MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες και παραστάσεις μέχρι προβολές, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

“Τρεις Ιστορίες για τον Μεσαίωνα” στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Ο κύκλος διαλέξεων από την Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Μεσαιωνικής Ιστορίας, Νικολέττα Γιαντσή, ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Με τίτλο “Ο σημαδεμένος βασιλιάς και ο Μαύρος πρίγκιπας” η διάλεξη θα αναφερθεί στην εποχή των επιδημιών, το πιστωτικό σύστημα και το διεθνές εμπόριο, τον μαύρο θάνατο, την οικονομική κρίση, τα λογιστικά βιβλία διπλής καταγραφής και την ανάπτυξη του καπιταλισμού.
25/1 στις 19:οο
Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Στρ. Καλλάρη 50, Ψυχικό
*Κρατήσεις θέσεων εδώ 

OutReach Project 2: Οκτώ θεατρικά έργα δωρεάν για το κοινό στο Θέατρο VAULT

Οι Συνέργειες Πολιτισμού και το Θέατρο VAULT παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Δευτέρα 23 έως και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου το “OutReach Project 2”, μια πρωτοβουλία που προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο και αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Συγκεκριμένα, μέσα από οκτώ πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, διερευνώνται ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ισότητας των ευκαιριών. Τα έργα των νέων συγγραφέων που θα παρουσιαστούν είναι αποτέλεσμα του τρίμηνου δημιουργικού εργαστηρίου θεατρικής γραφής που επιμελήθηκαν οι διακεκριμένοι δραματουργοί Άκης Δήμου, Νίνα Ράπη, Ανδρέας Φλουράκης και Σοφία Καψούρου.
Τα οκτώ αυτά πρωτότυπα έργα θα παρουσιαστούν με τη μορφή θεατρικών αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό, επιχειρώντας να διερευνήσουν ζητήματα ταυτότητας, να διεγείρουν συναισθήματα και να κεντρίσουν τη σκέψη και τη φαντασία του θεατή. Την ανάγνωση κάθε έργου θα ακολουθεί δημιουργικός διάλογος μεταξύ κοινού και συγγραφέα, με συντονιστή των συζητήσεων τον Παναγιώτη Κορδούτη. Στη συνέχεια, το κοινό θα κληθεί να ψηφίσει τα τρία πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα έργα μαζί με την Επιτροπή Αξιολόγησης, τα οποία θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Θεάτρου Τ στη Θεσσαλονίκη, σε ένα τριήμερο σκηνοθετημένων αναλογίων, ανοιχτό στο κοινό, με τη συμμετοχή ηθοποιών, μουσικών και σκηνοθετών της συμπρωτεύουσας.
Τετάρτη 25/1
19:00 – 21:00 Σπύρος Καρράς «Litten»
21:15 – 23:00 Χριστόφορος Κώνστας «Η Παραλία μου»
Θέατρο Vault – Μελενίκου 26, Αθήνα
*Λόγω των περιορισμένων θέσεων επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας, με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο VAULT: 213 0356472/6951832070 Ώρες: 11:00-14:00 & 17:00-21:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Μικροί και μεγάλοι «βουτάμε» στον κόσμο της μουσικής και των τεχνών με βιωματικές δράσεις για όλους12.09.2018

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
25/1 στις 18:00 – 23:59
Μέχρι 30 Ιανουαρίου
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
25/1 στις 10.00-22.00
Μέχρι 31 Ιανουαρίου
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTrue to Form: Το σύγχρονο τσέχικο εικαστικό κόσμημα σε μια έκθεση στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b