MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, φεστιβάλ, μουσικές παραστάσεις και προβολές με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Dušan Černý, Τσουκνίδες (λεπτομέρεια έργου), 2020 βελονογραφία, λινογραφία 59×43,7 εκ
Monopoli Team

Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών, Pavel Piekar, στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Tο Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, στις 11:00, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών HOLLAR, Pavel Piekar, θα μιλήσει με θέμα «Η έκθεση Η Αφροδίτη σήμερα και οι αναζητήσεις της σύγχρονης τσεχικής χαρακτικής». Η ομιλία θα έχει τη μορφή επίδειξης σύγχρονων τεχνικών χαρακτικής και θα συνδυαστεί με ξενάγηση στα έργα της έκθεσης “Η Αφροδίτη Σήμερα“.
22/1, 11:00
Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου – Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια

Ανοιχτή συζήτηση σε θέματα ψυχικής υγείας από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Πετραλώνων

Συνεχίζεται έως τον Απρίλιο, ο κύκλος ομιλιών με δωρεάν συμμετοχή, που διεξάγει ο Δήμος Αθηναίων στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με επιστημονικά αναγνωρισμένους φορείς, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη των δημοτών σε θέματα αγωγής και υγείας. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σε θέματα ψυχικής υγείας, με ομιλήτρια τη Λίλλιαν Μαρκάκη, ψυχίατρο-ψυχοθεραπεύτρια και μέλος του ∆.Σ. της ΕΨΕ και του ΙΣΑ.
21/1, 17:00-19:00
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Πετραλώνων – Αθηνοδώρου 61, Πετράλωνα

Ημερίδα “Artists’ Estates, Η μετά-ζωή του καλλιτεχνικού έργου” στο ΕΜΣΤ

Φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα ενεργό πεδίο διαλόγου, το ΕΜΣΤ προσκαλεί επαγγελματίες του χώρου της τέχνης και άλλων επιστημονικών πεδίων σε μια ημερίδα γύρω από τις νομικές, θεσμικές, κοινωνικές, και πολιτισμικές προεκτάσεις της προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της κληρονομιάς που αφήνει πίσω του μια καλλιτέχνιδα/ένας καλλιτέχνης. Η ημερίδα “Artists’ Estates, Η μετά-ζωή του καλλιτεχνικού έργου” θα επικεντρωθεί στο νομικό πλαίσιο προστασίας του έργου καλλιτεχνών που δεν είναι πια εν ζωή, καθώς και σε εργαλεία και πρακτικές διαχείρισης και ανάδειξής του. Θα εστιάσει στον ρόλο και την πολυδιάστατη αποστολή σημαντικών πρωτοβουλιών για τη διάσωση έργων  σύγχρονων καλλιτεχνών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και διεθνώς.
Θα διερευνηθούν ζητήματα επιμελητικής ανάδειξης, καλλιτεχνικής χρήσης και επανάχρησης καλλιτεχνικής κληρονομιάς. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές o Robert Beavers, κινηματογραφιστής και συνδημιουργός μαζί με τον Gregory Markopoulos, του Temenos Archive, η Κατερίνα Θωμαδάκη, κινηματογραφίστρια, πολυμεσική καλλιτέχνιδα και θεωρητικός, συνδημιουργός έργων μαζί με τη Μαρία Κλωνάρη και η Anna Schäffler, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια.
*Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν μισή ώρα πριν την εκδήλωση. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση. 
21/1, 13:00-17:30
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Αίθουσα Προβολών Μεσοπάτωμα – Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα

ΙΡΙΔΑ VISIONS: Προβολή των ταινιών “Wild Duck” και “Άφτερλωβ” στον κινηματογράφο Ίριδα

Στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), το Σάββατο 21/1 στις 20:00 θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ίριδα η ταινία “Wild Duck” του Γιάννη Σακαρίδη, παρουσία του σκηνοθέτη. Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιάννη Σακαρίδη με πρωταγωνιστές τη Θέμιδα Μπαζάκα και τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και ταξίδεψε σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου. Την Κυριακή 22/11 στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία “Άφτερλωβ” του σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, παρουσία του σκηνοθέτη. Ο Στέργιος Πάσχος έχει γράψει και σκηνοθετήσει επτά μικρού μήκους ταινίες ενώ έχει εργαστεί σαν σεναριογράφος και για άλλους σκηνοθέτες. Στο βραβευμένο Άφτερλωβ με Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με το Youth Jury Award στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, πρωταγωνιστούν οι Χάρης Φραγκούλης και Ηρώ Μπέζου.
21/1, 20:00 Wild Duck
22/1, 20:00 Άφτερλωβ
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 
Η προκράτηση θέσεων ισχύει έως 15 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Στην συνέχεια η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει και αριθμός δωρεάν εισιτηρίων στην είσοδο.

Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω: Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιάννου Αιόλου στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό “Σύνταγμα”

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο με την προβολή ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος, στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στη στάση Σύνταγμα του Μετρό. Με εμπνευσμένη σύνθεση, γραμμένη ειδικά για το εν λόγω αφιέρωμα, ο Γιάννος Αιόλου “αφηγείται” μουσικά την πορεία των ανθρώπων από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Θράκη προς τη μητέρα Ελλάδα. Δημιουργεί έναν “περίπατο μνήμης” που εκτείνεται σε ένα video installation, με θεματικές ενότητες, που θα ακολουθούν οι επισκέπτες, εμπλουτισμένο από πλούσιες εικόνες και στοιχεία συλλεκτικών – ιστορικών αρχείων. Video, φωτογραφικό υλικό, λογοτεχνικά κείμενα γίνονται ένα με την μουσική ταξιδεύοντας τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μέσα από ένα συναισθηματικό και όχι πληροφοριακό μουσικό “αφήγημα”.
21/1 και 22/1, 09:30-20:00
Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου
Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό “Σύνταγμα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAsifa Hellas Day 2023: Ολοήμερη ανοιχτή εκδήλωση για το ελληνικό animation στο Ρομάντσο12.09.2018

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
21/1 και 22/1 στις 18:00 – 23:59
Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Ανοιχτός ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ανοίγει και πάλι για το κοινό, από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2. Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου καταλαμβάνει έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Η φυτολογική σύνθεση του κήπου είναι αρκετά πλούσια αφού περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων, αναρριχόμενων φυτών κ.α. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι σπάνια. Πολλά από τα δέντρα του κήπου όπως για παράδειγμα οι αριές και τα κυπαρίσσια ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής. Όλα αυτά κάνουν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου μία ιδανική ιδέα για κυριακάτικη βόλτα!
22/01 στις 10:00-16:00
Κήπος Προεδρικού Μεγάρου, οδός Βασιλέως Γεωργίου Β’, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επέστρεψε στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
21/1 και 22/1, 10.00-22.00
Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑChocolate Fest ‘23: Η μεγάλη γιορτή της σοκολάτας έρχεται για ένα πενθήμερο στο Γκάζι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b