MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ποδόσφαιρο γυναικών, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο γυναικείο άθλημα στον κόσμο

Άλλη μια εκπληκτική χρονιά για το ποδόσφαιρο γυναικών που αποδεικνύει περίτρανα σε κάθε ευκαιρία ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο γυναικείο άθλημα στον κόσμο!

Monopoli Team

Η πορεία που διαγράφει τα τελευταία 2 χρόνια είναι ξέφρενη και η εξέλιξη του ραγδαία σε όλα τα επίπεδα! Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και γεμίζει τα γήπεδα καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ προσέλευσης μετά το άλλο! Πλέον οι παίκτριες είναι σούπερ σταρ, αξιώνουν και διεκδικούν ίσες αμοιβές με τους άντρες, επαγγελματισμό, προπονούνται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και αγωνίζονται σε μεγαλύτερα γήπεδα προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις στο κοινό τους! Το ιστορικό Καμπ Νου άνοιξε τις πόρτες του στη γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα και βρέθηκε 2 φορές sold out καταρρίπτοντας το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα για το Champions League γυναικών με 91,648 κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ιμπτινάχ Μουχάμαντ άνοιξε τον δρόμο για τις Μουσουλμάνες αθλήτριες του κόσμου12.09.2018

Αλλά και η διοργάνωση του WOMEN’S EURO 2022 στην Αγγλία έφερε τα πάνω κάτω και το ποδόσφαιρο γυναικών στο προσκήνιο σε όλο τον κόσμο! Τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν! Γιατί δεν ήταν μόνο οι 87,192 θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό της διοργάνωσης στο ιστορικό στάδιο του Wembley σπάζοντας το ρεκόρ για τη διοργάνωση αλλά και για το ίδιο το στάδιο αλλά και 570.000 θεατές που παρακολούθησαν συνολικά τους αγώνες, 110,000 από αυτούς μάλιστα ταξίδεψαν στην Αγγλία από 104 χώρες από όλο τον κόσμο! Ρεκόρ αποτελούν και οι 453 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες σε 195 χώρες του κόσμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο Ιρανές έβγαλαν το χιτζάμπ και έπαιξαν σκάκι συνεχίζοντας την επανάσταση12.09.2018

Στη χώρα μας η προβολή του ποδοσφαίρου γυναικών μπορεί να μην είναι ακόμα μεγάλη όμως σίγουρα δεν μένει ανεπηρέαστο από τις διεθνείς εξελίξεις. Η αγάπη των νεαρών κοριτσιών για το ποδόσφαιρο και η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή τους σε αυτό δείχνει ότι σίγουρα κάτι αλλάζει! Τα στερεότυπα και οι κατεστημένες αντιλήψεις ότι τα κορίτσια δεν παίζουν ποδόσφαιρο ξεθωριάζουν.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b