MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Perastika yitona»: Το μήνυμα της Hurriyet για την τραγωδία στα Τέμπη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Perastika yitona» ήταν το μήνυμα στο πρωτοσέλιδο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας, που κυκλοφόρησε σήμερα, μία ημέρα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Εκτενής είναι η κάλυψη των εξελίξεων στην πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη από τον τουρκικό Τύπο και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με την γειτονική χώρα να εκφράζει τη συμπαράστασή της, λίγες εβδομάδες μετά τους φονικούς σεισμούς, που χτύπησαν την ανατολική Τουρκία.

Με τον τίτλο «Perastika Yitona» (“Περαστικά Γείτονα” στα greeklish) στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Hurriyet, η τουρκική εφημερίδα εύχεται “γρήγορη ανάρρωση, γείτονα” και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στην χώρα μας μπροστά στο «μεγαλύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα στην ιστορία της Ελλάδας».

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στη ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας, η Hurriyet αναφέρει στον σχετικό της τίτλο: “Σιδηροδρομική καταστροφή στην Ελλάδα: 43 νεκροί… Perastika Yitona… Γρήγορη ανάρρωση γείτονα”, ενώ το ίδιο δημοσίευμα υπάρχει στο σημερινό οπισθόφυλλό της.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται στις έρευνες, που πραγματοποιούνται από χθες στο σημείο της τραγωδίας, για την διάσωση των επιζώντων, ενώ γίνεται λόγος για τις τραγικές σκηνές του ατυχήματος και των νοσοκομείων – τα οποία, όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα ελληνικά μέσα παρομοίασαν με τις σκηνές του μεγάλου σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.

Η Hurriyet μιλά επίσης για την συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό, ενώ σημειώνει πως ο Τσαβούσογλου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη του. Αναφορά έγινε και στο συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν προς την Ελλάδα.

H είδηση της τραγωδίας στα Τέμπη βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα και των εφημερίδων “Türkiye”, “Akşam”, “Sabah”, ενώ από χθες έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, με την Washington Post, το BBC, το Guardian, το CNN, τους New York Times, τους Times του Λονδίνου, τη Le Monde, και το Al Jazeera να καλύπτουν με εκτενή δημοσιεύματα τη σύγκρουση των τρένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤραγωδία στα Τέμπη: Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Πού μπορείτε να δώσετε αίμα12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Αναβάλλεται η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;