MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Perastika yitona»: Το μήνυμα της Hurriyet για την τραγωδία στα Τέμπη

«Perastika yitona» ήταν το μήνυμα στο πρωτοσέλιδο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας, που κυκλοφόρησε σήμερα, μία ημέρα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Monopoli Team

Εκτενής είναι η κάλυψη των εξελίξεων στην πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη από τον τουρκικό Τύπο και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με την γειτονική χώρα να εκφράζει τη συμπαράστασή της, λίγες εβδομάδες μετά τους φονικούς σεισμούς, που χτύπησαν την ανατολική Τουρκία.

Με τον τίτλο «Perastika Yitona» (“Περαστικά Γείτονα” στα greeklish) στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Hurriyet, η τουρκική εφημερίδα εύχεται “γρήγορη ανάρρωση, γείτονα” και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στην χώρα μας μπροστά στο «μεγαλύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της Ελλάδας».

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας, η Hurriyet αναφέρει στον σχετικό της τίτλο: “Σιδηροδρομική καταστροφή στην Ελλάδα: 43 νεκροί… Perastika Yitona… Γρήγορη ανάρρωση γείτονα”, ενώ το ίδιο δημοσίευμα υπάρχει στο σημερινό οπισθόφυλλό της.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται στις έρευνες, που πραγματοποιούνται από χθες στο σημείο της τραγωδίας, για την διάσωση των επιζώντων, ενώ γίνεται λόγος για τις τραγικές σκηνές του ατυχήματος και των νοσοκομείων – τα οποία, όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα ελληνικά μέσα παρομοίασαν με τις σκηνές του μεγάλου σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Η Hurriyet μιλά επίσης για την συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, ενώ σημειώνει πως ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη του. Αναφορά έγινε και στο συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν προς την Ελλάδα.

H είδηση της τραγωδίας στα Τέμπη βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα και των εφημερίδων “Türkiye”, “Akşam”, “Sabah”, ενώ από χθες έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με την Washington Post, το BBC, το Guardian, το CNN, τους New York Times, τους Times του Λονδίνου, τη Le Monde, και το Al Jazeera να καλύπτουν με εκτενή δημοσιεύματα τη σύγκρουση των τρένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤραγωδία στα Τέμπη: Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Πού μπορείτε να δώσετε αίμα12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b