MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες για το 2022

Οι Genesis, η Taylor Swift, ο Sting, αλλά και ο Brad Pitt κατέκτησαν φέτος μία θέση στην ετήσια λίστα του Forbes με τους πιο καλοπληρωμένους ανθρώπους της ψυχαγωγίας.

Monopoli Team

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους της βιομηχανίας του θεάματος για το 2022.

Ανάμεσα στους μεγάλους “νικητές” της περασμένης χρονιάς βλέπουμε ονόματα, όπως της Taylor Swift, των Rolling Stones, του Bad Bunny, αλλά και μεγάλους σκηνοθέτες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η Taylor Swift βρέθηκε στη λίστα, με έσοδα που αγγίζουν τα 92 εκατομμύρια δολαρια, χάρη στην κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου της “Midnights” και τα έσοδα από τα εισιτήρια για την επερχόμενη περιοδεία της, με τίτλο “Eras”. Αυτή είναι η έκτη φορά που εξασφαλίζει μια θέση στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους καλλιτέχνες, έχοντας μάλιστα βρεθεί στην κορυφή το 2019.

Από την άλλη, οι γερόλυκοι της rock, Rolling Stones, βρέθηκαν στην 7η θέση της λίστας με έσοδα 98 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στο πρόσφατο ευρωπαϊκό τουρ που πραγματοποίησαν, ενώ ο Bad Bunny έκλεισε τη δεκάδα με 88 εκατομμύρια δολάρια.

Από τους solo καλλιτέχνες, ο Sting ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος στη λίστα, έχοντας κερδίσει 210 εκατομμύρια δολάρια για την πώληση των δικαιωμάτων ολόκληρης της δισκογραφίας του στην Universal Music Group τον περασμένο Φεβρουάριο – κάτι που τον τοποθετεί στη 2η θέση της λίστας.

Αντίστοιχα, οι Genesis κέρδισαν 230 εκατομμύρια δολάρια για την πώληση των δικαιωμάτων της μουσικής τους στην Concord Music Group τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατακτώντας έτσι την νούμερο 1 θέση της λίστας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι τη Σακίρα: Γιατί όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες πωλούν τους μουσικούς τους καταλόγους12.09.2018

Πολλοί ήταν και οι τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί δημιουργοί που βρέθηκαν στην 10άδα. Για παράδειγμα, ο James Cameron κέρδισε 95 εκατομμύρια δολάρια από την αρχική επιτυχία της νέας ταινίας Avatar (κατακτώντας την 8η θέση).

Ο Brad Pitt έβγαλε 100 εκατομμύρια δολάρια, μετά την πώληση μεγάλου μέρους της εταιρίας παραγωγής του, Plan B, κατακτώντας έτσι την 6η θέση και ο Tyler Perry έκλεισε την χρονιά του με έσοδα 175 εκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας στην τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση βλέπουμε τους δημιουργούς του South Park, Trey Parker και Matt Stone που κέρδισαν 160 εκατομμύρια δολάρια, χάρη στη συμφωνία που έκλεισαν με το HBO Max και το νέο κωμικό τους μιούζικαλ, Book of Mormon. Ωστόσο το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων τους έρχεται από την Paramount και συγκεκριμένα από μία συμφωνία που υπέγραψαν το 2021 και εγγυάται στο ντουέτο 935 εκατομμύρια δολάρια για έξι χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Forbes (@forbes)

Και την πεντάδα, κλείνουν δυο ακόμη γνώριμοι δημιουργοί animation για ενήλικες, οι James L. Brooks και Matt Groening, που έβγαλαν 160 εκατομμύρια δολάρια από την συμφωνία τους με την Paramount και 105 εκατομμύρια από τους The Simpsons.

Ακολουθεί η 10άδα:
  1. Genesis • $230 M
  2. Sting • $210 M
  3. Tyler Perry • $175 M
  4. Trey Parker & Matt Stone • $160 M
  5. James L. Brooks & Matt Groening • $105 M
  6. Brad Pitt • $100 M
  7. Rolling Stones • $98 M
  8. James Cameron • $95 M
  9. Taylor Swift • $92 M
  10. Bad Bunny • $88 M

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b