MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ- ΒΙΒΛΙΟ

Τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς – δώρο για τους αναγνώστες του Monopoli.gr

7 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν και μάς χαρίζουν από 2 βιβλία που θα μπορούσαν να κάνουν τους αγαπημένους μας «βιβλιοφάγους» χαρούμενους.

Ειρήνη Μωραϊτη | 20.12.2022

Όσοι αγαπούν τα βιβλία, μπορούν να καταλάβουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα του να ξετυλίγεις το περιτύλιγμα του δώρου που σου έκανε ένα αγαπημένο πρόσωπο και από κάτω να εμφανίζεται φυσικά, ένα βιβλίο!

Και επειδή ένα βιβλίο δεν είναι απλά ένα δώρο, αλλά ένα εισιτήριο διαφυγής από την πραγματικότητα, ζητήσαμε από 7 εκδοτικούς οίκους να μας προτείνουν τα 2 αγαπημένα τους «εισιτήρια» ώστε να πάρουμε ιδέες για το που θα ταξιδέψουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους και φέτος τα Χριστούγεννα, με τα λογοτεχνικά μας δώρα.

Το καλύτερο; Δίνουν την ευκαιρία στους αναγνώστες του Monopoli.gr να κερδίσουν τα βιβλία που μας προτείνουν!

Κάντε κλικ εδώ και διεκδικήστε τα βιβλία!

Εκδόσεις Ψυχογιός

“Το κουρδιστό Πουλί”, Χαρούκι Μουρακάμι

Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυστηρίων οι Εκδόσεις Ψυχογιός μάς προτείνουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις: Το πρώτο, με τίτλο «Το κουρδιστό πουλί», ανήκει στον Χαρούκι Μουρακάμι και συστήνει στους αναγνώστες του τον 30χρονο Τόρου Οκάντα, ο κόσμος του οποίου μέσα σε λίγες μέρες διαλύεται ολοκληρωτικά. Και όσο η ζωή του πρωταγωνιστή αλλάζει συνεχώς και τίποτα δεν είναι όπως πριν, ο ίδιος θα μάθει ένα πολύ σημαντικό μάθημα, το αν τελικά μπορεί κανείς να καταλάβει απόλυτα τους συνανθρώπους του. Δύσκολο μάθημα βέβαια, αλλά πράγματι πολύ σημαντικό, γιατί όσο και αν πιστεύουμε πως ξέρουμε κάποιον, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι…
Τιμή στο psichogios.gr: 22,95€

“Εικασία 3ν+1”, Τεύκρος Μιχαηλίδης

Το δεύτερο μυστήριο που προτείνουν οι Εκδόσεις Ψυχογιός είναι το «Εικασία 3ν+1» του Τεύκρου Μιχαηλίδη. Ο συγγραφέας μάς συστήνει τον Κριστιάνο, αλλά όχι τον Ρονάλντο που όλοι ξέρουμε.
Και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας θα μπορούσε να έχει μια λαμπρή καριέρα στα γήπεδα, όμως τα κυκλώματα της νύχτας φαίνεται πως τον απομάκρυναν τόσο από τον στόχο του, που βρέθηκε ένα βραδύ πνιγμένος στο αίμα του σε ένα διαμέρισμα της Κυψέλης. Για… καλή του τύχη όμως, την υπόθεσή του αναλαμβάνει η Όλγα Πετροπούλου, η οποία δεν εμπιστεύεται ποτέ τα προφανή και ψάχνει τα πάντα σε βάθος. Η υπόθεση-γρίφος θα την οδηγήσει τελικά στην αλήθεια, η οποία σχεδόν πάντα δεν είναι αυτό που φαίνεται, ακόμα και αν το 3ν+1 ακούγεται ήδη αρκετά δυσοίωνο.
Τιμή στο psichogios.gr: 14,49€

Εκδόσεις Πατάκης

“Chef στην κουζίνα σας: Κλασική μαγειρική του αύριο”, Βαγγέλης Δρίσκας

Αν ψάχνετε να βρείτε ένα δώρο ιδανικό για αυτούς που λατρεύουν να δημιουργούν λαχταριστές συνταγές και να τις μοιράζονται μαζί σας, τότε το νέο βιβλίο μαγειρικής του Βαγγέλη Δρίσκα που μας προτείνουν οι Εκδόσεις Πατάκη είναι η καλύτερη επιλογή.
Σε αυτό το βιβλίο, ο chef μοιράζεται με τους αναγνώστες τις μαγειρικές του μνήμες, τα αγαπημένα του πιάτα αλλά και συνταγές που ανακάλυψε μέσα από την έρευνα και τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο. Και επειδή το να μαγειρεύει κανείς συνέχεια το ίδιο φαγητό είναι αρκετά βαρετό, ο Βαγγέλης Δρίσκας φρόντισε στο νέο βιβλίο του να κρύβονται πολλές και εύκολες, όμως, γαστρονομικές εκπλήξεις, από σαλάτες μέχρι και σπιτικές παραλλαγές των αγαπημένων μας street food. Με περισσότερες από 380 ξεχωριστές συνταγές, το βιβλίο «Chef στην κουζίνα σας» υπόσχεται στους αγαπημένους σας ένα ταξίδι στη γεύση, γεμάτο έμπνευση και νέες μαγειρικές γνώσεις.
Τιμή στο patakis.gr: 36.90€ 

“Η μικρή λέξη αγάπη”, Αύγουστος Κορτώ

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων αγγίζει ένα πολύ σημαντικό θέμα, που κανένας δε θα έπρεπε να αγνοεί. «Η μικρή λέξη αγάπη», του Αύγουστου Κορτώ μάς μιλά για την αγριότητα που μπορεί να κρύβεται στη φαινομενικά ήρεμη διπλανή μας πόρτα και για την αγάπη, που θέλει θυσίες για να µην είναι µόνο μια λέξη που πονάει.
Η Μάντια γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ενδοοικογενειακής βίας από μικρή, όταν έβλεπε το πρησμένο πρόσωπο της μητέρας της, στο οποίο δεν άργησε να μοιάσει και το δικό της. Οι γείτονες δεν έλεγαν κουβέντα και οι ανυπεράσπιστες γυναίκες έπρεπε να υπομένουν τον «άνδρα του σπιτιού» που έκανε ό, τι ήθελε. Η λύτρωση για τη Μάντια έρχεται στα 18, όταν γνωρίζει έναν σοβαρό νεαρό φιλόλογο από τη Θεσσαλονίκη και το σκάνε για να ζήσουν μία ξέγνοιαστη ιδανική ζωή μακριά από τον φόβο. Και όμως, τα φαινόμενα απατούν και η πρωταγωνίστρια θα το μάθει αυτό με τον πιο σκληρό τρόπο. Τώρα, πρέπει να βρει τη δύναμη να ξανά φύγει, όμως πόσες θυσίες θα χρειαστεί αυτή η αναζήτηση;
Τιμή στο patakis.gr: 14,94€ 

Εκδόσεις Διόπτρα

“Ήθελα μόνο ένα αντίο”, Πασχαλία Τραύλου

Οι Εκδόσεις Διόπτρα φέτος τα Χριστούγεννα μάς καλούν να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας ένα μυθιστόρημα ύμνο στην ειρήνη και στην αγάπη, αλλά και στην ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα και έχει πολλά να μας διδάξει αν την επεξεργαστούμε προσεκτικά.
Το βιβλίο της Πασχαλίας Τραύλου, «Ήθελα μόνο ένα αντίο», αναφέρεται στην Καταστροφή της Σμύρνης και στον ολέθριο απόηχο που είχε στην καρδιά και την ψυχή των χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να χάσουν πατρίδα και ζωή και να ξεκινήσουν τα πάντα από την αρχή. Η ηρωίδα του μυθιστορήματος όμως δε θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη ζωή και τους ανθρώπους που την συνόδευαν, μιας και η ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται, πλάθοντας με τις μνήμες της γιαγιάς της μία καθηλωτική συγκινητική ιστορία.
Τιμή στο dioptra.gr: 14,94€ 

“Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη”, Γιάννης Ξανθούλης

Αν το δώρο που θα κάνετε δε θέλετε να κινείται στα όρια του ρομαντικού δράματος, η Διόπτρα προτείνει και το ανάλαφρο και κάπως κωμικοτραγικό μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, «Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη».
Στο μυθιστόρημα αυτό βλέπουμε ένα ξεχασμένο από τη μοίρα χωριό να γίνεται άνω-κάτω από μία διαθήκη που υπόσχεται να του κληροδοτήσει μία αμύθητη περιουσία, με προϋπόθεση να ιδρυθεί μουσείο με τις… επιδόσεις του συντάκτη της! Ο αποστολέας βλέπετε ήταν αστέρας ερωτικών ταινιών, από μικρός βέβαια κάτοικος Γερμανίας, αλλά γιος της ξακουστής μαίας του χωριού, της Σεβαστής. Ο αποδέκτης της διαθήκης δε, ο μοναδικός εν ζωή συγγενής του ξακουστού Απόστολου Μπούγα, θα σπεύσει να φέρει εις πέρας όλες αυτές τις τελευταίες επιθυμίες, μιας και τίποτα καλύτερο δεν είχε να κάνει και ξέρει πως μία αλλαγή θα είναι σίγουρα ζωτικής σημασίας για το χωριό του, αν και κανείς δεν θα περιμένει τον όγκο αυτής της αλλαγής!
Τιμή στο dioptra.gr: 16,92€ 

Εκδόσεις Μεταίχμιο

“Η σκηνή των μεγάλων ονείρων”, Mónica Gutiérrez

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο προτείνουν στο αναγνωστικό κοινό δύο βιβλία μαγικά, το καθένα με τον τρόπο του. Στο βιβλίο της Mónica Gutiérrez, «Η σκηνή των μεγάλων ονείρων», η μαγεία αυτή αφορά το θέατρο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μαξ Μπόρχες, θεατρικός σκηνοθέτης στη Βαρκελώνη, διευθύνει έναν μικρό, εκκεντρικό θίασο. Την ημέρα της πρεμιέρας του Μάκβεθ, ο Μαξ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά, ενώ κανονικά αυτή θα έπρεπε να είναι η μέρα του θριάμβου του: οι μάγισσες παραείναι όμορφες, το στέμμα του βασιλιά έχει σπάσει, και ο Μάκβεθ αναδίδει μια ύποπτη μυρωδιά ουίσκι… Όμως η παράσταση πρέπει πάντα να συνεχίζεται και έτσι ο θίασος ξεκινά το ταξίδι του, μέσα στο οποίο, πέρα από τον Μάκβεθ, θα μάθει και τις αξίες της αγάπης, της συντροφικότητας και της φιλίας.
Τιμή στο metaixmio.gr: 15,93€ 

“Πώς ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής έχασε τα πάντα”, Άρης Αλεξανδρής

Τη μαγεία της πορείας προς την ενηλικίωση αφορά το δεύτερο ιδανικό βιβλίο για δώρο στους αγαπημένους μας, σύμφωνα με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Μία μαγεία που όπως μαθαίνουμε στο «Πώς ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής έχασε τα πάντα» του Άρη Αλεξανδρή είναι πολλές φορές απαιτητική και δύσκολη.
Μόλις τελείωσε το σχολείο, ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής ήξερε ότι ήθελε να ξεφύγει από όλα. Για αυτό και η σχολή που πέρασε γίνεται βάρκα για την ελπίδα του καθώς τον μεταφέρει στην Αθήνα. Εκεί, ανεξάρτητος φοιτητής πλέον θα μπει στο μονοπάτι της ενήλικης ζωής. Δύσκολο το ταξίδι αυτό με πολλά εμπόδια και σταυροδρόμια, όμως ο Ιγνάτιος δεν θέλει με τίποτα να αποτύχει η νέα του ζωή στην Αθήνα. Προσπαθώντας βέβαια να εξαντλήσει όλες του τις δυνατότητες, εξαντλείται ο ίδιος και τελικά έρχεται η ώρα να μάθει τι θα πει να χάνεις τα πάντα.
Τιμή στο metaixmio.gr: 12,96€ 

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

“Κυνήγι Μαγισσών”, Stacey Halls

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος για τα γιορτινά μας δώρα του 2022 ξεχωρίζουν 2 μυθιστορήματα με ευαισθησία και σασπένς στις σελίδες τους. Πρώτο είναι το «Κυνήγι Μαγισσών» από την Stacey Halls, το οποίο έρχεται να μάς υπενθυμίσει πως σε καιρούς καχυποψίας και διωγμών, το να είσαι γυναίκα είναι ό, τι πιο επικίνδυνο.
Η Φλίτγουντ Σάτλγουορθ είναι δεκαεφτά ετών και έχει ήδη χάσει τρία μωρά. Είναι έγκυος για τέταρτη φορά, όταν τυχαία βρίσκει ένα γράμμα του γιατρού της και μαθαίνει ότι υπάρχει ρίσκο να μην επιβιώσει από µία ακόμη εγκυμοσύνη. Συντετριμμένη, συναντά στον δρόμο της τη νεαρή μαία Άλις Γκρέι, που της υπόσχεται ότι θα τη βοηθήσει να φέρει στον κόσμο ένα υγιές μωρό.  Όταν όμως η Άλις παρασύρεται στη δίνη του κυνηγιού μαγισσών που εκτυλίσσεται στα βορειοδυτικά της χώρας, η Φλίτγουντ ρισκάρει τα πάντα για να τη σώσει. Καθώς η δίκη των διαβόητων μαγισσών του Πεντλ πλησιάζει και η κοιλιά της Φλίτγουντ μεγαλώνει, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ζωή και των δυο βρίσκεται σε κίνδυνο.
Τιμή στο klidarithmos.gr: 15,93€ 

“Η επιστροφή του Φαράζ Αλί”, Aamina Ahmad

Στο ίδιο κλίμα παραμένει και η επόμενη πρόταση των Εκδόσεων Κλειδάριθμος, με το ευαίσθητο και καθηλωτικό μυθιστόρημα της Aamina Ahmad, «Η επιστροφή του Φαράζ Αλί», που θέτει ένα αιώνιο ερώτημα: Ποιους τελικά επιλέγουμε να προστατεύουμε και με ποιο τίμημα;
Ο Φαράζ, από μικρό παιδί έχει γνωρίσει τη κακόφημη πλευρά του Μοχαλά και των κυκλωμάτων πορνείας που τον κατακλύζουν. Ο ίδιος βέβαια, μεγαλώνοντας είχε την τύχη να φύγει από εκεί και να αποκτήσει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Σήμερα, ως διοικητής του αστυνομικού τμήματος της παλιάς του γειτονιάς, πνίγεται από τις μνήμες του και από μία εντολή που θα τον στοιχειώνει για πάντα αν την ακολουθήσει.
Τιμή στο klidarithmos.gr: 16,92€

Εκδόσεις Αγγελάκη

“Ανθρώπινες σχέσεις”, Ομάδα “Βιβλίο της Παρέας”

Για τα Χριστούγεννα, τα οποία είναι για πολλούς μία περίοδος εσωτερικής ανασυγκρότησης, οι Εκδόσεις Αγγελάκη προτείνουν το βιβλίο «Ανθρώπινες σχέσεις» ως το ιδανικότερο δώρο για όσους ψάχνουν έναν τρόπο να ζήσουν χωρίς φόβο και να αδράξουν ξανά τη ζωή.
Αυτή τη προσωπική αφύπνιση προσφέρει το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο με 5 ιστορίες θα μας υπενθυμίσει πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα σχολείο που δεν τελειώνει ποτέ και πως κάθε είδους σχέση είναι ένα μάθημα, το οποίο αν κατανοήσουμε θα μας φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην αυτογνωσία και στην ευτυχία. Άλλωστε, η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Έρχεται για λίγο, κάθεται πάνω σου και φεύγει. Εσύ, όμως βίωσες κάτι μοναδικό που θα θυμάσαι πάντα. Σ’ αυτό το βιβλίο, πρωταγωνιστές είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που παλεύουν σε όλα τα μέτωπα, είτε πονούν, είτε χαίρονται, είτε αισθάνονται μόνοι και προδομένοι. Δεν παύουν όμως να νιώθουν, να ελπίζουν, να προσπαθούν. Εξάλλου, το μυστικό αυτής της ζωής είναι να ζούμε με πάθος κάθε στιγμή που περνά και να μην τα παρατάμε ποτέ.
Τιμή στο angelakis.gr: 11,70€  

“Πες τα ψυχή μου”, Αργυρένια Πελεκάνου

Η ηρωίδα του δεύτερου μυθιστορήματος που μας προτείνουν οι εκδόσεις Αγγελάκη, γεννήθηκε με το χάρισμα να διακρίνει το κακό στα μάτια των ανθρώπων και να το θεραπεύει, αν και η ίδια το θεωρεί κατάρα.
Το «Πες τα ψυχή μου» της Αργυρένιας Πελεκάνου, μας συστήνει τη Χρυσαφένια, η οποία κουβαλά την κληρονομιά της προγιαγιάς της και για αυτό θα χρειαστεί να αντιπαλέψει με πρόσωπα νοσηρά, να αναμετρηθεί με τις σκιές που βρίθουν στα βάθη τους και να δώσει τη μάχη της για να σώσει την ψυχή τους. Πρέπει όμως τώρα και η ίδια να κάνει το δικό της ταξίδι, να ψάξει, να βρει και να ξετρυπώσει τη μικρή Φένια από τις μνήμες της, να καταλάβει πού σκόνταψε, πού χάθηκε και τότε, να την τραβήξει από το χέρι, να της γιατρέψει τις πληγές και να την ανασύρει μαζί της στο φως.
Τιμή στο angelakis.gr: 13,50€ 

Εκδόσεις Anubis

“Plant Power”, Ian K. Smith

Μιας και μετά τις γιορτές όλοι μας θέλουμε να ξανά μπούμε σε ένα πρόγραμμα και να ξεχάσουμε τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και όλα τα λαχταριστά εδέσματα που φάγαμε, οι Εκδόσεις Anubis μας προτείνουν να κάνουμε δώρο σε εμάς και τους αγαπημένους μας το βιβλίο του Ian K. Smith, «Plant Power».
Ένα βιβλίο ιδανικό για να κατανοήσουμε τα οφέλη των φρούτων, των λαχανικών και των σύνθετων υδατανθράκων, χωρίς όμως να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τις αγαπημένες μας ζωικές τροφές. Εξάλλου, όλα στη ζωή είναι θέμα ισορροπίας και το πρόγραμμα διατροφής τεσσάρων εβδομάδων του Smith Ian K. θα μάς δείξει το πως η αύξηση των φυτικών τροφών σε καθημερινή βάση μπορεί να οδηγήσει τόσο σε απώλεια βάρους όσο και σε μία γενικότερη ευεξία!
Τιμή στο anubis.gr: 15,90€

“Μακάβριος Χορός”, Αλέξανδρος Ζάκκας Ο "Μακάβριος Χορός" του Αλέξανδρου Ζάκκα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων αφορά τον «Μακάβριο Χορό», την πρόσφατη κυκλοφορία του Αλέξανδρου Ζάκκα, η οποία παρουσιάζει ένα διαφορετικό και δυστοπικό παρελθόν, γεμάτο μυστηριώδη μυστικά που χαρίζουν στις σελίδες του μία καταιγιστική δράση.
Συγκεκριμένα, λίγα χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, ένα οικουμενικό σύστημα συναλλαγών που βασίζεται στη χρήση βιομετρικών εμφυτευμάτων φιλοδοξεί να αποκαταστήσει την πίστη των ανθρώπων στη διαφάνεια και την ισονομία. Οι πολίτες του κόσμου υποδέχονται με ενθουσιασμό τη νέα οικονομική πραγματικότητα κι όλα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα έχει απαλλαγεί πια από τη διαφθορά και την οικονομική αυθαιρεσία, μέχρι βέβαια μία μυστηριώδης δυσλειτουργία στο δίκτυο συναλλαγών να κλονίσει τα θεμέλια του συστήματος και να γεννήσει μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα.
Τιμή στο anubis.gr: 19,70€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ συγγραφέας Αλέξανδρος Ζάκκας μάς μιλάει για το μυθιστόρημά του «Μακάβριος Χορός»12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b