MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα, του Ευθύμη Φιλίππου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανεβάζει στο Δώμα την παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» σε σκηνοθεσία των Τζωρτζίνας Λιώση και Νάνσυς Μπούκλη. Σ’ ένα ζαχαροπλαστείο. Σε απροσδιόριστο χρόνο. Στην Αθήνα. Δυο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Παραμένουν καθισμένοι εκεί, πολλές φορές σκεπτόμενοι να φύγουν. Ίσως σ’ αυτή την απόφαση συμφωνήσουν σε κάτι. Θα προλάβουν όμως να αποφασίσουν; «Πώς θα ήταν, άμα δε φεύγαμε ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο;».
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Κανονικό 16€, Μειωμένο 13€
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

2. Ω! Τι ευτυχισμένες μέρες, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το εμβληματικό έργο «Ω! Τι ευτυχισμένες μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ, σε μετάφραση – σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, με την Πέγκυ Σταθακοπούλου και τον Δημήτρη Νικολόπουλο. Γραμμένες πριν από 63 χρόνια (1960), οι «Ευτυχισμένες μέρες» μοιάζουν να γράφτηκαν σήμερα, για την πανδημική και μετά-πανδημική εποχή. Μέσα σε ένα ερημικό περιβάλλον μιας κατεστραμμένης γης, ο Σάμουελ Μπέκετ στέκεται πάνω από τις έρημες πόλεις και την έρημη ζωή μας και ρίχνει το σαρκαστικό του βλέμμα μέσα από τα μάτια της Ουίννυ και τον Ουίλλυ. Τα κακόμοιρα πλάσματά του, χωμένα μέχρι τον λαιμό στον τάφο, συνεχίζουν να ζουν, να μιλούν, να ασχολούνται με τις καθημερινές ασήμαντες ασχολίες τους και να ελπίζουν μέσα σε μία βασανιστική και αέναη… αναμονή. Ο λόγος τους σαρκαστικός και κωμικός φέρνει γέλια και δάκρυα, αφήνοντας μία πίκρα στον λαιμό.
Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30
15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό, άνω των 65), 10€ (ατέλειες, άνεργοι)
Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη

3. Αυτές που δεν προλάβατε, της Δανάης Λιοδάκη στο ΠΛΥΦΑ

Η θεατρική ομάδα b.p.m. theater group παρουσιάζει για πρώτη φορά το θεατρικό έργο της Δανάης Λιοδάκη, «Αυτές που δεν προλάβατε», στο ΠΛΥΦΑ. Mια φεμινιστική κωμωδία για την γυναικεία φιλία παρουσιάζεται για πρώτη φορά και προσεγγίζει θέματα όπως η έμφυλη βία, η γυναικεία καταπίεση, η σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας ενδυνάμωσης και του δεσμού της γυναικείας φιλίας. Παίζουν: Μαριέλα Δουμπού, Άλκηστις Ζιρώ, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Παναγιώτα Παπαδημητρίου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική Είσοδος: 15€, Φοιτητικό: 12€, Μειωμένο (ΑμεΑ, ανέργων, άνω των 65): 10€
ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Dalkance στο Faust

Τις Τρίτες 7 και 14 Φεβρουαρίου, οι Dalkance ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust για δύο ακόμα live. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, με το τρίο των μουσικών πολυεργαλείων του, τον Γρηγόρη Ελευθερίου στις κιθάρες και στα synths, τον Νίκο Λιάσκο στο μπάσο και το κοντραμπάσο και τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά παρουσιάζουν R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια των 90s, τη ροκ εφηβείας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες γκρουβάτα, χορευτικά, ατμοσφαιρικά και… νταλκαδιάρικα. Σε συνδυασμό με αυτά, η μπάντα παρουσιάζει για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου Μπιμπή.
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 21:30
7€ (δεν περιλαμβάνει ποτό)
Faust, Αθηναΐδος 12, Αθήνα

5. Μπάμπης Παπαδόπουλος Electric Solo Live  στο Tiki Athens

Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος γνωστός μέσα από την πορεία του συγκροτήματος Τρύπες, αλλά και από την μετέπειτα διαδρομή του είτε μέσα από τις προσωπικές του δουλειές είτε μέσα από τις συνεργασίες του, έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Στις συναυλίες του με τίτλο Electric Solo παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κομμάτια απ’ όλη την μουσική διαδρομή του, σε δικές του οργανικές συνθέσεις, με έντονα στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι ο Μπάμπης Παπαδόπουλος με εργαλεία την κιθάρα του, fx και loops, περνάει από το λυρισμό στον κόσμο των ηχητικών εντυπώσεων, δημιουργώντας έντονες εικόνες με διαθέσεις και συναισθήματα· σε πλήρη ανάπτυξη όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον ήχο του τόσο ιδιαίτερο, αναγνωρίσιμο και εν τέλει αγαπητό.
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 21:00
10€
Tiki Athens, Φαλήρου 15, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b