MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη μέχρι προβολές ντοκιμαντέρ, για την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Τσικνοπέμπτη στο Κέντρο της Αθήνας

Φέτος, την Τσικνοπέμπτη την περνάμε όλοι μαζί στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, στις 11:30 η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα ξεσηκώσει τη Βαρβάκειο Αγορά με τους αποκριάτικους ρυθμούς της. Στις 12:00, η πλατεία Κοτζιά θα φιλοξενήσει την αναπαράσταση του θρακιώτικου δρώμενου του «Μπέη» από την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Λίγο αργότερα, στις 12:30, στη Βαρβάκειο Αγορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον μποέμ τραγουδοποιό Παντελή Αμπαζή με την κιθάρα του και το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική» σε ένα λαϊκό πρόγραμμα με τζαζ διάθεση και ροκ άποψη, ενώ στις 14:00, η πλατεία Μοναστηρακίου θα φιλοξενήσει τη συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
16/2
11:00 Βαρβάκειος Αγορά: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
12:00 Πλατεία Κοτζιά: Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ
12:30 Βαρβάκειος Αγορά: Συναυλία Παντελή Αμπαζή
14:00 Πλατεία Μοναστηρακίου: Συναυλία Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων

Τσικνοπέμπτη στην Καλλιθέα

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Η παράδοση που ξεκίνησε στην Καλλιθέα την Τσικνοπέμπτη του 2020 συνεχίζεται, μετά από δύο χρόνια υγειονομικών περιορισμών! Σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο ο Δήμος Καλλιθέας θα κερνάει από τις 13:00 στο Πάρκο Χαροκόπου τους «καλεσμένους» του μεζέδες της ώρας, κρασί και ένα κεφάτο ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια της ημέρας, ενώ στις 19:00, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Καλλιθέας, με συνοδεία οργάνων, θα τραγουδήσουν σε κεντρικά σημεία της πόλης αποκριάτικα και λαϊκά τραγούδια, δημιουργώντας μία εορταστική – αποκριάτικη ατμόσφαιρα! Εκκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης» (Περικλέους και Μεταμορφώσεως)
16/2
13:00 Πάρκο Χαροκόπου, Καλλιθέα
19:00 εκκίνηση από το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης» – Περικλέους και Μεταμορφώσεως

ΑΣΚΙ: Δεκαήμερο Φεστιβάλ Ιστορίας με ομιλίες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών ζωής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, ένας από τους σημαντικότερους αρχειακούς φορείς στη χώρα μας, διοργανώνουν ένα πολυμορφικό Φεστιβάλ Ιστορίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν 2 προβολές ντοκιμαντέρ στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Στις 17:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μια μεγάλη περιπέτεια: η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης», ενώ στις 19:00 το ντοκιμαντέρ «Η σιωπή των Άλλων». Την εισαγωγή και τον σχολιασμό της ημέρας θα πραγματοποιήσει ο ιστορικός Μάνος Αυγερίδης.
16/2, 17:00 και 19:00 
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Πάρκο Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 αθηναϊκά εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη12.09.2018

Στα χνάρια του Προμηθέα: Αφιέρωμα στις Ελληνο-Γεωργιανές διαχρονικές πολιτισμικές σχέσεις στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας και το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στις Ελληνο-Γεωργιανές διαχρονικές πολιτισμικές σχέσεις. Γεωργιανοί ελληνιστές θα μιλήσουν για τις σχέσεις των δύο χωρών στην Αρχαιότητα και το Βυζάντιο, για τους Έλληνες της Γεωργίας, για τις ελληνικές σπουδές στη Γεωργία καθώς και για τις ελληνικές μεταφράσεις Γεωργιανών συγγραφέων. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει γευσιγνωσία γεωργιανού κρασιού και εδεσμάτων.
16/2, 19:00
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Καλλάρη 50, Ψυχικό

Female Music Icons: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Exile Room

Ξεκινώντας το πρόγραμμά του για φέτος, τo Exile Room αφιερώνει την πρώτη προβολή του 2023 με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ που θα συστήσει από την αρχή στο κοινό μία γυναίκα που σημάδεψε με τον δικό της τρόπο τον κόσμο της μουσικής. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του 2022 “Nothing Compares”. Υπόθεση: Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φωνή της νεαρής Sinéad O’Connor, που σαν άφυλη μάγισσα συνεπήρε τον κόσμο ολόκληρο με το “Nothing Compares to You” στις αρχές του ‘90. Το ντοκιμαντέρ της Kathryn Ferguson παρακολουθεί την πορεία της, από τα πρώτα βήματά της στην Ιρλανδία μέχρι την απόλυτη πτώση που ακολούθησε το κάψιμο της φωτογραφίας του Πάπα στο Saturday Night Live.
16/2, 21:00
Exile Room – Αθηνάς 12, Αθήνα

Παρουσίαση του μυθιστορήματος “Ιστορίες στο Μεταίχμιο” της Έλενας Χαμαλίδη στο Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων ΜΕΛΙΣΣΑ

Ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ  προσκαλεί το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες στο Μεταίχμιο: Μοντερνισμός και Πραγματικότητα στη Μεταπολεμική Ελληνική Τέχνη», της Αναπληρώτριας Kαθηγήτριας Ιστορίας της Τέχνης του Ιόνιου Πανεπιστήμιου Έλενας Χαμαλίδη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεωρίας και Κριτικής της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Κώστας Ιωαννίδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίο Πατρών Γιάννης Παπαθεοδώρου, ο Oμότιμος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Δημήτρης Φιλιππίδης και η συγγραφέας.
16/2, 18:30
Βιβλιοπωλείο Εκδοτικού Οίκου ΜΕΛΙΣΣΑ – Σκουφά 58, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜύθοι και Πνοές: Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται τον Κορεάτη μαέστρο Deun Lee στο Ωδείο Αθηνών12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b