MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες και παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Το αφιέρωμα “Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες” συνεχίζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει το δεύτερο αφιέρωμα της σειράς με τίτλο “Κορυφαίοι σκηνοθέτες- σπουδαίες αμερικανικές ταινίες” την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά παρουσιάζεται ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και πρωτοπόρους στην ιστορία του κινηματογράφου. Βρετανός στην καταγωγή, αλλά με ταινίες αμερικανικές, αφού γνώρισε τεράστια καριέρα όταν μετακόμισε μόνιμα στις ΗΠΑ από το 1940, ο Χίτσκοκ άφησε εποχή με τις ταινίες μυστηρίου και τα θρίλερ αγωνίας του και δικαίως απέκτησε τον τίτλο “ο μετρ του σασπένς”. Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του σκηνοθέτη και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση με το κοινό για τον σκηνοθέτη και το έργο του. Θα μιλήσουν ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.
2/2, 19:00 
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Όλες του γάμου οι χαρές: Η ομιλία της Ρένας Λουτζάκη στο Λαογραφικό Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Ρένας Λουτζάκη, Ανθρωπολόγου του χορού, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο “Όλες του γάμου οι χαρές“, στο Λαογραφικό Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου.
Στην ομιλία θα αναλυθεί η τελετουργία του γάμου, που αποτελείται από χορευτικές πράξεις με συμβολικό χαρακτήρα, εκτελεσμένες σύμφωνα με ένα ορισμένο τυπικό ως προς το φύλο και την ηλικία των συμμετεχόντων και γιορτάζονται ποικιλόμορφα στις διάφορες κοινότητες στην Ελλάδα.
2/2, 19:00
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου – Κανάρη 4, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γλυκερία στο Ολύμπια Δημοτικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”12.09.2018

[α] border of dying: Η εικαστική περφόρμανς στο κτίριο της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5

Το κτίριο της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου φιλοξενεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου το νέο project space του Flux Laboratory Athens,“[α] border of dying”. Οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου ενεργοποιούνται ξανά, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, με το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρότζεκτ να αποτελεί μία συνεργασία των VIGIL με το Flux Laboratory και το brand “IT’S A SHIRT”. Το πρότζεκτ είναι ένα διακλαδικό ερευνητικό έργο που εστιάζει στις εικαστικές τέχνες μέσα από το πρίσμα της χρήσης και του αποχρωματισμού των υφασμάτων, όπως και της κίνησης, μέσα από την οποία το ανθρώπινο σώμα προσεγγίζεται ως εργαλείο και εξερευνώνται οι έννοιες της διάβρωσης και της αλλαγής.
2/2, 20:00 και 21:30
Το σπίτι της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου, 4ος όροφος – Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5, Πλάκα
Ηλεκτρονική κράτηση θέσεων, εδώ 

26ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Για 26η χρονιά επιστρέφει η συνάντηση που έχουν αγαπήσει όλοι οι βιβλιοφάγοι της Αθήνας, το Παζάρι Βιβλίου! Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, η Πλατεία Κλαυθμώνος θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου», ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν να “χαζέψουν” χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ!
2/2, 09:00-21:00
Είσοδος Δωρεάν, με δυνατότητα αγοράς 10.000 τίτλων βιβλίου σε πολύ χαμηλές τιμές!
Μέχρι 19 Φεβρουαρίου 
Πλατεία Κλαυθμώνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEx Femina: Έναρξη του κύκλου στο Μέγαρο με δύο συναυλίες Παλαιάς Μουσικής αφιερωμένες σε σημαντικές γυναίκες δημιουργούς12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b