MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κεν Μπλοκ: Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ

O Αμερικανός οδηγός που έφυγε από τη ζωή, δεν ήταν απλά ένας οδηγός αγώνων – ήταν ένας showman που άνοιξε νέους ορίζοντες σχετικά με όσα μπορούν να γίνουν πίσω από το τιμόνι.

Monopoli Team

Δεν ήταν ο πιο ταλαντούχος οδηγός στον κόσμο, σίγουρα δεν ήταν ούτε ο πιο γρήγορος. Όμως όποια υστέρηση είχε σε φυσικό χάρισμα και ταχύτητα, ο Κεν Μπλοκ την αναπλήρωνε (και με το παραπάνω), με αγνή, αφιλτράριστη οδηγική τρέλα.

Πατούσε γκάζι εκεί που οι υπόλοιποι πατούσαν φρένο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που συνήθως περιλάμβαναν στραπατσαρισμένες λαμαρίνες και υπερωρίες για τον φαναρτζή της γειτονιάς του. Ίσως να έφταιγε και ο καπνός που έχει εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια από τα αμέτρητα καμένα λάστιχα που υπέφεραν στα αυτοκίνητα που οδηγούσε.

Ίσως αυτό να ήταν που τον ωθούσε κάθε φορά να ανέβει κι άλλο επίπεδο στην τρέλα, να επιχειρήσει κάτι ακόμα πιο παρανοϊκό. Κι όταν το δαιμόνιο μυαλό του αντιλήφθηκε πως αυτή του τη λόξα μπορεί να τη μετατρέψει σε show και franchise, δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο στην αυτοκίνηση.

Ο οδηγός αγώνων

Τίποτα δεν ήταν συμβατικό στην περίπτωση του Μπλοκ – ούτε η αγωνιστική καριέρα του. Ξεκίνησε πολύ μεγάλος, σε ηλικία 38 ετών, αγωνιζόμενος σε ράλλυ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Με ίνδαλμα τον Colin McRae και πηγή έμπνευσης τα video games, ήταν δεδομένο πως δεν θα προσέγγιζε τους αγώνες όπως όλοι οι άλλοι. Και δεν το έκανε.

Ξεχώρισε άμεσα στη σκηνή της άλλης πλευράς του Ατλαντικού Ωκεανού, οι πρώτες νίκες ήρθαν στη δεύτερη μόλις σεζόν του ενώ παράλληλα δοκιμαζόταν στα περίφημα X Games, την αρένα extreme αθλημάτων που στηνόταν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκαελ Σουμάχερ: Όσα δεν ξέραμε για τον κορυφαίο πιλότο της Formula 112.09.2018

Το αναπόφευκτο ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ήρθε το 2007, στο Μεξικό. Εκεί όπου έξι χρόνια μετά πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC, τερματίζοντας έβδομος. Ήταν πολύ μεγάλος για πλήρες πρόγραμμα, έτρεξε όλα κι όλα σε 24 ράλλυ του παγκοσμίου, αν και πρόλαβε να διαλύσει στα εξ ων συνετέθη μερικά αγωνιστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b