MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Trojena: Ένα ski resort στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας ίσως φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2030

Το Trojena, ένα φουτουριστικό θέρετρο για σκι στη μέση της σαουδαραβικής ερήμου ίσως είναι ο οικοδεσπότης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2030. Το έργο, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, έχει ήδη αναλάβει επίσημα τη φιλοξενία των Ασιατικών Χειμερινών Αγώνων του 2029.

Monopoli Team

Το όραμα του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ φαίνεται να αποδίδει. Όπως προκύπτει από πρόσφατα δημοσιεύματα, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2030 ενδέχεται να φιλοξενηθούν στο Trojena, ένα φουτουριστικό θέρετρο για σκι στη μέση της ερήμου!

Το κολοσσιαίο χιονοδρομικό κέντρο θα διαθέτει επίσης μια τεχνητή λίμνη 3,2 χλμ., πολύ τεχνητό χιόνι και ένα τεράστιο εμπορικό χωριό μέσα σε ένα βουνό.

Το φιλόδοξο έργο του 1 τρισ. δολαρίων του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας είναι μέρος του Neom City, μιας υπερκατασκευής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Trojena αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της συνολικής ανάπτυξης τεσσάρων «φαραωνικών» έργων (το σχέδιο Neom περιλαμβάνει επίσης τα The Line, Oxagon και Sindalah), και σκοπεύει να προσφέρει στους επισκέπτες του τη χαρά του υπαίθριου σκι αλλά και των αθλημάτων περιπέτειας όλο το χρόνο.

Το θέρετρο, το οποίο προβλέπεται να εγκαινιαστεί το 2026, απλώνεται σε μια έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει αναλάβει επίσημα τη φιλοξενία των Ασιατικών Χειμερινών Αγώνων του 2029.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε έντονες φήμες ότι το Trojena είναι πολύ πιθανό να φιλοξενήσει επίσης τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2030, καθώς ελάχιστες πόλεις φαίνεται να διαθέτουν αυτή τη στιγμή τα κεφάλαια και την υποδομή για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Το Neom Trojena διαθέτει 33 φορές το μέγεθος της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνει έξι περιοχές: τις Explore, Discover, Gateway, Valley, Relax και Fun. Όπως προδίδουν τα ονόματά τους, καθεμία από αυτές θα είναι αφιερωμένη σε συγκεκριμένες ξεχωριστές δραστηριότητες, τις οποίες θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες ανάλογα με τη διάθεσή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ant- Man, Marvel και ξερό ψωμί12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b