MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
10
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

OutReach Project 2: Θεατρικές αναγνώσεις νέων έργων για την διαφορετικότητα και την αποδοχή στο Vault

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στο πλαίσιο του «OutReach Project 2», οι Συνέργειες Πολιτισμού και το Θέατρο Vault παρουσιάζουν οκτώ πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων συγγραφέων για τον αυτοπροσδιορισμό, την ορατότητα και την αποδοχή, σε μορφή θεατρικών αναγνώσεων-συζητήσεων με το κοινό.

OutReach Project 2
Πάνω από αριστερά: Σπύρος Καρράς, Χριστόφορος Κώνστας , Χαρά Κονταξάκη | Μέση από αριστερά: Μαρία Αιγινίτου, Πέννυ Μηλιά, Ελένη Λούκου | Κάτω από αριστερά: Γιάννης Φασόης, Γιώργος Λαμπίρης
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι Συνέργειες Πολιτισμού και το Θέατρο Vault παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 23, 24, 25, 26 Ιανουαρίου 2023 το «OutReach Project 2», μια μοναδική πρωτοβουλία που προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο και αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής.

Συγκεκριμένα, μέσα από οκτώ πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, διερευνώνται ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ισότητας των ευκαιριών.

Τα έργα των νέων συγγραφέων που θα παρουσιαστούν είναι αποτέλεσμα του τρίμηνου δημιουργικού εργαστηρίου θεατρικής γραφής που επιμελήθηκαν, στο πλαίσιο του «OutReach Project», οι διακεκριμένοι δραματουργοί Άκης Δήμου, Νίνα Ράπη, Ανδρέας Φλουράκης και Σοφία Καψούρου.

Τα οκτώ έργα επελέγησαν ανάμεσα σε 50 προτάσεις νέων δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση των Συνεργειών Πολιτισμού, για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας θεατρικής γραφής που θα επαναπροσδιορίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση και θα προβάλλει φωνές νέων συγγραφέων, που προτάσσουν με τη γραφή τους την ανοιχτότητα, τη συμπερίληψη και την επικοινωνία με το Άλλο.

Άκης Δήμου, Νίνα Ράπη, Ανδρέας Φλουράκης και Σοφία Καψούρου

Θεατρικές αναγνώσεις στο Vault

Τα οκτώ αυτά πρωτότυπα έργα θα παρουσιαστούν με τη μορφή θεατρικών αναγνώσεων, ανοιχτών  στο κοινό, στις 23, 24, 25, 26 Ιανουαρίου, δύο ανά ημέρα, από τις 7 μ.μ. έως και τις 11 μ.μ. επιχειρώντας να διερευνήσουν ζητήματα ταυτότητας, να διεγείρουν συναισθήματα και να κεντρίσουν τη σκέψη και τη φαντασία του θεατή. Την ανάγνωση κάθε έργου θα ακολουθεί δημιουργικός διάλογος μεταξύ κοινού και συγγραφέα, με συντονιστή των συζητήσεων τον Παναγιώτη Κορδούτη, Καθηγητή της Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια, το κοινό θα κληθεί να ψηφίσει τα τρία πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα έργα μαζί με την Επιτροπή Αξιολόγησης, τα οποία θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Θεάτρου Τ στη Θεσσαλονίκη, σε ένα τριήμερο σκηνοθετημένων αναλογίων, ανοιχτό στο κοινό, με τη συμμετοχή ηθοποιών, μουσικών και σκηνοθετών της συμπρωτεύουσας.

Το «OutReach Project 2» τελεί υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, υπό την επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, καλλιτεχνικού διευθυντή των Συνεργειών Πολιτισμού. Υλοποιείται με τη συνεργασία του Θεάτρου Vault, του Θεάτρου Τ, του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του Εκδοτικού Οίκου «AΠΑΡΣΙΣ», που θα εκδώσει τα τρία επικρατέστερα έργα σε έντυπη μορφή.

Πρόγραμμα Θεατρικών Αναγνώσεων στο Θέατρο Vault

Δευτέρα 23/1
  • 19:00 – 21:00  Πέννυ Μηλιά «Η Αντιγόνη, οι ξένοι και η φωτιά»
  • 21:15 – 23:00 Γιώργος Λαμπίρης «Μην έρθεις νύχτα»

Τρίτη 24/1
  • 19:00 – 21:00 Γιάννης Φασόης «Κονιάκ 0 αστέρων»
  • 21:15 – 23:00 Ελένη Λούκου  «Η Μ. και ο Χ.»

Τετάρτη  25/1
  • 19:00 – 21:00  Σπύρος Καρράς «Litten»
  • 21:15 – 23:00  Χριστόφορος Κώνστας «Η Παραλία μου»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 108 – Κάμαρες: Το νέο πρότζεκτ του Ευριπίδη Λασκαρίδη στην Ελευσίνα για καλό σκοπό12.09.2018

Πέμπτη 26/1
  • 19:00 – 21:00 Μαρία Αιγινίτου «Θανάσιμα»
  • 21:15 – 23:00 Χαρά Κονταξάκη «Speed Dating»

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας, με ελεύθερη είσοδο στο Θέατρο VAULT: 213 0356472 / 6951832070  Ώρες: 11:00-14:00 & 17:00-21:00.

Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός. Email: [email protected].

Πληροφορίες: www.synergeies.org

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα 10-14/08
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για το ΣΚ 8-9 Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Μουσική Τεχνόπολη 2026: Η συναυλιακή σεζόν κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο
Εκδηλώσεις
Από τη χοροθεατρική επανερμηνεία της «Αντιγόνης» έως τον Γιάννη Κότσιρα: 10+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το ΠΣΚ
Εικαστικά
«Κλεμμένος Πειρατής» – «Beauty and Blue»: Το διπλό εκθεσιακό ταξίδι του Απόστολου Χαντζαρά στην Πάτμο
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Cine News
Park your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Από τις Τρωάδες έως τα «αιθέρια γλυπτά» της Βένιας Δημητρακοπούλου: 6+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση στην Αθήνα