MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τουρισμός: Στο φουλ οι μηχανές για τις γιορτές

Σε προπανδημικούς ρυθμούς, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, δείχνει να κινείται ο χειμερινός τουρισμός κατά την εορταστική περίοδο.

Αράχωβα
Monopoli Team

Σε προπανδημικούς ρυθμούς, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, δείχνει να κινείται ο χειμερινός τουρισμός κατά την εορταστική περίοδο, με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και τις δημοφιλείς πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας να εμφανίζουν πληρότητες της τάξης του 80%-90% οι οποίες ανά περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%. Παρότι βέβαια οι πληθωριστικές πιέσεις δεν φάνηκαν να υπερτερούν της ανάγκης για αποδράσεις, με την κίνηση να επεκτείνεται από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Φώτα, οι ανησυχίες από πλευράς των παραγόντων και των επιχειρηματιών του κλάδου για την συνέχεια του χειμώνα εντείνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στην Ελλάδα: 4 διαφορετικοί προορισμοί για τις πιο μαγικές γιορτές μακριά απ’ την πόλη12.09.2018

Οι προορισμοί της εορταστικής περιόδου

Ειδικότερα, στην κορυφή των Ελλήνων ταξιδιωτών βρίσκονται για την περίοδο των εορτών οι ορεινοί προορισμοί της ηπειρωτικής χώρας, με αιχμή την Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, το Πήλιο, το Μέτσοβο, τα Γιάννενα και τα Ζαγοροχώρια αλλά και οι προορισμοί που διαθέτουν θεματικά πάρκα όπως τα Τρίκαλα και η Δράμα. Στις προαναφερθείσες περιοχές οι πληρότητες φτάνουν για το 15νθήμερο των εορτών το 80% μεσοσταθμικά ενώ ειδικά για το τριήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αγγίζουν ανά περιπτώσεις και το 100%. Σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα (60%-70%), όπως συμβαίνει παραδοσιακά, κινείται η ζήτηση για την εβδομάδα και το τριήμερο των Φώτων, με τους επιχειρηματίες του κλάδου ωστόσο να ποντάρουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 γραφικά χωριά της Μακεδονίας για χειμερινές αποδράσεις12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b