MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας: Οι καλύτερες πίτσες της πόλης για τους απανταχού pizza lovers

Πάμε να δούμε μαζί κάποιες από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας, όπως πρέπει.

Pizza Lovers: Πού θα φάμε την καλύτερη πίτσα στην πόλη, πηγή: unsplash
Pizza Lovers: Πού θα φάμε την καλύτερη πίτσα στην πόλη, πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Η 9η Φεβρουαρίου πλησιάζει και μαζί και η Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας! Μία ημέρα αφιερωμένη σε ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Ξεκινώντας από την Ιταλία και ταξιδεύοντας πέρα από τα σύνορά της, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης, η πίτσα έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά όλου του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο. Και η αλήθεια είναι πως όσο picky eater και να είσαι, δύσκολα θα μπορέσεις να αντισταθείς σε μία κλασσική -ή και μη- πίτσα.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί κάποιες από τις καλύτερες πίτσες της Αθήνας για να γιορτάσετε την Ημέρα Πίτσας, όπως της πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού βρίσκουμε το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα;12.09.2018

Flower Pizza
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Flower Pizza Bar (@flowerathens)

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, δίπλα στην Πλατεία Μαβίλη, η Flower Pizza μάς καλεί να δοκιμάσουμε μία από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης. Γεύσεις για όλα τα γούστα, από την κλασσική μαργαρίτα και την ναπολιτάνα, μέχρι προσούτο, bbq chicken, bacon & maple syrup (αυτή είναι από τις αγαπημένες μας), tartufata -με λάδι τρούφας, και πολλές πολλές ακόμα. Μάλιστα στο Flower θα βρείτε και ατομικές πίτσες, deep dish πίτσες -με ωριμασμένη ζύμη ψημένη σε ταψί με ελαιόλαδο- αλλά και γλυκιά πίτσα. Ένα από τα καλύτερα spots για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Πίτσας.

Διεύθυνση: Δορυλαίου 2, Αθήνα 11521
Τηλέφωνο: 2106465029

The Sopranos

Στο Sopranos θα βρείτε μία από τις καλύτερες πίτσες, στην street food εκδοχή της. Ολόκληρες πίτσες, αλλά και σε κομμάτι -για τους πιο λιτοδίαιτους- σε μία ποικιλία γεύσεων: μαργαρίτα, con pollo, tartufo, pepperoni, greca, arabiata, αλλά και tropicana -την κλασσική πίτσα με ανανά, μία μικρή βλασφημία για τους Ιταλούς, την οποία, όμως, οι foodies λατρεύουμε ιδιαίτερα. Ένα μέρος που όλοι οι pizza lovers αξίζει να επισκεφθούν!

Διεύθυνση: Μαρασλή 21, Αθήνα 10676
Τηλέφωνο: 2107291438

Mozzart Pizza

Ακόμα μία πιτσαρία που πρέπει να βάλετε στη λίστα σας, η Mozzart Pizza είναι ένα μαγαζί αφιερωμένο στην καλή πίτσα. Με ιδιαίτερες προτάσεις -πέραν των κλασσικών- μεταξύ των οποίων σπιανάτα (με σπιανάτα και φέτα), σπεκ (με γκοργκονζόλα και σπεκ), κόπα (με προβολόνε και κόπα), λουκάνικο (με λουκάνικο και χόρτα), κολοκύθι (με κολοκύθι και καρύδια), πατατίνα (με πατάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια) και αρκετές ακόμα, η Mozzart Pizza έρχεται να να ανοίξει τους ορίζοντές μας γύρω από την πίτσα και ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Διεύθυνση: Χρυσοσπηλιωτίσσης 1, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2103214183

La Pizzetta

Σε πιο street mood, το La Pizzetta αποτελεί ακόμα μία αγαπημένη πρόταση όταν μιλάμε για πίτσα. Με μία μεγάλη ποικιλία επιλογών, και ζύμες για όλα τα γούστα -λεπτή, τραγανή, αφράτη- η La Pizzetta προσεγγίζει την πίτσα, όχι στο κλασσικό στρογγυλό, αλλά στο τετράγωνο σχήμα της. Κλασσικές γεύσεις -μαργαρίτα, special, carbonara, fungi- και πιο street και ιδιαίτερες επιλογές -cheddar, formaggi, demone, rustico, bbq κλπ- συνθέτουν ένα μενού προτάσεων που πρέπει να δοκιμάσετε.

Διεύθυνση: Αιόλου 56, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2111823444

Granello Pizza Italiana

Και κλείνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το Granello Pizza Italiana και την πίτσα στην κλασσική ιταλική της μορφή. Μαργαρίτα, bianca (με σκόρδο και βασιλικό), verona (με προσούτο, ρικότα και πεκορίνο), vespino (με μοτσαρέλα και καπνιστή πανσέτα), truffa (με φρέσκια μαύρη τρούφα), zucca (με κρέμα κολοκύθας, καπνιστή πανσέτα, καπνιστή μοτσαρέλα και ρικότα -αυτή είναι και η αγαπημένη μας), αλλά και γλυκιά πίτσα, αποτελούν μερικές μόνο από τις προτάσεις του μενού του Granello.

Διεύθυνση: Περικλέους 18, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2103226542

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b