MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μεγάλες Ώρες: Διαθέσιμη στο youtube η συναυλία του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και της ΚΟΑ στο Ηρώδειο

Το πολυδιάστατο μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη «Μεγάλες Ώρες» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο με την Γλυκερία ,τον Δημήτρη Μπάση, την Ελεάννα Βαρελά, τον Jonathan Jackson και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μόλις κυκλοφόρησε στο YouTube.

Φωτογραφία: Manolis Chiotis
Monopoli Team

Το πολυδιάστατο μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη «Μεγάλες Ώρες» μόλις κυκλοφόρησε στο YouTube.

Μία μαγική βραδιά έζησαν οι χιλιάδες θεατές, που κατέκλυσαν το ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο σε μια sold out παράσταση, για να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 το πολυδιάστατο μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, «Μεγάλες Ώρες», με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες της Γλυκερίας, του Δημήτρη Μπάση, της Ελεάννας Βαρελά και του κατόχου 5 βραβείων Emmy, Αμερικανού μουσικού και ηθοποιού, Jonathan Jackson, μαζί με 100 χορωδούς  από τρεις διαφορετικές χορωδίες δημιούργησαν μια από τις πιο κατανυκτικές στιγμές που έχουμε ζήσει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Νικήτας Τσακίρογλου στο ρόλο του αφηγητή συνέδεε με μοναδικό τρόπο την πολυπρόσωπη μουσική τριλογία του συνθέτη.

Στην συναυλία του Ηρωδείου παρουσιάστηκαν τα δύο άλμπουμ «Της Σιωπής ο Τόπος» και «Κεχαριτωμένη», από την τριλογία «Μεγάλες Ώρες» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη. Στης «Σιωπής τον Τόπο», το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι «Μεγάλες Ώρες» της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η «Κεχαριτωμένη» μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν.

Μία κατανυκτική προσευχή, που ακούστηκε σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού στον Αττικό Ουρανό.

Συμμετείχαν οι χορωδίες:
  • «Chorus Vivendi», μαέστρος Ιωάννης Βρυζάκης
  • Χορωδία «Μελωδοί» Νέας Σμύρνης, μαέστρος Γεώργιος Ζιάκας
  • Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαέστρος Νίκος Χιώτογλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOpen Plan: Η δράση του Φεστιβάλ Αθηνών επιστρέφει με 4 ψηφιακά έργα εμπνευσμένα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν»12.09.2018

Παραγωγή: Πεμπτουσία

*Τα δύο άλμπουμ «Της Σιωπής ο Τόπος» και «Κεχαριτωμένη» κυκλοφορούν σε CD και βινύλιο και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακολουθήστε τη συναυλία εδώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Από Thievery Corporation μέχρι Παυλίδη: Αυτό είναι το πλήρες line up του Plastiras Lake Festival 2026
Μουσικά Νέα
Ο Γιάννης Κότσιρας γιορτάζει 30 χρόνια δισκογραφίας στη Θεσσαλονίκη
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ – Οι τιμές των εισιτηρίων
Μουσικά Νέα
Στο νοσοκομείο η Μαρίζα Κωχ – Αναβλήθηκαν οι εμφανίσεις της
Μουσικά Νέα
Η Madonna ανακοίνωσε νέο δίσκο – Το καλοκαίρι το sequel του Confessions
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Τον Σεπτέμβριο η μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ – Ποτέ ξεκινά η προπώληση
Εικαστικά
Το Βατικανό στη Μπιενάλε Βενετίας: Μια “ηχητική προσευχή” από Brian Eno, Patti Smith, FKA Twigs
Μουσικά Νέα
Οι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται: David Byrne και Moby ταρακούνησαν το Coachella
Μουσικά Νέα
Νέα ημερομηνία για την συναυλία των Nine Below Zero στο Piraeus Club Academy
Μουσικά Νέα
Μίλτος Πασχαλίδης – Tiny Jackal τραγουδούν για τα παιδιά της Παλαιστίνης
Μουσικά Νέα
Ο John Legend για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
Η Naïka έρχεται αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα