MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Μπίρος

Ο Χρήστος Μπίρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του και της ηθοποιού και σεναριογράφου Κάκιας Ιγερινού.

Monopoli Team

Ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η ηθοποιός κια σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού, με ανάρτησή της στο Instagram, γράφοντας: «Μεγάλη Δευτέρα 2023 αποχαιρετούμε με οδύνη τον πολυαγαπημένο φίλο και συνεργάτη Χρήστο Μπίρο».

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του:

“Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο Ηθοποιός έγινε Φως και ταξίδεψε στους Ανέμους και τα Ύδατα. Η οικογένειά μας αποχαιρετά τον πατέρα, το σύζυγο, τον ηθοποιό, το μάγειρα, το ζωγράφο, το μάστορα, το φιλόζωο, τον αγωνιστή, τον άνθρωπό μας. Ο άνθρωπος που ήθελε να ζει με πάθος, με ήθος, ανεξάρτητος και αυτάρκης, δεν ήθελε να δώσει στον καρκίνο την ευκαιρία να τον ρίξει. Έφυγε με τους δικούς του όρους, πριν προλάβει η αρρώστια να του πάρει τη ζωντάνια. Σαν οικογένεια, ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να τον βοηθήσουν. Ευχαριστούμε την αγαπημένη μας Κακια Ιγερινου, παιδική του φίλη, συνεργάτη και δημιουργό ίσως του πιο χαρακτηριστικού του ρόλου, που ενημέρωσε τη διαδικτυακή κοινότητα για το χαμό του. Ευχαριστούμε όλους μας τους φίλους και αγαπημένους ανθρώπους που μας στηρίζουν. Ο Χρήστος Μπίρος ήθελε να φύγει ως ηθοποιός και όχι ως απόφοιτος λυκείου.

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Μπίρο:

Ο Χρήστος Μπίρος γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης στις 5 Φεβρουαρίου 1950. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου. Συνεργάστηκε με το Ε.Λ.Θ. του Μάνου Κατράκη, το Αττικό Θέατρο του Αντώνη Ξενάκη, το θίασο Φαίδωνα Γεωργίτση – Μπέτυς Αρβανίτη και με το Κ.Θ.Β.Ε. σε κλασικά έργα.

Το 1977 προχώρησε στο Θέατρο Βεάκη. Συνέχισε στο Θέατρο Παρκ με την επιθεώρηση «Ω! Μαμά Ελλάς!» και τον επόμενο χειμώνα επέστρεψε στο Βέμπο με την επιθεώρηση του Γιάννη Ξανθούλη «Μιούζικ χωλλ α λα γκρεκ».

Ο Χρήστος Μπίρος ασχολήθηκε και με το παιδικό θέατρο, ενώ το 1980 συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούρκουλο. Ακολούθησαν συνεργασίες με τους Σταύρο Παράβα, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Γιάννη Βόγλη, Γιώργο Αρμένη και Θύμιο Καρακατσάνη μεταξύ άλλων.

Επίσης είχε συνεργαστεί με τον αείμνηστο Μίνω Βολανάκη, και μαζί το καλοκαίρι του 1981 είχαν μετατρέψει για πρώτη φορά τα νταμάρια του Βύρωνα, της Κοκκινιάς και της Πετρούπολης σε Θέατρα, εγκαινιάζοντας τις Γιορτές των Βράχων.

Είχε συμμετάσχει σε παραστάσεις του Εθνικού Θέατρου, οι οποίες ανέβηκαν και στην Επίδαυρο. Το 1991 συνεργάστηκε με το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου στις παραστάσεις “Βόιτσεκ”, “Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”, “Ονειρόδραμα”, “Άμλετ.”

Στην τηλεόραση είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 σειρές, όπως τα Περί Ανέμων και υδάτων, Ο συμβολαιογράφος, Οικογένεια Ζαρντή, Ζωή πατίνι, Η αγία τετράδα, Οι ιερόσυλοι, Δέκα μικροί Μήτσοι, Όλα του γάμου δίς-κολα, Επτά θανάσιμες Πεθερές.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες “Δι’ ασήμαντον αφορμήν” του Τάσου Ψαρρά, “Πανικός στα σχολεία”, “Ο δράκος”, “ΒΙΟΣ + πολιτεία” του Ν.Περάκη, “Γαμήλιο Πάρτι” της Κριστίν Κρόκος.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b