MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βαρσοβία: Εξερευνώντας μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Αναγεννημένη από τις στάχτες της, η Βαρσοβία έχει μεταμορφωθεί από «γκρίζα» πόλη σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η πρωτεύουσα της Πολωνίας θα σας εκπλήξει με την ιδιαίτερη γοητεία και τις αντιθέσεις της.

Photo by Mohammed Ajwad on Unsplash
Photo by Mohammed Ajwad on Unsplash
Monopoli Team

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας απλώνεται στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, 300 περίπου χιλιόμετρα από τα Καρπάθια Όρη και άλλα τόσα από τη Βαλτική. Αναγεννημένη από τις στάχτες της, η Βαρσοβία έχει σήμερα να δείξει πολλά πρόσωπα στον επισκέπτη: το μεσαιωνικό, το πρώην σοβιετικό, αλλά και το μοντέρνο και νεανικό πρόσωπό της. Μπαρόκ κτήρια, γοτθικοί ναοί, εντυπωσιακά ανάκτορα και πάρκα συνυπάρχουν με ουρανοξύστες, μοντέρνες πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα και μοδάτα εστιατόρια σε μια πόλη που θα σας εκπλήξει με την ιδιαίτερη γοητεία και τις αντιθέσεις της.

Ταξίδι στη Βαρσοβία: Αξιοθέατα και βόλτες
Βαρσοβία, Photo by Victor Malyushev on Unsplash

Βαρσοβία, Photo by Victor Malyushev on Unsplash

Η Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας (Stare Miasto) χτίστηκε από την αρχή μετά από την ολοκληρωτική καταστροφή της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, είναι το πιο γραφικό κομμάτι της Βαρσοβίας. Η ανοικοδόμησή της έγινε με πολλή προσοχή, χρησιμοποιώντας σχέδια και φωτογραφίες που είχαν διασωθεί, ώστε να διατηρηθεί πίστα η αρχιτεκτονική της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣεργκέι Αϊζενστάιν: Το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» και οι καινοτομίες του κορυφαίου σκηνοθέτη12.09.2018

Η UNESCO δεν άργησε να την εντάξει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Μια βόλτα στους λιθόστρωτους δρόμους της, θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βαδίζετε σε ένα σκηνικό ανέγγιχτο εδώ και αιώνες. Η γραφική Πλατεία της Αγοράς, το άγαλμα της Γοργόνας, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη, αλλά και η Πλατεία του Κάστρου με τη στήλη του βασιλιά Zygmunt και το Βασιλικό Κάστρο, είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα θαυμάσετε.

Photo by Kamil Gliwiński on Unsplash

Photo by Kamil Gliwiński on Unsplash

Συνεχίστε την εξερεύνηση στη Νέα Πόλη (Nowe Miasto), η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Παλιά. Μη σας ξεγελά το όνομα. Ξαναχτισμένη κι αυτή μετά τον πόλεμο, είναι επίσης γραφική. Εδώ βρίσκονται η πλατεία Rynek Nowego Miasta, το Μουσείο της Μαρί Κιουρί και το παλάτι Krasiński με το υπέροχο μπαρόκ πάρκο του.

Περπατήστε τη «Βασιλική Οδό», τη διαδρομή που οδηγούσε από την Παλιά Πόλη στα νότια προάστια, για να δείτε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Περπατώντας στα φαρδιά πεζοδρόμια θα δείτε επιβλητικούς ναούς (όπως την εκκλησία της Αγίας Άννας), πανέμορφα κτήρια, το Προεδρικό Μέγαρο με το άγαλμα του πρίγκιπα Józef Poniatowski, την ακαδημία με το άγαλμα του Κοπέρνικου, καθώς και το πανεπιστήμιο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιμέτωποι με το ήθος των ηθοποιών12.09.2018

Στην οδό Nowy Swiat, που είναι γεμάτη με μπουτίκ, cafes και εστιατόρια, θα κάνετε σίγουρα αρκετές στάσεις. Η βόλτα σας θα καταλήξει στο ειδυλλιακό παλάτι Lazienki με το τεράστιο πάρκο του.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b