MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Vegan ρυζόγαλο ζεστό από το food blog Vegan Times

    Tο food blog Vegan Times, μάς δείχνει τη συνταγή για ένα vegan ρυζόγαλο διαφορετικό και πεντανόστιμο, το οποίο τρώγεται ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο αφού γίνεται με την τεχνική του ριζότο.

    Monopoli Team

    Υλικά:

    1 κούπα (200 γρ.) ρύζι γλασέ
    2 κούπες νερό
    4 κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
    4 κ.σ. ζάχαρη
    1⁄2 κ.γ. αλάτι

    Εκτέλεση:

    Ξεπλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά.

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

    Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει, με σύρμα εάν έχουμε ανοξείδωτη κατσαρόλα, ή με ξύλινη κουτάλα εάν έχουμε κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση. Το ρυζόγαλο το κάνουμε πάντα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία η οποία μάς επιτρέπει να μην στεγνώνει απότομα ο πάτος της κατσαρόλας, αλλά να εξελίσσεται ο βρασμός.

    Όταν τα υγρά έχουν απορροφηθεί από το ρύζι και εξατμιστεί, προσθέτουμε μία κούπα αμυγδαλόγαλο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη.

    Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου χρειαστεί τη δεύτερη κούπα αμυγδαλόγαλου, κ.ο.κ.

    Όταν προσθέσουμε και την τέταρτη κούπα δοκιμάζουμε το ρυζόγαλο να δούμε εάν έχει δέσει όπως το θέλουμε.

    Βγάζουμε από τη φωτιά, το σερβίρουμε ζεστό με λίγη κανέλα ή ψιλοκομμένα φρούτα και απολαμβάνουμε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελομακάρονα με αλεύρι ολικής και μελάσσα από το food blog Vegan Times12.09.2018

    Tips:

    Μην βράσει πολύ το ρύζι γιατί θα χαθεί στο ρυζόγαλο. Θέλουμε μία al dente προσέγγιση.

    Εάν έχουμε ανοξείδωτη κατσαρόλα και σύρμα τα προτιμάμε, ώστε το σύρμα να μην ακουμπάει στον πάτο της κατσαρόλας για να νιώθουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ρύζι. Καθώς ο βρασμός εξελίσσεται, όταν ανακατεύουμε θα νιώθουμε όλο και λιγότερο το ρύζι. Καταλαβαίνουμε ότι το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το νιώθουμε λίγο το ρύζι κατά το ανακάτεμα.

    Τα αρωματικά στο ρυζόγαλο, π.χ. κανέλα, μαστίχα, μπαχαρικά, σκεπάζουν τη γλυκύτητα με αποτέλεσμα να μ΄ς φανεί άγλυκο. Εάν δεν θέλουμε να προσθέσουμε 5η κουταλιά ζάχαρης στο ρυζόγαλο, αποφεύγουμε τα έντονα αρωματικά. Εφόσον χρησιμοποιήσουμε φυτικό γάλα αυτό δίνει ήδη άρωμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚόκκινα κρακελέ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, από το food blog Elpida’s Little Corner12.09.2018

    Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές