MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Οι πρωταγωνιστές του Τζεφιρέλι μηνύουν τους παραγωγούς για σεξουαλική εκμετάλλευση

Οι Ολίβια Χάσεϊ και Λέοναρντ Γουάιτινγκ, πρωταγωνιστές της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τον Φράνκο Τζεφιρέλι, μηνύουν την Paramaount Pictures για «σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων» σχετικά με το γυμνό της ταινίας.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Οι πρωταγωνιστές του Τζεφιρέλι μηνύουν τους παραγωγούς για σεξουαλική εκμετάλλευση
Monopoli Team

Οι Ολίβια Χάσεϊ και Λέοναρντ Γουάιτινγκ ήταν έφηβοι όταν πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μεταφορά της αριστουργηματικής τραγωδίας του Σαίξπηρ από τον Φράνκο Τζεφιρέλι, το 1968. Το φιλμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία και κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, ωστόσο, ξεσήκωσε αντιδράσεις για μια σκηνή που απεικόνιζε γυμνούς τους δύο ανήλικους πρωταγωνιστές.

Τώρα στην έβδομη δεκαετία της ζωής τους πια, Χάσεϊ και Γουάιτινγκ κατέθεσαν μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μόνικα, την Παρασκευή που μάς πέρασε, κατηγορώντας την εταιρεία παραγωγής Paramaount για σεξουαλική εκμετάλλευση και απαράδεκτες γυμνές απεικονίσεις παιδιών στην εφηβεία.

Τι αναφέρει η μήνυση

Στη μήνυση υποστηρίζεται πως ο Τζεφιρέλι, που έφυγε από τη ζωή του 2019, βεβαίωσε τους δύο ηθοποιούς πως δεν θα υπάρξει γυμνό στην ταινία και οι ίδιοι θα φοράνε ειδικά εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος για την περιβόητη σκηνή της κρεβατοκάμαρας. Όμως τις τελευταίες ημέρες των γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης- σύμφωνα με τη μήνυση- τους παρακάλεσε να την γυρίσουν όντας γυμνοί με makeup σώματος, «αλλιώς το φιλμ θα αποτύχει».

Η Ολίβια Χάσεϊ ήταν 15 την περίοδο εκείνη και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ 16. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης τους έδειξε που θα τοποθετηθεί η κάμερα και τους βεβαίωσε ότι κανένα γυμνό σημείο δεν θα αποτυπωθεί στο φιλμ. Η μήνυση αναφέρει ότι ο Τζεφιρέλι υπήρξε ανειλικρινής και ότι στην πραγματικότητα οι νεαροί πρωταγωνιστές γύρισαν γυμνό χωρίς να το γνωρίζουν.

Τι υποστηρίζει η πλευρά των δύο ηθοποιών
«Τι τους είπαν και τι πραγματικά έγινε είναι δύο διαφορετικά πράγματα», ισχυρίζεται ο Tony Marinozzi, μάνατζερ και των δύο ηθοποιών. «Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16, ως ηθοποιοί, πίστεψαν πως δεν θα παραβιάσει την εμπιστοσύνη που του είχαν. Ο Φράνκο ήταν φίλος τους, και ειλικρινά, στα 16, τι να έκαναν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Δεν υπήρχε #MeToo».

Η καταγγελία αναφέρει πως η Χάσεϊ και ο Γουάιτινγκ υπέφεραν ψυχικά και συναισθηματικά για 55 χρόνια μετά την κυκλοφορία του φιλμ, χάνοντας, επίσης, ευκαιρίες για δουλειά. Παρά τις καλές ερμηνείες τους, η καριέρα των δύο πρωταγωνιστών δεν είχε την ανάλογη συνέχεια μετά το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Απαιτούν αποζημίωση για ζημιά, η οποία «θεωρείται πως ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια». 

«Οι γυμνές εικόνες ανηλίκων είναι παράνομες και δεν θα πρέπει να εκτίθενται», δηλώνει ο δικηγόρος των δύο ηθοποιών, Solomon Gresen, σε συνέντευξη του. «Ήταν δύο πολύ νέα και αφελή παιδιά στα 60ς που δεν είχαν κατανοήσει τι τους περίμενε. Ξαφνικά έγιναν διάσημα σε σημείο που δεν το φανταζόντουσαν, και επιπροσθέτως κακοποιήθηκαν με έναν τρόπο που δεν ήξεραν πως να χειριστούν». 

Η μηνυτήρια αναφορά βασίζεται, εν μέρει, σε έναν νόμο της πολιτείας της Καλιφόρνια που προσωρινά αναστέλλει το ενδεχόμενο παραγραφής παλαιότερων ισχυρισμών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η Paramount δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα.

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις της πρωταγωνίστριας λίγα χρόνια πριν

Ωστόσο, σε συνέντευξη της στο περιοδικό Variety, το 2018 η Ολίβια Χάσεϊ είχε υπερασπιστεί την εν λόγω γυμνή σκηνή: «Κανένας στην ηλικία μου δεν είχε κάνει κάτι τέτοιο», σχολίασε προσθέτοντας πως ο Φράνκο Τζεφιρέλι τη γύρισε με καλαισθησία. «Ήταν απαραίτητη για την ταινία» είχε πει.

Σε άλλη συνέντευξη της το 2018 για το Fox News, δήλωσε πως η σκηνή ήταν «taboo» στην Αμερική, αλλά το γυμνό ήταν ήδη συχνό φαινόμενο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο την εποχή εκείνη.

«Δεν ήταν δα και κάτι τρομερό», είπε. «Και ο Λέοναρντ δεν ήταν καθόλου ντροπαλός. Στη μέση των γυρισμάτων είχα ξεχάσει εντελώς πως δεν φορούσα ρούχα».

Πηγή: Variety

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b