MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Όταν ο Christian Bale συνάντησε τον Edgar Allan Poe: Όσα πρέπει να ξέρεις για το The Pale Blue Eye

Με πρωταγωνιστή τον Christian Bale, η ταινία μυστηρίου «The Pale Blue Eye» έχει ενθουσιάσει τους συνδρομητές του Netflix.

O Christian Bale ως Augustus Landor στο «The Pale Blue Eye»
O Christian Bale ως Augustus Landor στο «The Pale Blue Eye»
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το Netflix υποδέχτηκε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου την πολυαναμενόμενη ταινία μυστηρίου – whodunit με τίτλο «The Pale Blue Eye». Πριν κάνει πρεμιέρα στην διάσημη πλατφόρμα, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Christian Bale είχε κυκλοφορήσει στις 23 Δεκεμβρίου σε επιλεγμένες αίθουσες.

Γιατί λοιπόν, ανυπομονούν όλοι να δουν το «The Pale Blue Eye»; Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πρωτότυπη αυτή ταινία, που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές

Η ιστορία διαδραματίζεται το 1830 στο West Point, στρατιωτική βάση στη Νέα Υόρκη. Όταν ένας δόκιμος θα βρεθεί δολοφονημένος, θα αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση ο εκκεντρικός ντετέκτιβ Augustus Landor. Στην πορεία, θα ζητήσει βοήθεια για την έρευνα από έναν συνάδελφο του θύματος, τον Edgar Allan Poe!

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ντετέκτιβ Augustus Landor βρίσκεται ο Christian Bale ενώ στον ρόλο του Edgar Allan Poe συναντούμε τον Harry Melling, κυρίως γνωστό για τον ρόλο του

«The Pale Blue Eye»

«The Pale Blue Eye»

Η ταινία είναι κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Louis Bayard που εκδόθηκε το 2003. Όσα γεγονότα αφορούν τον Edgar Allan Poe και του υποτιθέμενου origin story του πριν γίνει διάσημος συγγραφέας και ποιητής, αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Μπορεί ο ίδιος ο Poe να υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό και να πέρασε 7 μήνες στο West Point αλλά όσα σχετίζονται με τον ίδιο τόσο στην ταινία όσο και στο βιβλίο δεν είναι αληθινά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈντγκαρ Άλλαν Πόε: Οι άγνωστες πτυχές του συγγραφέα που ανέδειξε το μυστήριο στη λογοτεχνία12.09.2018

Η αγάπη του σκηνοθέτη για τον Πόε

Τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο ανέλαβε ο Scott Cooper, κυρίως γνωστός για τις ταινίες «Black Mass», «Out of the Furnace», «Crazy Heart» και «Antlers». Ο ίδιος μίλησε στο Variety για το πώς αποφάσισε να κάνει ταινία το συγκεκριμένο βιβλίο. «Πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια και μεγάλωσα στην πολιτεία της Βιρτζίνια, όπου μεγάλωσε και ο Poe. Ο πατέρας μου δίδασκε Αγγλικά και Λογοτεχνία, κι έτσι υπήρχε πολύ Poe στο σπίτι μου. Και μετά ο πατέρας μου, μου σύστησε το μυθιστόρημα του Louis Bayard ‘The Pale Blue Eye’, για να το διαβάσω απλώς για ψυχαγωγία. Σκέφτηκα, αυτό θα μπορούσε να γίνει μια καταπληκτική ταινία».

Ο Harry Melling ως Edgar Allan Poe στο «The Pale Blue Eye»

Ο Harry Melling ως Edgar Allan Poe στο «The Pale Blue Eye»

Αυτή είναι η τρίτη συνεργασία του Cooper με τον Bale αλλά η πρώτη του με τον Harry Melling, που όπως φάνηκε τον ήθελε πολύ για τον ρόλο του Poe. «Πάνε πολλά χρόνια που ήθελα ο Harry να παίξει τον Poe και απλώς δεν το ήξερε. Όταν τον είδα στο ‘The Ballad of Buster Scruggs’, ήξερα ότι ήταν ο Edgar Allan Poe μου. Ευτυχώς, ήταν διαθέσιμος, διάβασε το σενάριο και το αγάπησε. Έκανε οντισιόν για μένα και την έστειλα στον Christian και ο Christian είπε ‘Γιατί να κοιτάξουμε αλλού;’»

Η προετοιμασία του Christian Bale για τον ρόλο

O Christian Bale είναι γνωστός για τις μεταμορφώσεις και τις ακραίες σωματικές αλλαγές που μπορεί να κάνει για τις ανάγκες ενός ρόλου. Εδώ, όμως, δεν φαίνεται πως είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο συμπρωταγωνιστής του, Harry Melling, δήλωσε για την συνεργασία του με τον Bale ότι: «Η εμπειρία μου δουλεύοντας πάνω σε αυτό ήταν πως θα εμφανιζόμασταν, δεν θα πολυσυζητούσαμε για την σκηνή και απλώς θα αρχίζαμε να παίζουμε» και συνέχισε, «Δεν συνέβαινε το να είναι μονίμως ο χαρακτήρας αλλά υποθέτω πως πάντα μένεις κάπως σε αυτόν απλώς και μόνο επειδή φοράς τα ρούχα και βρίσκεσαι σε αυτό το περιβάλλον ως εκείνο το άτομο». 

O Christian Bale ως Augustus Landor στο «The Pale Blue Eye»

O Christian Bale ως Augustus Landor στο «The Pale Blue Eye»

Μπορεί να μην ακολούθησε σε αυτόν τον ρόλο κάποια ακραία τακτική ή τεχνικές της Μεθόδου αλλά σίγουρα έκανε κάποια προετοιμασία για τον χαρακτήρα του, όπως κάθε ηθοποιός. Για να προσεγγίσει τον ρόλο του ντετέκτιβ, ανέτρεξε σε γνωστούς μυθιστοριογράφους βιβλίων μυστηρίου και για ντετέκτιβ, δίνοντας βάση κυρίως στον Dashiell Hammett, συγγραφέα του «The Maltese Falcon». Βέβαια πολλές φορές μπορεί να μην έβρισκε αυτό που έψαχνε για τον ρόλο και αυτή η έρευνα να μην ήταν πάντοτε αποτελεσματική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τη Barbie μέχρι το Dune: 14 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 202312.09.2018

Εφόσον στην ταινία βρίσκουμε έναν νεαρό Edgar Allan Poe, ο Bale δεν μπορούσε παρά να διαβάσει δικές του μικρές ιστορίες. «Κοιτώντας το έργο του Poe όπου βλέπουμε αυτά τα σχετικά με ντετέκτιβ πράγματα -‘The Murders in the Rue Morgue’, ‘The Purloined Letter’ και ‘The Mystery of Marie Roget’- και απλώς έχοντας μια ιδέα της δημιουργίας ενός origin story, ποιος ήταν; Ποια ήταν η αρχική επιρροή του στο να γίνει αυτός ο τρελός για ουίσκι, καταραμένος νονός των μακάβριων και ντετέκτιβ ιστοριών;» δήλωσε ο ίδιος ο Bale.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b