MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η 65η τελετή των Grammy τα είχε όλα: Από εντυπωσιακά live show, μέχρι ιστορικές στιγμές και μεγάλους νικητές

Χθες πραγματοποιήθηκαν τα 65α Grammy σε μια εντυπωσιακή τελετή, που περιλάμβανε ένα εκρηκτικό live από τον μεγάλο νικητή της βραδιάς Harry Styles, την Beyonce να σπάει ρεκόρ, αλλά και ένα συγκινητικό φόρο τιμής στο hip-hop, που πολλοί αποκάλεσαν το καλύτερο show εδώ και καιρό.

Ο Harry Styles σάρωσε τα φετινά Grammy
Ο Harry Styles σάρωσε τα φετινά Grammy
Monopoli Team

Χθες το βράδυ, στην Crypto.com Arena του Λος Άντζελες πραγματοποιήθηκε η 65η τελετή των βραβείων Grammy – η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στην Ελλάδα από την COSMOTE TV σήμερα, τα ξημερώματα με ελληνικό σχολιασμό από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Claudia Matola και Γιώργο Μουχταρίδη.

Με παρουσιαστή τον Trevor Noah και ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας να δίνουν το “παρών”, η 65η τελετή απονομής του δημοφιλέστερου θεσμού μουσικής παγκοσμίως ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές των τελευταίων ετών.

Οι “ιστορικές” νίκες

Στην τελετή παρουσιάστηκαν περισσότερα βραβεία απ’ ότι συνήθως και δεν θα γινόταν να γίνει αλλιώς αυτή την ιστορική βραδιά, στην οποία η Viola Davis έγινε η 18η καλλιτέχνις στην ιστορία που κατακτά EGOT status (κερδίζοντας το πρώτο της Grammy, το οποίο πλέον θα φιγουράρει πλάι στο Emmy, το Oscar και το Tony της) και η Beyonce έσπασε το ρεκόρ του Georg Solti με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των Grammy.

Συγκεκριμένα, η Beyonce κέρδισε τέσσερα Grammy, φτάνοντας αισίως στα 32 συνολικά βραβεία στην καριέρα της. Το βραβείο, με το οποίο έσπασε το ρεκόρ ήταν εκείνο για το Καλύτερο Dance/Ηλεκτρονικό Άλμπουμ για τον νέο δίσκο της, “Renaissance”, ενώ η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της στην σκηνή μάς χάρισε μία πολύ όμορφη στιγμή.

Η Beyonce συγκινημένη με το ρεκόρ της στα Grammy 2023

Η Beyonce συγκινημένη με το ρεκόρ της στα Grammy 2023

Αντιθέτως, η απουσία της στο βραβείο Καλύτερου R&B Τραγουδιού για το Cuff It, που της χάρισε την ισοπαλία, αποδείχτηκε ιδιαίτερα διασκεδαστική, με τον οικοδεσπότη της βραδιάς Trevor Noah να αστειεύεται για την αργοπορία της.

Η αναπάντεχη επικράτηση του Harry Styles

Είναι γνωστό ότι η Ακαδημία των Grammy δεν βλέπει τόσο ευνοϊκά τα boy bands -και τα πρώην μέλη τους- κάνοντας πολλούς να νομίζουν ότι αυτό θα στοίχιζε στον Harry Styles, ο οποίος δεν είχε εξασφαλίσει τις περισσότερες υποψηφιότητες – παρά το καταπληκτικό As It Was.

Ωστόσο, η Ακαδημία έκανε την ανατροπή και έδωσε στον Styles το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς, το Άλμπουμ της Χρονιάς, επιβεβαιώνοντας ότι το As It Was πράγματι ήταν ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς.

Έχοντας μόλις κερδίσει το βραβείο για το Καλύτερο Pop Album της χρονιάς, ο Harry Styles ανέβηκε -εμφανώς αγχωμένος- στη σκηνή των Grammy για να δώσει ενα εκτυφλωτικό show, ερμηνεύοντας το As It Was, φορώντας ένα λαμπερό, ασημένιο Gucci outfit και μεταλλικά sneakers. Μόλις ξεπέρασε το άγχος του, έκανε ολόκληρη την αρένα να χορεύει στους ρυθμούς του – γιατί αξίζει κάθε βραβείο που κερδίζει.

Το all-star αφιέρωμα για τα 50 χρόνια hip-hop ιστορίας

Μία κίνηση, που θα μπορούσαμε να δούμε ως την “απολογία” των Grammy για τη “δύσκολη σχέση” (που κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει και ως “ασέβεια”) με το hip-hop, ήταν ίσως και το highlight της βραδιάς.

Χθες το βράδυ, τα Grammy αφιέρωσαν μία all-star εμφάνιση στα 50 χρόνια του hip-hop, σε ένα τέταρτο με πάνω από 30 σπουδαίες προσωπικότητες του hip-hop, από τον βετεράνο Grandmaster Flash μέχρι και τον πρωτοπόρο της νέας γενιάς Lil Uzi Vert.

Το αφιέρωμα -που επιμελήθηκε ο Questlove των The Roots και περιείχε αφηγήσεις από τον Black Thought, τον LL Cool J και την Queen Latifash- τα είχε όλα: από κλασικά κομμάτια μέχρι τεράστιες επιτυχίες, ως ένας κατάλληλος φόρος τιμής στα 50 χρόνια από τον Αύγουστο εκείνο που ο DJ Kool Herc σύστησε το hip-hop στο Bronx.

Στη σκηνή ανέβηκαν πάνω από 30 καλλιτέχνες: Ο Big Boi, ο Busta Rhymes με τον Spliff Star, οι De La Soul, ο DJ Drama, ο DJ Jazzy Jeff χωρίς τον Will Smith προς έκπληξη όλων, ο Future, ο GloRilla,ο Grandmaster Flash, οGrandmaster Mele Mel και ο Scorpio/Ethiopian King, ο Ice-T, ο Lil Baby, ο The Lox, ο Method Man, η Missy Elliott, ο Nelly, οι Public Enemy, η Queen Latifah, ο Questlove, ο Rahiem, ο Rakim, οι The Roots, οι Run-DMC,οι  Salt-N-Pepa και ο DJ Spinderella, ο Scarface, ο Swizz Beatz, και ο Too $hort.

That Hip-Hop tribute just now is the best thing the #GRAMMYs have put out in YEARS — and that is not an exaggeration.pic.twitter.com/dVOIIxtKOf

— Festive Owl (@TheFestiveOwl) February 6, 2023


Τα Emmys -αλλά και τα Όσκαρ- θα μπορούσαν να πάρουν τα φετινά Grammy ως παράδειγμα. Χωρίς (πολλά) τεχνικά προβλήματα και σίγουρα χωρίς δράματα, μάς χάρισαν μία πραγματικά διασκεδαστική βραδιά, με μοναδικό πρωταγωνιστή τη μουσική.

*Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη λαμπερή βραδιά ζωντανά την Κυριακή 5/2 (ξημερώματα Δευτέρας 6/2, 03.00, COSMOTE CINEMA 2HD) με ελληνικό σχολιασμό από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Claudia Matola και Γιώργο Μουχταρίδη και σε επανάληψη το πρωί της Δευτέρας 6/2 στις 10.00 (COSMOTE CINEMA 2HD).

Αναλυτικά οι νικητές των φετινών Grammy

Άλμπουμ της χρονιάς
Harry Styles – Harry’s House


Καλύτερος νέος καλλιτέχνης
Samara Joy

Δίσκος της χρονιάς
Lizzo – About Damn Time

Τραγούδι της χρονιάς
Bonnie Raitt – Just Like That


Καλύτερη σόλο pop εμφάνιση
Adele – Easy on Me

Καλύτερο dance/electronic album
Beyoncé – Renaissance

Καλύτερο ραπ άλμπουμ
Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers

Καλύτερο musica urbana άλμπουμ
Bad Bunny – Un Verano Sin Ti

Καλύτερη εμφάνιση σε pop ντουέτο/group 
Sam Smith and Kim Petras – Unholy

Καλύτερο country άλμπουμ
Willie Nelson – A Beautiful Time

Best R&B τραγούδι
Beyoncé – Cuff It

Καλύτερο pop άλμπουμ
Harry Styles – Harry’s House


Καλύτερη dance/electronic ηχογράφηση
Beyoncé – Break My Soul

Καλύτερη global performance
Wouter Kellerman, Zakes Bantwini & Nomcebo Zikode – Bayethe

Καλύτερη σόλο country εμφάνιση
Willie Nelson – Live Forever

Καλύτερη R&B εμφάνιση
Muni Long – Hrs & Hrs

Καλύτερη ραπ εμφάνιση
Kendrick Lamar – The Heart Part 5

Καλύτερη metal εμφάνιση
Ozzy Osbourne Featuring Tony Iommi – Degradation Rules

Καλύτερη ροκ εμφάνιση
Brandi Carlile – Broken Horses

Καλύτερο ροκ άλμπουμ
Ozzy Osbourne – Patient Number 9

Καλύτερο άλμπουμ alternative μουσικής
Wet Leg – Wet Leg

Καλύτερη παραδοσιακή R&B ερμηνεία
Beyoncé – Plastic Off the Sofa

Καλύτερο progressive R&B άλμπουμ
Steve Lacy – Gemini Rights


Καλύτερο R&B άλμπουμ
Robert Glasper – Black Radio III

Καλύτερο τραγούδι ραπ
Kendrick Lamar – The Heart Part 5

Καλύτερο comedy album
Dave Chappelle – The Closer

Καλύτερο παραδοσιακό άλμπουμ
Madison Cunningham – Revealer

Καλύτερο country τραγούδι
Cody Johnson – ‘Til You Can’t.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b