MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Pegasus: Το γιοτ που σχεδίασε ο Τζόζεφ Φοράκης ίσως γίνει πρώτο 3-D printed σκάφος στον κόσμο

Το 88μετρο «αόρατο» concept yacht που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής Τζοζεφ Φοράκης θα μπορούσε να γίνει το πρώτο 3-D printed σκάφος στον κόσμο. Η τεχνολογία υπόσχεται να κάνει τη διαδικασία κατασκευής ταχύτερη, ευκολότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Monopoli Team

Ο ελληνικής καταγωγής Τζόζεφ Φοράκης είναι βραβευμένος σχεδιαστής με design studio στο Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη. Με αναγνωρισμένες δουλειές πάνω σε διάφορους τομείς –από έπιπλα και φωτιστικά μέχρι wearables και μεταφορικά μέσα- ο Φοράκης παρουσίασε πρόσφατα ένα concept yacht που θα μπορούσε να κατασκευαστεί από μέρη εκτυπωμένα σε 3-D εκτυπωτή.

Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής, εμπνεύστηκε το 88μετρο σκάφος με το όνομα «Pegasus», σε μια παραλία στα Κουφονήσια. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσει ένα πλοίο όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θάλασσα και τη φύση, που να μοιάζει σαν να είναι φτιαγμένο από σύννεφα που επιπλέουν πάνω από την ίσαλο γραμμή –ένα σκαρί που να γίνεται ουσιαστικά αόρατο.

Το concept της «αορατότητας» οδήγησε τον Φοράκη να αναπτύξει ένα γιοτ μηδενικών εκπομπών που να είναι αόρατο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.

Το πλοίο διαθέτει χαμηλό, γραμμικό κύτος, με ένα τρίπτυχο μεταλλικό φινίρισμα που το καμουφλάρει αντικατοπτρίζοντας το περιβάλλον. Τα ανακλαστικά ηλιακά πάνελ ουσιαστικά καθρεφτίζουν τα σύννεφα, «θολώνοντας» τη γραμμή μεταξύ του ουρανού και της θάλασσας.

Τα πάνελ εξασφαλίζουν επίσης ότι το «Pegasus» μπορεί να ταξιδεύει απεριόριστα και χωρίς ρυπογόνες εκπομπές. Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για τη μετατροπή του θαλασσινού νερού σε υδρογόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 65η τελετή των Grammy τα είχε όλα: Από εντυπωσιακά live show, μέχρι ιστορικές στιγμές και μεγάλους νικητές12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b