MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κέρκυρα: Το φαντασμαγορικό Πάσχα και οι καλύτερες ανοιξιάτικες βόλτες

Το εντυπωσιακό κερκυραϊκό Πάσχα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού, να περπατήσετε στην ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη και να ανακαλύψετε τη μαγεία της ανοιξιάτικης φύσης στην καταπράσινη ενδοχώρα.

Κέρκυρα, Photo by Will Kell on Unsplash
Κέρκυρα, Photo by Will Kell on Unsplash
Monopoli Team

Οι μελωδίες των φιλαρμονικών, το σπάσιμο των μπότηδων, η φινέτσα και η ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης κάνουν το Πάσχα στην Κέρκυρα μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Οι πλατείες και τα καντούνια της ατμοσφαιρικής παλιάς πόλης γίνονται το σκηνικό για το πιο μελωδικό και πιο διάσημο ίσως Πάσχα της Ελλάδας.

Μη μείνετε όμως μόνο στα πασχαλινά δρώμενα. Τώρα είναι η καλύτερη εποχή να εξερευνήσετε την Κέρκυρα και ανακαλύψετε τη μαγεία της ανοιξιάτικης φύσης στην καταπράσινη ενδοχώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην Ελλάδα: Ιστορίες, έθιμα και παραδόσεις σε 11 πασχαλινούς προορισμούς12.09.2018

Πάσχα στην Κέρκυρα: Φαντασμαγορικό και μελωδικό

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν από την Κυριακή των Βαΐων, με τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα συνοδεία όλων των φιλαρμονικών του νησιού. Τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ, αξίζει να σταθείτε στους δρόμους της παλιάς πόλης, στη Νικηφόρου Θεοτόκη και στην οδό Φιλαρμονικής, για να ακούσετε την πρόβα τζενεράλε των φιλαρμονικών. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα περάσετε ολόκληρη τη μέρα σας στην παλιά πόλη. Από νωρίς το απόγευμα αρχίζει η περιφορά των επιταφίων στα γραφικά δρομάκια. Πιάστε θέση από νωρίς για να παρακολουθήσετε τον επιβλητικό επιτάφιο της Μητρόπολης που ξεκινάει κατά τις 22.00 (τα καλύτερα σημεία είναι από τα Μουράγια μέχρι το Λιστόν).

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην Αθήνα: 10 συναυλίες που μας βάζουν στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b