MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.

Photo Credits: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σλουθ, του Άντονι Σάφερ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, για δεύτερη χρονιά στο Από Μηχανής Θέατρο

Το ψυχολογικό θρίλερ «Σλουθ», του Άντονι Σάφερ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Από Μηχανής Θέατρο. Το έργο: Ο απατημένος σύζυγος Άντριου Γουάικ (Σωτήρης Χατζάκης) και ο εραστής της γυναίκας του Μίλο Τιντλ ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί (Δημήτρης Μυλωνάς), με γενναίες δόσεις χιούμορ αλλά και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, μετατρέπουν τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης». Σε αυτήν την κωμικοτραγική αρένα που έχει στηθεί, η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που παρακινούν τους δύο άντρες σε ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης…δίχως επιστροφή! Θα υπάρξει άραγε νικητής; Το μυστηριώδες αυτό θεατρικό παιχνίδι που συνέθεσε πριν από περίπου 40 χρόνια ο Σάφερ, γοητεύει διαχρονικά τον θεατή. Γραμμένο το 1970, παρέμεινε το κορυφαίο του Βρετανού συγγραφέα και αυτό που τον έκανε διάσημο.
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, 21:00 (Παίζεται επίσης Κυριακή 1/1 στις 18:00, Παρασκευή 6/1 στις 21:00, Σάββατο 7/1 στις 18:00 και Κυριακή 8/1 στις 20:30)
13€ – 16€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

2. Το Πάρτυ της Ζωής μου: Η Ελένη Ράντου στο Θέατρο Διάνα με έναν μονόλογο σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά

Η Ελένη Ράντου παρουσιάζει στο Θέατρο Διάνα τη θεατρική παράσταση «Το Πάρτυ της Ζωής μου», σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά και σενάριο της ίδιας. Η Ελένη Ράντου σε μια solo performance ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας,αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας» που σηματοδοτεί την μετά πανδημία επιστροφή της στο Θέατρο Διάνα. Ο Ανέστης Αζάς, μετά τον εμπνευσμένο Μπακλαβά του, σκηνοθετεί… και οι String DemonsΚωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, συνοδεύουν μελωδικά, και όχι μόνο, ζωντανά επί σκηνής.
Παρασκευή 30/12, 21:00 (Παίζεται επίσης Κυριακή 1/1 στις 21:00, Δευτέρα 2/1 στις 21:00, Τετάρτες στις 20:00, Πέμπτες στις 20:30, Παρασκευές και Σάββατο στις 21:00)
12€ – 18€
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο Θέατρο: Κερδίστε προσκλήσεις για τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς12.09.2018
ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Η Σόνια Θεοδωρίδου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Λίγο πριν να υποδεχθούμε το νέο χρόνο, η Σόνια Θεοδωρίδου μας προσφέρει μια μοναδική μουσική εμπειρία και μια ξεχωριστή προ-παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός. Με τη μοναδική της ικανότητα να αναδεικνύει τα σπουδαία τραγούδια με αξεπέραστο τρόπο, δημιούργησε μια υπέροχη νύχτα, την «Classical & Jazzy Night». Κλασικά αγαπημένα τραγούδια αλλά και διάσημες jazz επιτυχίες, θα μας ταξιδέψουν στο μουσικό σύμπαν της Σόνιας Θεοδωρίδου που συνεχώς διευρύνεται και κατακτά νέους ερμηνευτικούς γαλαξίες. Η διάσημη, διεθνούς φήμης σοπράνο, μαζί με καταπληκτικούς νέους jazz μουσικούς, -σε έναν συνδυασμό που ξαφνιάζει ευχάριστα- αποδεικνύουν ότι η μεγάλη μουσική και τα τραγούδια δεν έχουν όρια και στεγανά. Η Σόνια Θεοδωρίδου ενώνει μουσικές τάσεις, γενιές και τραγούδια, με τεχνική αρτιότητα και ερμηνευτική αμεσότητα που αγγίζει κάθε κοινό, μυημένο ή όχι στο κλασικό τραγούδι. Δικαιολογημένα την ονομάζουν πλέον: People’s Soprano – H Σοπράνο του Λαού. Ψηφιακές σκηνικά και multimedia εντείνουν τη μαγική ατμόσφαιρα της βραδιάς.
Παρασκευή 30/12, 20:30
12€ – 20€
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

4. Ο Δημήτρης Καλαντζής στο Gazarte

O πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες jazzmen, παρουσιάζει στο Gazarte το «Merry Christmas Baby», ένα μαγικό jazz παραμύθι για τα Χριστούγεννα. Μια μοναδική βραδιά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών και την απρόσμενη συνύπαρξη δύο ιδιαίτερων και χαρισματικών ερμηνευτριών της Sugahspank και της Λουκίας Παλαιολόγου. Η αφρόκρεμα της ελληνικής jazz σκηνής, μας παίρνει μαζί της σε ενα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι, με το αμάξι της jazz και όχι μονο. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στέλιος Χατηκαλέας (τρομπέτα), Γιάννης Παπαναστασίου (σαξόφωνο), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Γιώργος Πολυχρονάκος (ντραμς), Louis-Enrique Bu Pascual (κρουστά).
Παρασκευή 30/12, 22:00
12€ – 26€
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNew Year’s Eve στην Αθήνα: Σε ποια πάρτι θα αλλάξουμε χρονιά φέτος;12.09.2018

5. Solmeister και Marseaux στο Fuzz Club

Solmeister και Marseaux συναντιούνται και πάλι επί σκηνής, για άλλο ένα επετειακό «Να Τα Πούμε» στην εκτενέστερη μέχρι στιγμής edition του, με 12 συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου εμφανίζονται στο Fuzz Club.
Με το “Cool Kids Never Die” του 2016 να έχει σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά εφήβων, “Το Χάρτινο Βασίλειο” του 2019, ως μία πολυδιάστατη ροκ όπερα, να τον βρίσκει σε μία βαθιά σκεπτόμενη διαδικασία, διαφοροποίησης και πειραματισμού, και το πιο πρόσφατο “Τα Λέμε Στην Κόλαση” να κάνει μια βουτιά και πάλι στις emo ρίζες του, ο Solmeister μοιάζει να βρίσκεται σε παροξυσμό έμπνευσης και δημιουργίας, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Solmeister 1s D3ad”. Πέραν των δικών του μουσικών εξορμήσεων, ο Solmeister συνυπογράφει στιχουργικά, μουσικά και σε επίπεδο παραγωγής τα τραγούδια του WNCfam, και της pop star Marseaux, με την οποία μοιράζεται την σκηνή σε αυτά τα shows και η οποία το 2021 κυκλοφόρησε τον δεύτερο σε σειρά προσωπικό της δίσκο, με τίτλο “Chica”, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια ψηφιακά streams και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον πυρήνα των οπαδών της νεανικής μουσικής κολεκτίβας.
Παρασκευή 30/12, 20:00
15€
Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Tαύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b