MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

6 +1 νόστιμες προτάσεις στην Αττική, για μια ανοιξιάτικη Καθαρά Δευτέρα

Σας προτείνουμε 6 +1 μαγαζιά για να περάσετε μαζί με τους αγαπημένους σας μία ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα.

Μαριαλενα Μάλλιου | 25.02.2023

Ο χειμώνας μάς εγκαταλείπει και υποδεχόμαστε σιγά-σιγά την άνοιξη, σε ρυθμούς καρναβαλιού και αποκριών. Και, επειδή, μετά το καρναβάλι έρχεται η Καθαρά Δευτέρα, μία γιορτή που οι περισσότεροι περνάμε οικογενειακά, με τα κλασσικά σαρακοστιανά πιάτα, σε κάποιο ανοιξιάτικο σκηνικό, εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε 6 +1 μαγαζιά για ένα ανοιξιάτικο «καθαροδευτεριάτικο» τραπέζι στην Αθήνα, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Ήλιος

Ελληνική κουζίνα με πλούσιες γεύσεις και άρωμα Μεσογείου μας προσφέρει και την Καθαρά Δευτέρα ο Ήλιος. Tο αγαπημένο, elegant εστιατόριο που στεγάζεται στη στοά του City Link έχει κυκλοφορήσει ένα ξεχωριστό μενού για την Καθαρά Δευτέρα, το οποίο περιλαμβάνει κλασσικές σαρακοστιανές γεύσεις -όπως ταραμοσαλάτα, φάβα και θαλασσινά. Μία αγαπημένη επιλογή, ειδικά για εκείνους που προτιμούν να κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας τη συγκεκριμένη ημέρα.
Διεύθυνση: Βουκουρεστίου-Στοά Σπυρομήλιου 3, Αθήνα 10564
Τηλέφωνο: 2103211315

Ergon House
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ERGON Agora (@ergonagora)

Και το Ergon House στο κέντρο της Αθήνας υποδέχεται τη σαρακοστή με το δικό του σαρακοστιανό μενού. Το Ergon είναι γνωστό για τις μεσογειακές προτάσεις του, την ελληνική κουζίνα του και τα προϊόντα του ντελικατέσεν του μαγαζιού, με έμφαση στις παραδοσιακές γεύσεις και την ποιότητα. Σε αυτό το πνεύμα κινείται το μαγαζί και την Καθαρά Δευτέρα με ένα μενού που περιλαμβάνει μυδοπίλαφο, θράψαλο κοντοσούβλι, γάμπαρη στο τηγάνι και σουπιά στιφάδο.
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 23, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2100109090

Natu
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natu (@naturestaurant)

Ανεβαίνουμε στα βόρεια και πηγαίνουμε στην Κηφισιά και το Natu, το εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή. Ένας υπέροχος χώρος -τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά- ιδιαίτερα για τις “ανοιξιάτικες” ημέρες που διανύουμε τον τελευταίο καιρό, από άποψη θερμοκρασίας και ηλιοφάνειας. Το Natu, μάλιστα, όπως και άλλες προτάσεις μας, έχει εκδώσει το δικό του σαρακοστιανό μενού. Συνδυάζοντας γευστικές προτάσεις και έναν παραμυθένιο κήπο, το μαγαζί βρίσκεται στα top των επιλογών μας για την Καθαρά Δευτέρα.
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά 14562
Τηλέφωνο: 2107546097

Piu Verde

Ένας άλλος κήπος των βορείων της Αττικής, το Piu Verde, μάς περιμένει με τη δικιά του σαρακοστιανή πρόταση. Το γνωστό, καταπράσινο περιβάλλον του μαγαζιού, το οποίο συνδυάζεται απόλυτα με το πνεύμα της ημέρας και το νέο σαρακοστιανό μενού του, το ανάγουν σε μία από τις πρώτες μας επιλογές όταν πάμε να μιλήσουμε για σαρακοστιανή έξοδο. Στο μενού, μεταξύ άλλων κλασσικών νηστίσιμων επιλογών θα βρείτε πανέ καλαμάρι stick, ταλιατέλες με γαρίδες, pizza vegana και νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας.
Διεύθυνση: Στρατηγού Αλ. Παπάγου, Παπάγος 15669
Τηλέφωνο: 2106546185

Πισίνα Μαρίνα Ζέας
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pisina Marina Zeas (@pisina_marina_zeas)

Και πάμε στον Πειραιά και στην Πισίνα Μαρίνα Ζέας, η οποία μας υποδέχεται με θέα στη Μαρίνα και ένα σαρακοστιανό μενού με κλασσικές γεύσεις και ποικιλία για όλα τα γούστα. Στο μενού θα βρείτε από μελιτζανοσαλάτα, γαρίδες σαγανάκι και μανιτάρια σωτέ, μέχρι κριθαρότο με γαρίδες, μυδοπίλαφο και ριζότο με σουπιές. Ένα αγαπημένο σποτ για να περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα, θαλασσινό αέρα, στο πνεύμα της ημέρας.
Διεύθυνση: Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Πειραιάς 18537
Τηλέφωνο: 2104511324

Παπαφίγκος Ρακάδικο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᴘᴀᴘᴀғɪɢᴏs ʀᴀᴋᴀᴅɪᴋᴏ (@papafigos_)

Στον Πειραιά παραμένουμε και για την επόμενη επιλογή, το εστιατόριο Παπαφίγκος, που βρίσκεται στο Πασαλιμάνι. Σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της Αθήνας, δίπλα στη θάλασσα, ο Παπαφίγκος με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα του δίνει τη δική του νότα στην έξοδο της Καθαράς Δευτέρας. Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά και νηστίσιμες επιλογές σε ένα «καθαροδευτεριάτικο» σκηνικό που σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης.
Διεύθυνση: Ακτή Μουτσόπουλου 5, Πειραιάς 18534
Τηλέφωνο: 2104177163

Γαλιάντρα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γαλιάντρα (@galiantra_athens)

Και κλείνουμε με μια διαφορετική Καθαρά Δευτέρα στη Γαλιάντρα. Η αγαπημένη καντίνα του Μεταξουργείου, με το στυλ και την πολύχρωμη αύρα, έχει το δικό της σαρακοστιανό μενού για την Καθαρά Δευτέρα. Ανάμεσα στις επιλογές θα βρείτε λαγάνα, ταραμοσαλάτα, γαριδάκι τηγανιτό και μύδια αχνιστά. Μια πιο εναλλακτική επιλογή για παρεΐστικη, αλλά και οικογενειακή έξοδο με αέρα σαρακοστής και street διάθεση.
Διεύθυνση: Γιατράκου 4, Αθήνα 10436
Τηλέφωνο: 6997172784

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν τα πιο ονειρεμένα pancakes12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b