MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Jeanne du Barry: Με την ταινία – «επιστροφή» του Johnny Depp θα ανοίξει αυλαία το Φεστιβάλ Καννών

Με την νέα ταινία του Johnny Depp, “Jeanne Du Barry” – την πρώτη του ταινία εδώ και τρία χρόνια – θα κάνει έναρξη το φεστιβάλ Καννών.

Jeanne du Barry, photo: Stéphanie Branchu / Why Not Productions
Monopoli Team

Με την νέα ταινία του Johnny Depp, “Jeanne Du Barry”, σε σκηνοθεσία της Maïwenn θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ Καννών, με την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας να πραγματοποιείται την Τρίτη 16 Μαϊου, την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορήσει και στους γαλλικούς κινηματογράφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Maïwenn είναι και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, ενσαρκώνοντας την ομότιτλη ηρωίδα, στο πλάι του Johnny Depp που θα υποδυθεί τον Βασιλιά Λουδοβίκο.

Η ταινία θα αφηγείται τη ζωή, την άνοδο και την παρακμή της αγαπημένης του βασιλιά Λουδοβίκου, Jeanne Vaubernier. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η Vaubernier είναι “μία νεαρή γυναίκα της εργατικής τάξης που διψά για κουλτούρα και ηδονή και χρησιμοποιεί την ευφυία και γοητεία της για να ανέβει τα σκαλιά της κοινωνικής ζωής ένα – ένα. Γίνεται η αγαπημένη του βασιλιά Λουδοβίκου, που χωρίς να γνωρίζει τη θέση της ως συνοδό κυριών, ξαναβρίσκει ξανά μαζί της την όρεξή του για ζωή. Ερωτεύονται παράφορα και αψηφώντας κάθε πρωτόκολλο, μετακομίζει μαζί του στις Βερσαλλίες, με την άφιξή της να σκανδαλίζει την αυλή”.

Η Maïwenn ως Jeanne du Barry και ο Johnny Depp ως Λουδοβίκος, photo: Stéphanie Branchu / Why Not Productions

Η Maïwenn ως Jeanne du Barry και ο Johnny Depp ως Λουδοβίκος, photo: Stéphanie Branchu / Why Not Productions

Ο Depp θα μιλάει γαλλικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός μιλά γαλλικά σε μία ολόκληρη ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJeanne du Barry: Αγνώριστος ο Τζόνι Ντεπ σε νέα φωτογραφία στον ρόλο του Λουδοβίκου ΙΕ’ της Γαλλιάς12.09.2018

Η σχέση του Johnny Depp με τις Κάννες είναι μακροχρόνια. Τα τελευταία χρόνια, πολλές ταινίες του έχουν κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ, από το “Cry Baby”, “Arizona Dream”, “Ο Νεκρός”, “Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας” μέχρι το “Ο Γενναίος”.

Αυτή είναι η πρώτη ταινία, στην οποία συμμετέχει ο Depp εδώ και τρία χρόνια. Γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νίκης του στην πολύκροτη δίκη συκοφάντησης εναντίον της πρώην συζύγου του, Amber Heard. Το αποτέλεσμα της προηγούμενης δικαστικής διαμάχης στη Βρετανία κατά της εφημερίδας The Sun οδήγησε στην απόλυση του από το franchise ταινιών της Warner Bros “Fantastic Beasts”, αλλά και σε ένα γενικότερο “μποϋκοτάζ” από το Χόλιγουντ, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπήρχαν εδώ και καιρό φήμες για τη συμμετοχή της ταινίας στην Κρουαζέτ. Προς το παρόν για το Φεστιβάλ έχουν ανακοινωθεί η νέα ταινία του Martin Scorsese “Killers of the Flower Moon”, αλλά και το νέο Indiana Jones, με τον Harrison Ford να επιστρέφει για τελευταία φορά στον εμβληματικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ νέα ταινία Indiana Jones και επίσημα στις Κάννες: Παγκόσμια πρεμιέρα και αφιέρωμα στον Χάρισον Φορντ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b