MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πάσχα στα Μετέωρα: Κατάνυξη στους ιερούς βράχους

Κατανυκτική ατμόσφαιρα, γαλήνη και επιβλητική ομορφιά. Το Πάσχα στα Μετέωρα είναι εμπειρία ζωής.

Photo by Jason Blackeye on Unsplash
Photo by Jason Blackeye on Unsplash
Monopoli Team

Αν θέλετε να ζήσετε ένα Πάσχα γαλήνιο, κατανυκτικό και πνευματικό, τότε τα Μετέωρα είναι ένας προορισμός που θα σας μαγέψει. Το «πέτρινο δάσος» που υψώνεται πάνω από την Καλαμπάκα αποτελεί ένα μοναδικό στον κόσμο θέαμα, ένα θαύμα της φύσης και της ανθρώπινης θέλησης.

Τα περίφημα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές των πελώριων βράχων, αποτελούν το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος και ένα από τα βασικότερα τουριστικά αξιοθέατα, όχι μόνο της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Πλήθη τουριστών καταφθάνουν όλο το χρόνο για να θαυμάσουν τα μοναστήρια και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, να προσευχηθούν, να αναρριχηθούν στους βράχους και να εξερευνήσουν το τοπίο μέσω υπέροχων μονοπατιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπόθεση “τσουρέκι”: 5+1 διευθύνεις στην Αθήνα με το πιο νόστιμο της αγοράς12.09.2018

Το Πάσχα στα Μετέωρα

Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, η Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη, η ανδρική μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», επί του ψηλότερου βράχου, η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ, η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος και η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου υποδέχονται τους προσκυνητές. Όλα προσφέρουν καταπληκτική θέα και το καθένα έχει τη δική του, μοναδική ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην Ελλάδα: Ιστορίες, έθιμα και παραδόσεις σε 11 πασχαλινούς προορισμούς12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b