αλέξανδρος Μυροφορίδης.

Τρίτη 16 Μαΐου – 19:00, Omikron 2

Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Πηγαδίτη, «Η συνομωσία του Δράκου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Αβέρκιος Λουδάρος.

Τετάρτη 17 Μαΐου – 19:00, Omikron 2

Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Κακατσάκη, «Απολαύσεις της Καπούης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δικηγόροι Σταματίνα Ρουμελιώτου και Ανδρέας Ματσακάς, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Καπαμάς.

Πέμπτη 18 Μαΐου – 19:00, Omikron 2

Στην εκδήλωση – συζήτηση που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.) «H ελληνική ‘mafia’ στα δίχτυα της αστυνομικής λογοτεχνίας & της Εγκληματολογίας» θα μιλήσουν οι: Γρηγόρης Αζαριάδης (συγγραφέας), Αναστασία Χαλκιά (Δρ. Εγκληματολογίας, διδάσκουσα ΕΚΠΑ & ΕΑΠ), Διονύσης Χιόνης (δικηγόρος, ΜΔΕ Εγκληματολογίας, Πρόεδρος ΚΕ.Μ.Ε.), ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει η Μάρθα Λεμπέση (ΜΔΕ Εγκληματολογίας, διευθύντρια ΚΕ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 22 Μαΐου – 18:30, Βιβλιοπωλείο Monogram

Στη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας, ο συγγραφέας Arne Dahl θα μιλήσει με τα μέλη της λέσχης για το νέο του βιβλίο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Τρίτη 23 Μαΐου – 21:30, Κινηματογράφος Μικρόκοσμος

Προβολή της ταινίας «In a lonely place» του Nicholas Ray, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο της Dorothy B. Hughes «Σ’ έναν έρημο τόπο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το βιβλίο από ειδικούς του χώρου. (Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παναγιωτάτος, Εισιτήριο: 4,00€)

Πέμπτη 25 Μαΐου – 19:00, Βιβλιοπωλείο Monogram

Παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρος Μάρκαρης, «Η εξέγερση των Καρυάτιδων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κείμενα.

Τριήμερο Εκδηλώσεων στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

19 Μαΐου (Παρασκευή) – 17:00

Εκδήλωση – Συζήτηση: «Ανήλικοι Δράστες και θύματα της εγκληματικότητας μέσα από τα μάτια της τέχνης και της επιστήμης»

Θέμα: Η εμπλοκή των ανηλίκων ως δραστών ή θυμάτων εγκληματικότητας μέσα από την διεισδυτική ματιά της επιστήμης, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Ομιλητές: Χριστίνα Ζαραφωνίτου (Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία», στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & Διευθύντρια Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ), Γιάννης Πανούσης (ομότιμος καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ), Γιάννης Σκαραγκάς (συγγραφέας & σεναριογράφος της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι»). Συντονισμός: Λίνα Παπαδάκη (δημοσιογράφος)

19 Μαΐου (Παρασκευή) – 18:30

Debate – εκδήλωση ΕΛΣΑΛ

Στο πνεύμα των ημερών, μια μάχη υπέρ βωμών και εστιών. Ένα debate και μια κάλπη πολύ πολύ διαφορετικά από τα άλλα. Phillip Marlowe vs Hercule Poirot ή ο Μεγάλος Αποχαιρετισμός στα βαγόνια του Orient Express. Από κοντά, ο Ζιλ Μαιγκρέ που στήνει παγίδα και ο σερίφης Νικ Κόρει που θα προσπαθήσει να την σκαπουλάρει. Στη μια γωνία του ρινγκ οι hard-boileders/pulpers Άντυ Βρόσγος, Γιάννης Μόσχος, Λευτέρης Μπούρος και Κώστας Φασουλόπουλος θα κοουτσάρουν τον πολύ Ρέιμοντ Τσάντλερ και τον σκοτεινό Τζίμ Τόμπσον, ενώ στην άλλη oι whoduners Έρικα Αθανασίου, Βάσω Παπαδοπούλου, Γεωργία Παπαπλυμπέρη και Άγγελος Χαριάτης θα δίνουν οδηγίες και θα σκουπίζουν τον ιδρώτα της βασίλισσας Άγκαθα Κρίστι και του μετρ Ζορζ Σιμενόν.

19 Μαΐου (Παρασκευή) – 20:00

Τιμητική εκδήλωση – συζήτηση

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Chris Carter, με αφορμή την κυκλοφορία του 10ου μυθιστορήματός του με ήρωα τον ντεντέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ «Ο γρίφος του κακού», εκδόσεις Bell. Τον συγγραφέα θα συστήσει στο ελληνικό κοινό ο Στέφανος Τσιτσόπουλος (δημοσιογράφος και συγγραφέας). Ο Carter θα συνομιλήσει με τους Έλληνες συγγραφείς του crime: Γρηγόρη Αζαριάδη, Ευτυχία Γιαννάκη και Μιμή Φιλιππίδη.

19 Μαΐου (Παρασκευή) – 21:30

Θεατρική παράσταση «Και δεν έμεινε κανένας»

Τη βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Agatha Christie που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, μοναδική αυτή παράσταση μάς συστήνουν 9 συγγραφείς και 1 εκδότης. Συγκεκριμένα, στην πρωτότυπη παράσταση που σκηνοθετεί ο Αντώνης Γαλέος πρωταγωνιστούν οι Γρηγόρης Αζαριάδης, Έρρικα Αθανασίου, Άντυ Βρόσγος, Χρήστος Γιαννάκενας, Βαγγέλης Γιαννίσης, Σπύρος Κακατσάκης, Έλενα Μπολονάση, Βάσω Παπαδοπούλου, Άγγελος Χαριάτης και Γιάννης Χουτόπουλος, με guest star τον Γιάννη Πανούση.

20 Μαΐου (Σάββατο), 11:00 – 12:30

Εργαστήριο ιστοριών για παιδιά & εφήβους «Μυστήρια στο μίξερ»

Η συγγραφέας Έρικα Αθανασίου και οι εκδόσεις Κέδρος μας θυμίζουν πως τα υλικά δεν αρκούν για να φτιάξουν μια ιστορία. Είναι η φαντασία αυτή που τα δένει μεταξύ τους, και οι συνταγές είναι απεριόριστες και τις ανακαλύπτουμε μαζί! (Ηλικίες: 9 – 14 ετών)

20 Μαΐου (Σάββατο), 13:00 – 15:00

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Μουσικής, για παιδιά δημοτικού «Άκου μια ιστορία»

Τα παιδιά, με δημιουργικότητα και καθοδήγηση, μαθαίνουν να αφηγούνται και να γράφουν ιστορίες, μαθαίνουν πως η μουσική μπορεί να συνταξιδέψει με τις ιστορίες, αλλά και πώς να αυτοσχεδιάσουν με μουσικά όργανα. Αντλώντας έμπνευση και μοτίβα από την τέταρτη περιπέτεια της «Συμμορίας με τις Μπλε Κάλτσες: Κλέφτης Καλοκαιρινής Νύχτας» θα δημιουργήσουμε δικές μας αφηγήσεις, θα διερευνήσουμε πώς η μουσική μπορεί να τα κάνει όλα λίγο πιο αληθινά και πάνω απ’ όλα θα παίξουμε με ιστορίες και ήχους.

20 Μαΐου (Σάββατο), 15:00 – 17:00

Προβολή βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων

20 Μαΐου (Σάββατο), 16:45

Προβολή ντοκιμαντέρ «Λάτιν νουάρ»,

Προβολή της πρωτότυπης, εναλλακτικής αφήγησης της σύγχρονης ιστορίας της Λατινικής Αμερικής, μέσα από τους συγγραφείς και τις αστυνομικές ιστορίες τους, του βραβευμένου σκηνοθέτη και συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Ανδρέα Αποστολίδη

20 Μαΐου (Σάββατο), 18:00

Τιμητική εκδήλωση – συζήτηση

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Arne Dahl, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Τρία στην πέμπτη», εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους: Νίκο Γεωργιάδη (ειδικό μελετητή της Σκανδιναβικής λογοτεχνίας), Βαγγέλη Γιαννίση (συγγραφέας & μεταφραστή) και Πέτρο Μάρκαρη (συγγραφέα & μεταφραστή)

20 Μαΐου (Σάββατο), 19:30

Εκδήλωση – Συζήτηση «Αστυνομικές Ιστορίες: Από το βιβλίο στην οθόνη»

Ο κριτικός κινηματόγραφου Άκης Καπράνος, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Παναγιωτάτος, η συγγραφέας και μεταφράστρια Χίλντα Παπαδημητρίου και η συγγραφέας και σεναριογράφος Βίκυ Χασσάνδρα, σε ένα ταξίδι από τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο.

20 Μαΐου (Σάββατο), 21:00

Θεατρική παράσταση «Σεληνιασμός»

Με τεχνικές που συνδυάζουν την αφήγηση και την αναπαράσταση, το ομώνυμο μυθιστόρημα του Georges Simenon που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα θα ζωντανέψει μπροστά στους θεατές, μεταφέροντας την αισθησιακή και επικίνδυνη ατμόσφαιρα της αφρικανικής ενδοχώρας, τα πάθη των ανθρώπων και την εξωτική αγριάδα του αφρικανικού πολιτισμού.
Ερμηνεύουν: Χάρης Άννης, Δημήτρης Γαλανάκης, Γιάννης Γκολόης, Μαρία Ιωαννίδου, Άννα Καβάκα, Βασιλική Κουργιαλή, Ειρήνη Κυρλάκη, Φωτεινή Λευκοπούλου, Μανόλης Πίτερης, Ανέστης Σιχονίδης, Μαρία Τσιάκκα, Χρήστος Τσίγκος, Αναστασία Τσουκαλά, Αθηνά Ψευτούδη (όλοι φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Τεχνών Εκατό»). Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουρούμπαλης

21 Μαΐου (Κυριακή), 11:00 – 15:00

Διαδραστικό παιχνίδι παιδιών & ενηλίκων «Φόνος στο Σεράφειο»

Ένα διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου βασισμένο στο βιβλίο της Agatha Christie «Φόνοι με Αλφαβητική Σειρά». Σκοπός του παιχνιδιού, η εξιχνίαση μιας δολοφονίας που έλαβε χώρα στο Σεράφειο. Η κάθε ομάδα ως ντετέκτιβ συλλέγει στοιχεία με σκοπό να βρει τον δολοφόνο.

21 Μαΐου (Κυριακή), 12:30

Master Class δημιουργικής γραφής

Ο συγγραφέας Arne Dahl θα μοιραστεί τα μυστικά της γραφής του με τους συμμετέχοντες. (Γλώσσα: Αγγλικά)

21 Μαΐου (Κυριακή), 15:30 – 17:00

Προβολή του βίντεο της τιμητικής εκδήλωσης του 2022 για τον Andrea Camilleri.

21 Μαΐου (Κυριακή), 17:00 – 18:30

Παιδική εκδήλωση «Ο κλέφτης του Σεράφειου»

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με τις εκλογές, μια παράξενη υπόθεση βασανίζει τους ανθρώπους του Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Τι να έχει συμβεί άραγε στο Σεράφειο; Ποια κλοπιμαία κρύφτηκαν εκεί; Θα αποκαλυφθεί ο ένοχος; Τα παιδιά με την καθοδήγηση του συγγραφέα Κώστα Στοφόρου ανακαλύπτουν τα στοιχεία και με τα ευρήματά τους προσπαθούν να ανασυνθέσουν το τι έχει συμβεί, παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή των γεγονότων. (Διάρκεια: 1,5 ώρα, Ηλικίες: 7-12 ετών)

19-21 Μαΐου (Παρασκευή – Κυριακή)

Έκθεση Φωτογραφίας και Υπογραφή βιβλίων από συγγραφείς

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου στο Σεράφειο, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΚΑΘΑΡΣΗ» από τη Φωτογραφική Ομάδα Άρτας «ΦωτΟΑρτ», ενώ συγγραφείς θα υπογράφουν τα βιβλία τους. Αναλυτικό πρόγραμμα με τις ώρες διαθεσιμότητας των συγγραφέων, εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνει η Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Mikrokosmos entertainment Ltd.

3-25 Μαΐου: Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, Αθήνα), Omikron 2 (Βουτάδων 42, Γκάζι), Βιβλιοπωλείο Monogram (Υμηττού 17, Χολαργός), Κινηματογράφος Μικρόκοσμος (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα), MONK Wine Bar (Καρόρη 4, Αθήνα)

19-20-21 Μαΐου: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων-Πειραιώς 144, Αθήνα

Περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες και υλικό θα δημοσιεύονται στο site της διοργάνωσης.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b