MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Gourmet ρεβεγιόν σε 10 κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια

Άλλη μία χρονιά φτάνει στο τέλος της και τα πιο γνωστά gourmet εστιατόρια της πόλης διοργανώνουν ρεβεγιόν για να υποδεχθούμε το νέο έτος με τα πιο ξεχωριστά γιορτινά πιάτα.

Χριστιάνα Τσατσαρώνη | 21.12.2022 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη μπει σε εορταστικό κλίμα. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε… πυρετωδώς και για τα ρεβεγιόν.

Πού θα κάνουμε Ρεβεγιόν, λοιπόν; Άλλοι προτιμούν τα οικογενειακά τραπέζια, άλλοι τα πάρτι, άλλοι τα νυχτερινά κέντρα μουσικής και άλλοι τις gourmet γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρουν τα καλύτερα fine dining εστιατόρια της πόλης.

Για τους λάτρεις της gourmet κουζίνας, λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες fine dining επιλογές στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια, αλλά και το κέντρο της Αθήνας.

Beefbar Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beefbar | Athens (@beefbar_athens)

Τοποθετημένο στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το εστιατόριο Beefbar Athens υποδέχεται τους επισκέπτες με ένα πλήρες μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπό την επιμέλεια του chef Παναγιώτη Ρέτζη. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, το μενού περιλαμβάνει ξεχωριστά amuse bouche, χειμερινή σαλάτα, langoustine cannelloni, rossini tartare, Rib eye truffle roll και για επιδόρπιο Dark chocolate Xmas buche. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μεταξύ άλλων gourmet γεύσεων, θα βρείτε σαλάτα με αστακό, scallop tostaditas, γιαπωνέζικο μοσχάρι wagyu, αλλά και το signature wellington. Εκτός από φαγητό, αποκλειστικά για εκείνες τις μέρες, το Beefbar θα προσφέρει cocktails με γεύσεις από τζίντζερ, κανέλα και μελομακάρονα που θα μας βάλουν σε ένα πιο γιορτινό mood.
Beefbar Athens, Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη
Τιμή ανά άτομο για την Παραμονή Χριστουγέννων: 250€
Τιμή ανά άτομο για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 280€

Four Seasons Astir Palace Hotel

Το Four Seasons Astir Palace Hotel με την κομψή γιορτινή του διακόσμηση, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους ονειρεύονται να περάσουν το ρεβεγιόν δίπλα στην θάλασσα. Με δελεαστικές προτάσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων που περιέχουν πιάτα όπως  Langoustine Tartare, ψητό στήθος πάπιας, αλλά και ραβιόλι με μαύρη τρούφα, η κουζίνα του Four Seasons αναμφισβήτητα θα μείνει αξέχαστη στους λάτρεις του fine dining. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού περιλαμβάνει ταρτάρ από κόκκινη γαρίδα, ceviche, bee wax foie gras, σπαγγέτι με χαβιάρι Ossetra και πολλές ακόμα γευστικές επιλογές.
Four Seasons Astir Palace Hotel, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τιμή ανά άτομο για την παραμονή των Χριστουγέννων: 250€  + 250€  για wine pairing / Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: 450€ + 350€  για wine pairing

Yellow
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YELLOW (@yellow.gr)

Το Yellow στην Κηφισιά, φέτος τις γιορτές προσφέρει μία ποικιλία από εορταστικές γαστρονομικές προτάσεις που θα συναρπάσουν. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει σούπα βελουτέ από γλυκοπατάτα, αλμυρή τάρτα με απάκι κοτόπουλο, ψητές γαρίδες με φινόκιο και λάδι άνηθου, τα φιλετάκια από νεαρό μοσχάρι ή φιλέτο κόκορα με πουρέ καρότου και το γλυκό Mon Blanc με κάστανο και λευκή σοκολάτα σε baba au rum. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το μενού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με ξεχωριστά πιάτα, όπως σούπα βελουτέ σελινόριζας, carpaccio μοσχάρι, ριζότο κίτρινης κολοκύθας, μαύρο χοίρο (ή φιλέτο από νεαρό μοσχάρι) με πουρέ γλυκοπατάτας και για επιδόρπιο ganache montée λευκής σοκολάτας σε τάρτα με κόκκινα φρούτα.
Yellow, Κρήτης 27 και Χαρ. Τρικούπη, Κηφισιά
Τιμή ανά άτομο για παραμονή Χριστουγέννων: 58€ / Για παραμονή Πρωτοχρονιάς: 66€

Grande Brettagne Roof Garden Restaurant & Bar

Το εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας Μεγάλη Βρετανία σε μία άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα προσφέρει στους επισκέπτες μία αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Μερικά από τα πιάτα-highlights για την παραμονή των Χριστουγέννων είναι η αθηναϊκή τάρτα με σφυρίδα και χαβιάρι, η παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με αποξηραμένα φρούτα, κάστανα και κολοκύθα, όπως και το επιδόρπιο με τραγανή βάση πραλίνας και καραμελωμένο ρύζι, εμπνευσμένα από τον chef Αστέριο Κουστούδη. Όλα αυτά με την μουσική συνοδεία σαξόφωνου και DJ Set. Για το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γευστικές προτάσεις όπως φιλέτο μόσχου Wellington, ριζότο με λευκή τρούφα, καραβίδα σωτέ με χειροποίητο ραβιόλι και πολλά ακόμα, διασκεδάζοντας με ένα χριστουγεννιάτικο live μουσικό ντουέτο.
Βασιλέως Γεωργίου 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
Τιμή ανά άτομο για παραμονή Χριστουγέννων: 295€ και για παραμονή Πρωτοχρονιάς: 540€

King George – Tudor Hall Restaurant

Το εστιατόριο Tudor Hall βρίσκεται στον 7ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος. Με μαγευτική θέα τον βράχο της Ακρόπολης, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μία fine dining εμπειρία. Με την εκλεπτυσμένη φιλοσοφία του chef de cuisine Νίκου Λειβαδιά, θα γευτούμε και φέτος τις γιορτές νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα. Το μενού για την παραμονή Χριστουγέννων περιλαμβάνει καρπάτσιο καραβίδα με χαβιάρι, σαγκουΐνι και αβοκάντο μέχρι την γνωστή σε όλους μας γεμιστή γαλοπούλα και ιδιαίτερες Χριστουγεννιάτικες λιχουδίες. Σε ανάλογο στιλ θα είναι και το μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, με σούπα κάστανο και άγρια μανιτάρια, ψητά χτένια με χαβιάρι και μυρωδικά και τέλος μπισκουί λεμόνι με κρέμα lime. Στις 24/12 διοργανώνεται βραδιά όπερας με σοπράνο και τενόρο, ενώ στις 31/12 τη βραδιά θα συνοδεύσει μουσική από ζωντανή ορχήστρα.
Βασιλέως Γεωργίου 3, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
Τιμή ανά άτομο για χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: 275€ / Για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν: 440€

Artisanal

Το Artisanal Lounge & Gardens Bar-Restaurant είναι ένα στολίδι στην Κηφισιά με όμορφη διακόσμηση και εντυπωσιακό κήπο. Θεωρείται ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας και το 2020 βραβεύτηκε με αστέρι FNL και Χρυσό Σκούφο. Για το φετινό χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μάς καλεί να δοκιμάσουμε εκλεκτά πιάτα όπως σούπα βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με ταρτάρ καραβίδας και περγαμόντο, φραγκόκοτα σωτέ με ριζότο σελινόριζας και πατάτας, αέρινη mousse λευκής σοκολάτας με καρύδα -και όχι μόνο- ενώ το μενού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανοιχτό ραβιόλι με αστακό, κόντρα μόσχου black angus με πουρέ καραμελωμένου κουνουπιδιού και γεμιστή πατάτα, καθώς και πουτίγκα αποξηραμένων φρούτων για επιδόρπιο.
Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τιμή ανά άτομο για παραμονή Χριστουγέννων: 90€ / Για παραμονή Πρωτοχρονιάς: 110€

Aleria

Το Aleria μετρά 16 χρόνια λειτουργίας, με τον διακεκριμένο chef Γκίκα Ξενάκη και την ομάδα του να φέρνουν στο πιάτο μας γεύσεις από την εκσυγχρονισμένη ελληνική κουζίνα που μας μένουν αξέχαστες. Αυτές τις γιορτές μας υποδέχονται σε έναν πανέμορφα στολισμένο χώρο με ένα πλούσιο μενού με γεύσεις πέρα από τις συνηθισμένες. Το μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν περιλαμβάνει κόκκινες γαρίδες με κουμ κουάτ και κολοκύθι, ραβιόλι με κάστανο, αλλά και μαύρο χοίρο με σάλτσα μήλου και φυσικά Ivoire με αμύγδαλο, κάρδαμο και σορμπέ ρόδι. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα σε πολλά άλλα, οι επισκέπτες του Aleria θα δοκιμάσουν μεταξύ άλλων χτένια με αχλάδι και περγαμόντο, ελάφι με μαϊντανόριζα και κίτρινα πατζάρια, μέχρι και γλυκό Mont Grecque με κάστανο και βατόμουρα.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Αθήνα
Τιμή ανά άτομο για παραμονή Χριστουγέννων: 100€ + 60€ για wine pairing / Για παραμονή Πρωτοχρονιάς: 120€ + 60€ για wine pairing

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα βιβλία της χρονιάς – δώρο για τους αναγνώστες του Monopoli.gr12.09.2018

Moorings
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη moorings (@moorings.gr)

Με μαγευτική θέα στην θάλασσα, το κομψό εστιατόριο Moorings στην Μαρίνα Βουλιαγμένης είναι μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περάσουν ένα αξέχαστο ρεβεγιόν δίπλα στο κύμα με μία ποικιλία εκλεκτών πιάτων. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, o πολυβραβευμένος chef Ανδρέας Σχοινάς και η ομάδα του, έχουν ετοιμάσει τα πιο λαχταριστά μενού για το ρεβεγιόν των  Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μερικά ενδεικτικά πιάτα είναι η σούπα πατάτας βελουτέ με πράσο, το ταρτάρ από φιλέτο black angus, το inside out roll με γαρίδα tempura και καπνιστή πανσέτα, όπως και η mousse με σοκολάτα gianduja και φεγιεντίνη.
Μαρίνα Βουλιαγμένης (Βουλιαγμένη)
Τιμή ανά άτομο για παραμονή Χριστουγέννων: 74€ / Για παραμονή Πρωτοχρονιάς: 89€

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη moorings (@moorings.gr)

Βασίλαινας

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Σε μια γιορτή όπως τα Χριστούγεννα, γεμάτη αγάπη και ευφορία, ο «Βασίλαινας» μάς υποδέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ένα γιορτινό πολύχρωμο μενού για τα ρεβεγιόν. Για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, μερικά πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η λαχταριστή βελουτέ σούπα σελινόριζας, το φιλέτο black angus με γλυκοπατάτα, καφέ και μανιτάρια και το φημισμένο Mont Blanc με κάστανο, βανίλια, φραγκοστάφυλο, παλαιωμένο τσίπουρο, μανταρίνι. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το εστιατόριο “Βασίλαινας” έχει ετοιμάσει ένα εξίσου γευστικό μενού, με βελουτέ πράσσου με καπνιστό χέλι, μέχρι σφυρίδα beurre blanc και χοιρινό ibérico με μαϊντανόριζα, μύρτιλο και παντζάρι.
Βρασίδα 13, Αθήνα
Τιμή ανά άτομο για παραμονή Χριστουγέννων: 95€ + 35€ για wine pairing / Για παραμονή Πρωτοχρονιάς: 105€ + 45€ για wine pairing

Saint George Lycabettus

Το ξενοδοχείο με την ωραιότερη θέα της πόλης που πρόσφατα διακρίθηκε ως ‘Best Greek Romantic Hotel’ και προτεινόμενο ξενοδοχείο του Michelin Guide είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με πολλές εορταστικές προτάσεις: Διασκέδαση, live μουσική και υψηλή γαστρονομία από τον executive chef Βασίλη Μήλιο. Το ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα συνοδεύεται με γεύσεις υψηλής γαστρονομίας στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge με τη μοναδική θέα και Abba Revival Disco Party με live μουσική και DJ set. Το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γαρίδα μαριναρισμένη με κόλιανδρο και κρέμα από πατάτα Περού με μπρικ σε χωνάκι, ουρά αστακού με υφές από παντζάρι και σάλτσα ολλαντέζ, πόδι γαλοπούλας με καπνιστό προσούτο, στήθος μαριναρισμένο σε πορτοκάλι, σάλτσα gravy & κόκκινα μούρα με κάστανα και χριστουγεννιάτικο κορμό. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα απολαύσετε το ‘New Years Gold Glam Dinner’, που θα περιλαμβάνει Τartar αστακού με χαβιάρι σε χωνάκι, σούπα καραβίδας με γαρίδα, φιλέτο φαγκρί με σάλτσα μανταρίνι & baby πατάτες, βιολογικό φιλέτο black angus με γλυκοπατάτα και μους σοκολάτας γάλακτος με φύλλα χρυσού. Τα μεσάνυχτα, θα βγούμε όλοι στα μπαλκόνια του Le Grand Balcon για να δούμε την πόλη μας λουσμένη στα πυροτεχνήματα και να αφήσουμε μπαλόνια με τις ευχές μας για την πιο αισιόδοξη αλλαγή χρόνου. Στη συνέχεια, Live μουσική που θα μας ταξιδέψει με jazz, soul και pop ρυθμούς και το πιο κεφάτο dj set θα σας ξεσηκώσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κλεομένους 2, Αθήνα
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο: 2107416191

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πιο ξεχωριστά γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b