MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Χειμερινή απόδραση στο Ναύπλιο – Εμπειρίες, μυστικά και ό,τι αξίζει να δείτε

Ταξιδεύουμε στο Ναύπλιο και σας αποκαλύπτουμε όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε, μαζί με τις καλύτερες διευθύνσεις για διαμονή και φαγητό.

Photo by Uta Scholl on Unsplash
Photo by Uta Scholl on Unsplash
Monopoli Team

Μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, η «πρωτεύουσα των ερωτευμένων» και ένας από τους πρώτους προορισμούς που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε εκδρομή για το Σαββατοκύριακο. Το Ναύπλιο είναι ένας τόπος που αγαπάμε να επιστρέφουμε κάθε εποχή και με κάθε ευκαιρία. Ιστορία, βενετσιάνικη φινέτσα, θάλασσα, ρομαντικοί περίπατοι και καλό φαγητό συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για μια απόδραση από την καθημερινότητα, μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός για να ζήσετε ολοκληρωμένη την εμπειρία του Ναυπλίου.

Παλιά Πόλη Ναυπλίου: Ρομάντζο και Ιστορία

Στο Ναύπλιο δεν γίνεται παρά να ξεκινήσετε με βόλτες στην υπέροχη παλιά πόλη, μία από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές της Ελλάδας. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Ενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, παραμένει αρχοντική. Ενετικά κάστρα, πανέμορφα νεοκλασικά, βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα στενά και λουλουδιασμένα μπαλκόνια συνθέτουν ένα σκηνικό που γοητεύει με την ομορφιά και την ιστορικότητά του.

Η Πλατεία Συντάγματος περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτήρια, όπως την ενετική Αποθήκη του Στόλου, όπου στεγάζεται σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικό, πρώην τζαμί του Αγά-πασά, και το άλλοτε Αλληλοδιδακτικό σχολείο, γνωστό στα νεότερα χρόνια ως Τριανόν. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα δείτε στην παλιά πόλη είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας), ο ναός του Αγίου Γεωργίου (με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες, όπως το αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι), η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων.

Χαθείτε στα στενά πλακόστρωτα και παρατηρήστε γύρω σας τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που αφηγούνται όλη την ιστορία του Ναυπλίου. Ανεβείτε τις σκάλες του Ψαρομαχαλά, της πιο παλιάς συνοικίας της πόλης, περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου με τα αμέτρητα καταστήματα, στην οδό Σταϊκοπούλου με τα πολλά ταβερνάκια και στην παραλιακή περατζάδα της Μπουμπουλίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ μυστηριακή τελετή του Ευριπίδη Λασκαρίδη στην Ελευσίνα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b