MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΑΤΖΕΝΤΑ

  Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

  Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

  «Σμυρνιές»: Ατομική έκθεση της Δέσποινας Σταθάκη στην γκαλερί του Black Duck
  Monopoli Team

  Κινηματογραφικές Προβολές

  1. #BERGMANNITES: Αριστουργήματα του Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

  Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES που συνεχίζεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Εβδομάδα: 02.02.2023 – 08.02.2023: θα προβάλλεται η ταινία «Σκηνές από Έναν Γάμο».
  Πέμπτη έως Τετάρτη, στις 22:00, Τρίτη στις 18:00 (όχι Δευτέρα)
  Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
  Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: Βραβευμένες ταινίες θρίλερ και μυστηρίου στην ΕΡΤ2 για την εβδομάδα 6-10 Φεβρουαρίου12.09.2018

  Εκθέσεις

  2. «Σμυρνιές»: Ατομική έκθεση της Δέσποινας Σταθάκη στην γκαλερί του Black Duck

  Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Σταθάκη με τίτλο «Σμυρνιές» από τις 7 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2023. Η Δέσποινα Σταθάκη με μικρασιατικές ρίζες η ίδια και ζώντας σε γειτονιά που κατοικήθηκε από τους πρόσφυγες της Μικράς  Ασίας, επιχειρεί να μας γνωρίσει τις θαυμαστές γυναίκες της Σμύρνης, που τους έμελε να σηκώσουν το βάρος της προσφυγιάς. Οι διηγήσεις και οι εικόνες από τη χαμένη πατρίδα εμπνέουν συχνά τη δουλειά της.
  Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 19.00 – 22.00
  Διάρκεια έκθεσης: 7 – 18 Φεβρουαρίου 2023
  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 – 21.00 και Κυριακή 18.00- 21.00
  Black Duck Gallery, Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα. Τηλ: 210 3234760 / www.blackduck.gr. Ε: [email protected]

  3. Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Χειμερινός κύκλος έξι ατομικών εκθέσεων

  Μιχαήλ Καρίκης, «Γιατί είμαστε μαζί» | Χειμώνας με έξι ατομικές εκθέσεις στο ΕΜΣΤ

  Οι εκθέσεις του Μιχαήλ Καρίκη, της Ελένης Μπαγάκη και της Έρικας Σκούρτη, εκείνες του Melanie Bonajo και της Hannah Toticki, καθώς και η in situ ζωγραφική εγκατάσταση του Dan Perjovschi, που παρουσιάζονται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, συγκροτούν μια εκθεσιακή διαδρομή που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα του Μουσείου, με κεντρικό άξονα τη μεγάλη ομαδική έκθεση «Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας», που καταλαμβάνει τον υπόγειο χώρο των περιοδικών εκθέσεων. Η επίδραση που ασκεί το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σύγχρονη οικονομία της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σύγχρονη ζωή είναι οι θεματικές κατηγορίες που αποτελούν τον εννοιολογικό άξονα γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται τόσο οι έξι ατομικές εκθέσεις.
  Διάρκεια εκθέσεων: Από 28/1 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
  Εισιτήρια ΕΜΣΤ: Κανονικό: 8€ | Μειωμένο: 4€.
  Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ), Αθήνα, τηλέφωνο: 2111019000.

  4. Ένδυμα Ψυχής: Η εντυπωσιακή έκθεση ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών για πρώτη φορά ολοκληρωμένη στο Μουσείο Ακρόπολης

  Έως και τις 26 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, παρουσιάζεται στο Μουσείο Ακρόπολης η εμβληματική έκθεση με τίτλο «Ένδυμα Ψυχής», σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου θα φιλοξενηθούν με μια ξεχωριστή τέχνη 70 ενδυμασίες και στολές του προπερασμένου αιώνα, που διαφύλαξε και διαφυλάττει η αγάπη και το μεράκι ανθρώπων, ιδιαίτερα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας. Ο αείμνηστος Ιωάννης Μαζαράκης – Αινιάν, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ήταν εκείνος που εμπιστεύθηκε τις αυθεντικές ενδυμασίες της συλλογής του Μουσείου σε δύο καλλιτέχνες, τον φωτογράφο Βαγγέλη Κύρη και τον εκφραστή της κεντητικής τέχνης Ανατόλι Γεωργίεφ, για να τις παρουσιάσουν με έναν καλλιτεχνικό τρόπο, φορεμένες από σύγχρονους ανθρώπους.
  Διάρκεια Έκθεσης: Από 20 Δεκεμβρίου 2022 έως 26 Μαρτίου 2023.
  Ωράριο: Δευτέρα/Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη: 09:00 – 17:00. Παρασκευή: 09:00 – 22:00. Σάββατο/Κυριακή: 09:00 – 20:00.
  Η είσοδος στην έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.
  Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα. Τηλ: 210 900 09 00 | https://www.theacropolismuseum.gr/

  5. B&W Athens Photography: Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων

  Το Σεράφειο θα φιλοξενήσει φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες κατά τη διάρκεια της έκθεσης ασπρόμαυρης φωτογραφίας B&W Athens Photography, που διοργανώνουν για πρώτη φορά η Blank Wall Gallery και ο Δήμος Αθηναίων, στις 4-7 Φεβρουαρίου. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν φωτογράφοι από την Αυστραλία, την Κίνα, την Κολομβία, την Αίγυπτο, την Γερμανία, την Μάλτα, το Ισραήλ και την Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών. Πολλοί από τους ξένους καλλιτέχνες αναμένεται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παρευρεθούν στην έκθεση και να συνομιλήσουν με το κοινό.
  Διάρκεια έκθεσης: 4-7 Φεβρουαρίου 2023
  Ωράριο λειτουργίας: 17:00 – 22:00
  Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144, Αθήνα. Ε: [email protected]

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGreen Era: Ατομική έκθεση του Ekene Stanley Emecheta στην γκαλερί The Breeder12.09.2018

  Περισσότερα από Εκδηλώσεις
  VIMA_WEB3b