MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023.

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Ένα διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό πρόγραμμα με θέμα το νερό στον ATOPOS cvc
Monopoli Team

Κινηματογραφικές Προβολές

1. 23 Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Πλούσιο προγραμμα με ταινίες και εκδηλώσεις

Petites | Ανήλικες Μητέρες, Julie Lerat-Gersant: 22/03 & 28/03

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 21 με 29 Μαρτίου 2023 για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό, με πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες πόλεις. Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Το πρόγραμμα, με 51 μεγάλου μήκους ταινίες, 6 μεσαίου και 12 μικρού μήκους ταινίες, παρουσιάζεται σε 7 ενότητες και θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία για 9 μέρες να ανακαλύψει ταινίες σε αβάν πρεμιέρα, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες δράσεις.
21-29 Μαρτίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Ενιαία τιμή εισιτηρίου για όλες τις προβολές: 6 € | Προπώληση: viva.gr
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Εκθέσεις

2. Light snacks and heavy make-up: Έκθεση της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου και των Hippolyte Hentgen στην a.antonopoulou.art

Η γκαλερί a.antonopoulou.art παρουσιάζει, από τις 22 Μαρτίου έως τις 28 Απριλίου 2023, την ομαδική έκθεση της Ειρήνης Καραγιαννοπούλου και του καλλιτεχνικού διδύμου Hippolyte Hentgen, με τίτλο «Light Snacks and Heavy Make Up». Στην ομαδική έκθεσή τους, η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου και το καλλιτεχνικό δίδυμο Hippolyte Hentgen από τη Γαλλία κατακλύζουν τον χώρο της γκαλερί με εικόνες: μικροσκοπικές, τεράστιες, μνημειώδεις, εικόνες προφανείς, αλλά και κάποιες καλά κρυμμένες πίσω από άλλες εικόνες, καμιά φορά ακόμα και μέσα σε αυτές. Με τον τίτλο «Light snacks and heavy make-up» η έκθεση των τριών γυναικών αποκαλύπτει ένα μόνο κομμάτι του κοινού καλλιτεχνικού τους σύμπαντος, γέννημα μιας ασυνείδητης καλλιτεχνικής συγγένειας και μιας ρομαντικής διαδικτυακής φιλίας, που αναπτύχθηκε μεταξύ τους σαν επιτακτική ανάγκη.
Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Μαρτίου, 19:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 22 Μαρτίου έως 28 Απριλίου 2023
Ωράριο: Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 13:00–19:00 και Σάββατο: 12:00–16:00
A.Antonopoulou Art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα. Τηλ: 210 3214 994 | https://www.aaart.gr/

3. «Το χέρι μου μού λέει τι σκέφτομαι»: Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή γιορτάζει το έτος Picasso με μια ομαδική έκθεση

Με αφορμή το έτος Picasso για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από το θάνατό του και τη φράση του «Το χέρι μου μού λέει τι σκέφτομαι», παρουσιάζεται, από τις 22 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου 2023, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών, η ομότιτλη ομαδική έκθεση στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. «Ο Pablo Ruiz Picasso, ο ιδιοφυής και πιο σπουδαίος καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, με τη φράση του «Το χέρι μου μού λέει τι σκέφτομαι» ουσιαστικά ορίζει και καθορίζει τα εικαστικά και τη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου».
Εγκαίνια: Τετάρτη, 22 Μαρτίου | ώρα: 6 – 10μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2023
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 11π.μ. – 7μ.μ. Σάββατο – Κυριακή: 12 – 6μ.μ. | Σάββατο, 25 και Κυριακή, 26 Μαρτίου: Κλειστά.
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά. Τηλ: 21 0801 9975. | https://iett.gr/. 

4. Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Ένα διακαλλιτεχνικό και διεπιστημονικό πρόγραμμα με θέμα το νερό στον ATOPOS cvc

Despina Charitonidi_To Fall with Grace

Ο οργανισμός ATOPOS cvc σας προσκαλεί στα εγκαίνια του προγράμματος «Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών» την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, από τις 18:00 στον εκθεσιακό χώρο του ATOPOS cvc. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ATOPOS cvc Βασίλη Ζηδιανάκη στην ανεξάρτητη επιμελήτρια Ελένη Ρήγα. Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό και διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα που εστιάζει σε ζητήματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής αλλαγής σε σχέση με το νερό και το σώμα. Έκθεση Υγρή καρδιά: Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, οι καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν στην έκθεση Υγρή καρδιά διερευνούν προβλήματα όπως η λειψυδρία, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος –η οποία οφείλεται σε βιομηχανικές, τουριστικές και στρατιωτικές δραστηριότητες–, αλλά και η μόλυνση των υδάτων εξαιτίας των πλαστικών και των μικροπλαστικών πάνω σε ευάλωτες ανθρώπινες και μη ανθρώπινες ζωές.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 22 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου 2023
Ωράριο: Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 17:00–21:00
Είσοδος δωρεάν: Για την επίσκεψή σας στην έκθεση και στο Γραφείο Έρευνας, όπως και για τη συμμετοχή σας στις δράσεις, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσα από τον ιστότοπο του ATOPOS cvc.
ATOPOS cvc, Σαλαμίνος 72, Αθήνα. Τηλ: +30 210 8838151. Ε: [email protected] | https://atopos.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξι γυναίκες στέλνουν μηνύματα τέχνης “γραμμένα” στο νερό12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. Meta-Rινόκερos: Περιπατητική Performance της Νέλλης Πουλοπούλου στην Ακαδημία Πλάτωνος meta-Rινόκερos: Περιπατητική Performance της Νέλλης Πουλοπούλου στην Ακαδημία Πλάτωνος

Από την 1η Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι, στο ονομαστό τοπόσημο της Αθήνας με την πολύπαθη ιστορία, την Ακαδημία Πλάτωνος, η γνωστή performer, Νέλλη Πουλοπούλου, συναντά θεατές και συνοδοιπόρους σε μια ατίθαση περιπέτεια που ανοίγει χώρο στο παράδοξο. Την περιπατητική performance «meta-Rινόκερos». Ένα αντισυμβατικό σαφάρι στην αστική σαβάνα, στην καρδιά της Αθήνας, δημιουργείται μια κοινή εμπειρία διερεύνησης προοπτικών και σχολιάζεται το παρόν της κομβικής αλλαγής, ανάπτυξης και τουριστικοποίησης του πάρκου. Το φυσικό περιβάλλον προβάλλεται ως καταλυτικό σημείο αναστοχασμού ως προς τα πολιτικά κοινωνικά και φυσικά φαινόμενα, προτρέποντας τον θεατή να συμμετάσχει στη μετατροπή ενός καθημερινού μεσημεριού σε θεατρικό συμβάν.
1, 3, 4, 8,10,11, 15, 17,18, 22 Μαρτίου και 1,3 Απριλίου | Ώρα: 15.00
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος), 7€ (μειωμένο) | Κρατήσεις: Μέσω email στο [email protected] και τηλεφωνικά στο 6994814409
Χώρος διεξαγωγής: Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος | Σημείο έναρξης: «Συνεργατικό Καφενείο» (Μοναστηρίου 140, Αθήνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Ποίησης ή αλλιώς…όταν η ποίηση υμνεί τη γυναίκα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b