MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Orfeas2021: Η βίντεο-όπερα των ΦΥΤΑ στο ΕΜΣΤ

Στο πλαίσιο του δημόσιου προγράμματος του ΕΜΣΤ, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Προβολών στο Μεσοπάτωμα, η βίντεο-όπερα του καλλιτεχνικού διδύμου ΦΥΤΑOrfeas2021” βασισμένη στο έργο L’Orfeo του Claudio Monteverdi, με πρωτότυπη μουσική από την Αντριάνα Μίνου, τον Αλέξανδρο Δρόσο και τον Φιλ Ιερόπουλο. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το έργο από την θεωρητικό κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν, την μουσικολόγο Ντάνα Παπαχρήστου και τους δημιουργούς. Υπόθεση: Ο Orfeas2021 αποτελεί διασκευή του μύθου του Ορφέα και τοποθετείται χρονικά στο κοντινό μέλλον όπου ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της Ελλάδας αγωνίζεται να διατηρήσει την κληρονομιά της ιστορίας των ΛΟΑΤΚΙ κινημάτων αντιμετωπίζοντας διλήμματα όπως επανάσταση ή ρεφορμισμός. Ταλαντευόμενη ανάμεσα στο οπερατικό μελόδραμα, το queer DIY κολάζ, τα φαντάσματα των 80s και την αισθητική της εικονικής πραγματικότητας, η ταινία αναστοχάζεται πάνω στην πολιτική καθαρότητα, τις εναλλακτικές ιστορικές αφηγήσεις, τη θεσμική κριτική και τις πολιτικές των ταυτοτήτων, ενώ θέτει το ερώτημα κατά πόσο ένα έργο τέχνης μπορεί να είναι queer. Η όπερα είναι επηρεασμένη από τ@ν Ζακ Κωστόπουλο / Zackie Oh, περφόρμερ και ακτιβιστή, που δολοφονήθηκε το 2018 στο κέντρο της Αθήνας και είναι αφιερωμένη στη μνήμη τ@.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση
23/1, 20:00
Μεσοπάτωμα ΕΜΣΤ – Λεωφ. Καλιρρόης και Αμβροσίου Φραντζή , Αθήνα 

Ο τρελός Πιερό: Προβολή της ταινίας στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού

O Δήμος Παπάγου -Χολαργού σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, ξεκινά κινηματογραφικές προβολές, με κλασικά αριστουργήματα του Γαλλικού κινηματογράφου για ενήλικες. Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι το ρομαντικό δράμα του 1965, “Ο τρελός Πιερό“, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού. Υπόθεση: Δυο παλιοί εραστές, ο Φερντινάν, αστός δημοσιογράφος, που ασφυκτιά στην πλήξη του γάμου του, και η αινιγματική Μαριάν, που έχει πάθος με τα όπλα και το χρήμα, ξαναβρίσκονται τυχαία. Κυνηγημένοι από πληρωμένους δολοφόνους, διώκτες της Μαριάν, θα αποδράσουν από το συμβατικό, αστικό Παρίσι και θα ζήσουν την περιπέτεια του απόλυτου, τρελού έρωτα. Η αναρχική διαδρομή του “τελευταίου ρομαντικού ζευγαριού” προς το πουθενά, θα καταλήξει στη Μεσόγειο σε ένα εκρηκτικό φινάλε.
23/2, 20:00
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” – Λεωφ. Περικλέους 55, Χολαργός

Constellations: Η παράσταση του Nick Payne στο Θέατρο 104

Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου, το Θέατρο 104 θα φιλοξενεί την παράσταση “Αστερισμοί” (Constellations) του Nick Payne, στην οποία θα ζώσει ζωή ο διεθνής θίασος Freεk, με έξι ηθοποιούς να ενσωματώνουν τους δύο ρόλους, και να εξερευνούν άπειρες δυνατότητες γύρω από τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Υπόθεση: Μία ζωή: πολλές πιθανές ζωές: μία ζωή. Δύο άνθρωποι γνωρίζονται σε ένα BBQ και από το πρώτη επαφή, τα μάτια τους πετούν σπίθες. Είναι χημεία; Είναι φυσική; Είναι μοίρα; Είναι τ’ αστέρια; “Οι Αστερισμοί” ακολουθούν την πορεία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε παράλληλα σύμπαντα. Οι επιλογές τους και τα λόγια τους θα είναι καθοριστικά για το μέλλον της σχέσης αλλά και της ζωής τους. Είναι ένα έργο που μιλάει για την φυσική κοσμολογία, την αγάπη, το έρωτα αλλά ταυτόχρονα θέτει και το ερώτημα κατά πόσο μπορείς να καθορίσεις την μοίρα σου.
23/2, 19:00
Θέατρο 104 – Ευμολπίδων 41, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDesigner Outlet Athens: Αγορές και αποκριάτικες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Συναυλία με τους +bAnda στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία με τους +bAnda στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» με ελεύθερη είσοδο. Η μουσική ομάδα +bAnda, μια πολυπληθής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων με τοξωτά, βιολί, ούτι, λαούτο, λάφτα, πνευστά αλλά και σαντούρια, κανονάκι και κρουστά που συναντώνται στην Ελλάδα στην Τουρκία και στον Αραβικό κόσμο, θα συνθέσουν μια μαγική μουσική βραδιά. 30 μουσικοί θα συνυπάρξουν επί σκηνής και θα οδηγήσουν το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου με οδηγό τις παραδοσιακές μουσικές κάθε τόπου.
23/2, 20:00
Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δημητρίου Μελίνα Μερκούρη – Αγίου Δημητρίου 55, Άγιος Δημήτριος

Το Σπύρος Ροντογιάννης Quartet με το “O κήπος με τις αυταπάτες” στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Με ποιητική διάθεση, το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Σπύρου Ροντογιάννη θα ξυπνήσει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας τις αισθήσεις του κοινού και θα μεταφέρει με τις μελωδικές πρωτότυπες συνθέσεις του, αλλά και με καλοδουλεμένα jazz standards, απαράμιλλες χορταστικές εικόνες της φύσης σε όλες της τις εκδοχές. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβληθεί πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό του Στέλιου Κατσατσίδη.
23/2, 20:30
Ωδείο Φίλιππος Νάκας – Ιπποκράτους 41, Αθήνα

Η τεχνική της ιαπωνικής βιβλιοδεσίας: Εργαστήρι στο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου εργαστήρι ιαπωνικής βιβλιοδεσίας δυτικού τύπου, για ενήλικες, με τίτλο “Η τεχνική της ιαπωνικής βιβλιοδεσίας”. Με την καθοδήγηση της συντηρήτριας βιβλίου και χαρτιού, Ιφιγένειας Λελοβίτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές παραδοσιακές τεχνικές ιαπωνικής βιβλιοδεσίας και να βιβλιοδετήσουν το δικό τους σημειωματάριο.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail [email protected]
23/2, 17:00
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Δωρίδος 2 και Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεσσαλονίκη-Ελευσίνα: Το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η 2023 Ελευσίς σε μια κοινή «διαδρομή» πολιτισμού12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b