MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou
Μέσα, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Photo by Marilena Stafylidou
Monopoli Team

“Μέσα”: Το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο

Παράλληλα με τις παραστάσεις του INK, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Banquet το video installation του Δημήτρη Παπαϊωάννου με τίτλο Μέσα. Πρόκειται για ένα μονοπλάνο της εξάωρης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε την άνοιξη του 2011. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να παρακολουθήσουν όση ώρα θέλουν, να καθίσουν όπου θέλουν, να φύγουν και να ξαναγυρίσουν όσες φορές θέλουν. Το “Μέσα” είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου και μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.
13/1 στις 18:00 – 23:59
13 Ιανουαρίου – 30 Ιανουαρίου 2023
Αίθουσα Banquet, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

“Θεοσοφισμός και Εικαστικές Τέχνες”: Επιστημονική Συνάντηση στην Εθνική Πινακοθήκη
Απεικονιζόμενο έργο: Κωνσταντίνος Παρθένης, Sursum Corda – Άνω σχώμεν τας καρδίας, πριν το 1903, λάδι σε καμβά, 230 x 88 εκ., Ιδιωτική συλλογή

Απεικονιζόμενο έργο: Κωνσταντίνος Παρθένης, Sursum Corda – Άνω σχώμεν τας καρδίας, πριν το 1903, λάδι σε καμβά, 230 x 88 εκ., Ιδιωτική συλλογή

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, ώρα 11:00, στο Αμφιθέατρο “Ίδρυμα Ωνάση”, το Δημόσιο Πρόγραμμα των περιοδικών της εκθέσεων. Η αρχή γίνεται με την ανοιχτή στο κοινό επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης “Κωνσταντίνος Παρθένης. Η Ιδανική Ελλάδα της Ζωγραφικής του” με θέμα την επίδραση του Θεοσοφισμού στις εικαστικές τέχνες, στην οποία θα μιλήσουν ιστορικοί της τέχνης με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της ΕΠΜΑΣ, Συραγώς Τσιάρα, η οποία υπογράφει την ιδέα και την επιστημονική επιμέλεια.
13/1 ώρες 11:00-16:10
Αμφιθέατρο “Ίδρυμα Ωνάση”, Εθνική Πινακοθήκη, Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

5η Έκθεση Hellas Playmobil Customizers στον Πολυχώρο Μάνο Λοϊζο

Την 5η Έκθεση της Hellas Playmobil Customizers θα φιλοξενήσει στις 13, 14 και 15 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Πολυχώρος “Μάνος Λοϊζος”. Η ομάδα που απαρτίζεται από συλλέκτες του αγαπημένου παιχνιδιού θα δώσουν την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσουν από κοντά τις συλλογές τους. Άγρια Δύση, Ιππότες, Αρχαία Ελλάδα, Διάστημα ζωντανεύουν μέσα από τις φιγούρες των Playmobil. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί μια φιγούρα κατά τη είσοδό τους στην έκθεση.
13/1, ώρες 16:00-21:00
13-15 Ιανουαρίου 2023
Πολυχώρος Μάνος Λοΐζος, Θηβών 245, Νίκαια

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
12/1 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Νέος Ρεαλισμός»: Αντιπροσωπευτική έκθεση στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b