Κόκκινα κρακελέ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, από το food blog Elpida’s Little Corner
Το Elpida’s Little Corner, μοιράζεται μαζί μας την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή, φτιάχνοντας νόστιμα μπισκότα κρακελέ με κόκκινο χρώμα.
400 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
200 γρ Σταγόνες Λευκής Κουβερτούρας
200 γρ Ζάχαρη
180 γρ Βούτυρο
50 γρ Κακάο
10 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
5 γρ Σόδα Φαγητού
3 Αυγά
1 κ.σ. Φρέσκο Γάλα
4 κ.γ. Κόκκινο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
1½ κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
1 κ.γ. Χυμό Λεμονιού
1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε στο γάλα, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το χρώμα, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μίξερ να ενσωματωθούν.
Αν η ζύμη χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα προσθέτουμε, στη συνέχεια τη καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο.
Αν θέλουμε μπορούμε να τη φτιάξουμε το προηγούμενο βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα, έτσι είναι πιο εύκολο.
Κόβουμε από τη ζύμη κομμάτια και τα πλάθουμε τα χέρια.
Τα κάνουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.
Τα βάζουμε στην λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.
Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο Elpida’s Little Corner.