MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Photo Credits: Φώτης Φωτόπουλος
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” του Ντίκενς… ροκ μιούζικαλ με τον Πάνο Μουζουράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι δημιουργοί της «Αυλής των θαυμάτων» επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ένα μουσικό υπερθέαμα βασισμένο σε μία από τις πιο αγαπημένες νουβέλες μικρών και μεγάλων παγκοσμίως, τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, το οποίο ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ο Χρήστος Σουγάρης στη διασκευή και τη σκηνοθεσία, ο Στέφανος Κορκολής στη μουσική και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους προτείνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα ροκ εκδοχή του διάσημου βιβλίου του σπουδαίου άγγλου συγγραφέα. Στο ρόλο του Σκρουτζ ο Πάνος Μουζουράκης, και του Έλβις ο Θοδωρής Μαραντίνης. Την ορχήστρα διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης. Στο πιάνο επί σκηνής ο Στέφανος Κορκολής. Τη χορογραφία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Το έργο: Ο Σκρουτζ, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Ντίκενς, είναι ένας ξιπασμένος, παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ της μουσικής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη φαντασμάτων νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει και αυτός στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στη διαδρομή που θα του επιβληθεί από το παρελθόν έως το μέλλον θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα, θα γνωρίσει ουσιαστικότερα τους οικείους του και θα αξιολογήσει με διαφορετικό τρόπο τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πάνος Μουζουράκης, Θοδωρής Μαραντίνης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαρίζα Τσάρη, Γιώργος Τσιαντούλας, Μαριλού Κατσαφάδου, Θέμης Θεοχάρογλου, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Adrian Frieling, Ηλέκτρα Σαρρή, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ζαχαρίας Γουέλα, Βαγγέλης Βογιατζής, Άρης Κρητικός, Μάριος Κρητικός, Μαρίλια Κουππάρη, Ειρήνη Καράγιαννη.
Πέμπτη 22/12, 20:00 (Επόμενες παραστάσεις: 22, 23, 25, 26, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου & 4, 5, 7, 8 Ιανουαρίου)
9€ – 50€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα: Αλεξάνδρα Τριάντη ), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHedwig and The Angry Inch: Μίνως Θεοχάρης και Κατερίνα Ντούσκα σε μια ανατρεπτική παράσταση στο Θέατρο Αλκυονίς12.09.2018

2. Ο Αμπιγιέρ, του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, έρχεται στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Το έργο: Στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πίσω από τις ιστορίες των παρασκηνίων ενός ετοιμόρροπου θεάτρου της αγγλικής επαρχίας, η ακλόνητη σχέση ενός μεγάλου ηθοποιού (Σερ) με τον αμπιγιέρ του (Νόρμαν) και των υπόλοιπων μελών του θιάσου, δημιουργούν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο. Το κλασικό έργο ο «Αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, μέσα από τον μικρόκοσμο των συντελεστών-ηθοποιών ενός θιάσου, έρχεται αντιμέτωπο με τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Ο αιώνιος φόβος της μοναξιάς, η ανάγκη μας για αφοσίωση, πίστη και αυταπάρνηση στον άλλον, δημιουργούν μοιραία σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η ισορροπία όμως έρχεται πάντοτε με την αναπόφευκτη σύγκρουση ζωής και θανάτου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στο ρόλο του Σερ και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στον ρόλο του πιστού Νόρμαν, πλαισιωμένοι από έναν εξαιρετικό θίασο (Τζένη Κόλλια, Μάρω Παπαδοπούλου, Απόστολος Πελεκάνος, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Άγγελος Νεράντζης).
Πέμπτη 22/12, 21:00 (Παίζεται επίσης Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00)
14€ – 25€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

3. Αυτά Ξανά Είναι: Ο Λάμπρος Φισφής σε μια stand up comedy παράσταση στο Christmas Theater

Μετά από το «Αυτά Είναι», τη μεγαλύτερη παράσταση stand up comedy με πάνω από 5.000 θεατές, ο Λάμπρος Φισφής επιστρέφει για ακόμα μία τελευταία φορά με το «Αυτά Ξανά Είναι» στο Christmas Theater. Μιάμιση ώρα stand up comedy, όπου ο Λάμπρος αναλύει διεξοδικά τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, βάζει στο μικροσκόπιο τις ζωές μας, αυτοσαρκάζει τις αδυναμίες του, παραπονιέται για σχεδόν τα πάντα, και μετά παραπονιέται και για τα υπόλοιπα. Σ’ αυτή την παράσταση δεν μένει όμως μόνο στην επιφάνεια, αλλά πιάνει και μεγάλα, σοβαρά ερωτήματα όπως…Ποια είναι τα στάδια της κίνησης στην Αθήνα; Βγάζουν νόημα οι οδηγίες των google maps; Υπάρχουν τεχνικές για σεξ στο ντους; Τι αποτέλεσμα έχει το bullying των παιδικών μας χρόνων; Ποια είναι τα ανεξήγητα φαινόμενα των γυναικών; Τι κουσούρια άφησε ο Covid; Είναι ένα θαύμα ότι ζούμε σήμερα; Ξέρεις ότι μεγάλωσες όταν σε ενδιαφέρουν τα ταπεράκια; Πως επιβιώνεις τον εφιάλτη των σκυλιών σε φιλικά σπίτια; Εστιατόρια ή Ταβέρνες; Είναι τα χόρτα μιας μορφής θρησκεία; Πόσο μίσος μπορεί να έχει κάποιος για την Πέπα το Γουρουνάκι; Πως μεγαλώνεις δυο παιδιά χωρίς να το χάσεις; Είναι γραφτό απλά να γίνουμε όλοι Ελληνίδες μάνες; Απολαύστε ένα roller coaster κωμωδίας όπου ο Λάμπρος δίνει το νόημα που αρμόζει σ’ όλες εκείνες τις κωμικές λεπτομέρειες που όλοι μας προσπερνάμε, αλλά στην τελική είναι το αλατοπίπερο της ζωής.
Πέμπτη 22/12, 21:15
12€ – 20€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Σταύρος Σιόλας στον Σταυρό του Νότου Plus

Ο Σταύρος Σιόλας γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του και προσκαλεί το κοινό στον Σταυρό του Νότου, σε μια παράσταση που θα ακολουθεί την πορεία της δισκογραφίας του. Από τον «Γεροπλάτανο» και «Της Άρνης το Νερό» θα περνάει «Κάθε Φορά» τα «Διόδια» και θα φτάνει μέχρι τα πρόσφατα «Σαν Χουάν» και «Η Δική μας Σειρά», ενώ στις ενδιάμεσες στάσεις θα φωτίζει και τα τραγούδια που δεν ευτύχησαν ισάξιας προβολής. Στη διαδρομή αυτή συνάντησε αγαπημένους του ερμηνευτές που χάρισαν τη φωνή τους στα τραγούδια του και τους οποίους προσκαλεί μαζί του στη σκηνή για να τα παρουσιάσουν στο κοινό. Καλεσμένοι του στις 22 Δεκεμβρίου θα είναι ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου.
Πέμπτη 22/12, 21:00 (Επόμενη συναυλία: Πέμπτη 29/12 στις 21:00)
12€
Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

5. Οι Χαΐνηδες στο Θέατρο Ροές

Η κοινότητα των Χαΐνηδων (μουσικοί και ακροατές) καλεί τα μέλη της να γιορτάσουμε μαζί, στο φιλόξενο Θέατρο Ροές, με τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία τους. Τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφία τους (Το καπηλειό, Ο ακροβάτης, Συνταγές μαγειρικής, Η τίγρη, Είχα μια αγάπη μια φορά) και όχι μόνο, σ’ ένα πρόγραμμα αυξανόμενης εντροπίας. Ειδικά διαμορφωμένες οι «Ροές», θα διαθέτουν χώρο για καθήμενους, όρθιους και για όσους επιθυμούν να χορέψουν. Η χαρμόσυνη τελετή θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Γαïδουρονησίου κ.Δημητρίου και πλήθος παναγιωτάτων επισκόπων: Δημήτριος Αποστολάκης, Μιχαήλ Γαλάνης, Δημήτριος Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γεώργιος Κωνσταντίνου, Μιχαήλ Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.
Πέμπτη 22/12, 22:00 (Επόμενες συναυλίες: 23, 29, 30 Δεκεμβρίου &  6, 7, 13, 14, 20, 21 Ιανουαρίου)
12€ – 15€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b