MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κεν Μπλοκ: Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

O Αμερικανός οδηγός που έφυγε από τη ζωή, δεν ήταν απλά ένας οδηγός αγώνων – ήταν ένας showman που άνοιξε νέους ορίζοντες σχετικά με όσα μπορούν να γίνουν πίσω από το τιμόνι.

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Δεν ήταν ο πιο ταλαντούχος οδηγός στον κόσμο, σίγουρα δεν ήταν ούτε ο πιο γρήγορος. Όμως όποια υστέρηση είχε σε φυσικό χάρισμα και ταχύτητα, ο Κεν Μπλοκ την αναπλήρωνε (και με το παραπάνω), με αγνή, αφιλτράριστη οδηγική τρέλα.

Πατούσε γκάζι εκεί που οι υπόλοιποι πατούσαν φρένο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που συνήθως περιλάμβαναν στραπατσαρισμένες λαμαρίνες και υπερωρίες για τον φαναρτζή της γειτονιάς του. Ίσως να έφταιγε και ο καπνός που έχει εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια από τα αμέτρητα καμένα λάστιχα που υπέφεραν στα αυτοκίνητα που οδηγούσε.

Ίσως αυτό να ήταν που τον ωθούσε κάθε φορά να ανέβει κι άλλο επίπεδο στην τρέλα, να επιχειρήσει κάτι ακόμα πιο παρανοϊκό. Κι όταν το δαιμόνιο μυαλό του αντιλήφθηκε πως αυτή του τη λόξα μπορεί να τη μετατρέψει σε show και franchise, δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο στην αυτοκίνηση.

Ο οδηγός αγώνων

Τίποτα δεν ήταν συμβατικό στην περίπτωση του Μπλοκ – ούτε η αγωνιστική καριέρα του. Ξεκίνησε πολύ μεγάλος, σε ηλικία 38 ετών, αγωνιζόμενος σε ράλλυ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Με ίνδαλμα τον Colin McRae και πηγή έμπνευσης τα video games, ήταν δεδομένο πως δεν θα προσέγγιζε τους αγώνες όπως όλοι οι άλλοι. Και δεν το έκανε.

Ξεχώρισε άμεσα στη σκηνή της άλλης πλευράς του Ατλαντικού Ωκεανού, οι πρώτες νίκες ήρθαν στη δεύτερη μόλις σεζόν του ενώ παράλληλα δοκιμαζόταν στα περίφημα X Games, την αρένα extreme αθλημάτων που στηνόταν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίκαελ Σουμάχερ: Όσα δεν ξέραμε για τον κορυφαίο πιλότο της Formula 112.09.2018

Το αναπόφευκτο ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ήρθε το 2007, στο Μεξικό. Εκεί όπου έξι χρόνια μετά πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC, τερματίζοντας έβδομος. Ήταν πολύ μεγάλος για πλήρες πρόγραμμα, έτρεξε όλα κι όλα σε 24 ράλλυ του παγκοσμίου, αν και πρόλαβε να διαλύσει στα εξ ων συνετέθη μερικά αγωνιστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε στην Κυψέλη το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής και Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα
Αφιέρωμα
30 Xρόνια Monopoli: Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
The Ellinikon: Πράσινο, πολιτισμός και νέες εμπειρίες στην πόλη του μέλλοντος
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση