MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS GIFTS

Τα πιο ξεχωριστά γούρια Ελλήνων δημιουργών για να χαρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα

Μετρώντας αντίστροφα για την ημέρα των Χριστουγέννων και καθώς προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για νέα ξεκινήματα που συνοδεύουν πάντα την αλλαγή της χρονιάς, είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τα γούρια που βάλαμε στη δική μας gift list φέτος και να σας δώσουμε την έμπνευση που χρειαζόσασταν.

Monopoli Team | 20.12.2022

Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες, που όλοι βρισκόμαστε στον «πυρετό» αναζήτησης δώρων για τους αγαπημένους μας, τα γούρια είναι αυτά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αφού αποτελούν το πιο κομψό, όμορφο και συμβολικό δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας, θέλοντας να τους ευχηθούμε με αυτόν τον τρόπο η νέα χρονιά να φέρει την αλλαγή, την τύχη, την αισιοδοξία και την ελπίδα που επιθυμούν!

Είτε σε μορφή κρεμαστού, είτε με κάποια βάση, είτε ως μενταγιόν, τα γούρια είναι – και θα είναι διαχρονικά – η ωραιότερη πρόταση για να κάνετε δώρο στον εαυτό σας αλλά και στους αγαπημένους σας. Αρκεί να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8+1 ιδέες για design χριστουγεννιάτικα δώρα που εντοπίσαμε σε μουσεία, θέατρα και ιδρύματα πολιτισμού12.09.2018

1.

Η καλλιτέχνις Αγγελική Κερασιώτη μάς εκπλήσσει για μια ακόμη χρονιά με το νέο της κεραμικό γούρι – ένα έργο αφιερωμένο και εμπνευσμένο από τη γυναικεία φύση, που αναδεικνύεται σε θέση ισορροπίας, την οποία και διεκδικεί στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε. Τι καλύτερο από το να ευχηθούμε «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με ισορροπία» στους αγαπημένους μας!
Βρείτε το στο happyboxathens.gr.

2.

Το φετινό γούρι της Ελένης Ιωαννίδη αποτελεί μια πρόταση – κόσμημα και είναι ένα τυχερό συννεφάκι που σχηματίζει τον αριθμό 23. Ένα συννεφάκι για να συνεχίσουμε τα όνειρα. Ασημένιο επίχρυσο, κρεμαστό για τον λαιμό από αλυσίδα ή σε κορδόνι.
Βρείτε το στο Ioannidi Eleni Jewels. 

3.

Μία ακόμη πρόταση από την Μαρίνα Παππά, για χειροποίητο κόσμημα – γούρι για το 2023, κατασκευασμένο από ορείχαλκο. Το γούρι του 2023 είναι αφιερωμένο στην συνειδητή και θετική στάση ζωής! Στο εὖ- ζῆν, στην ευ-δαιμονία, στην ευ-εξία!
Βρείτε το στο Motif Jewellery by Marina Pappa.

4.

Μια μεγάλη γκάμα από χειροποίητα ξύλινα γούρια, κεντημένα σταυροβελονιά με κλωστές σε διάφορα χρώματα και διάφορες όμορφες ευχές, διακοσμητικές χάντρες και φουντίτσες, είναι η πρόταση που ξεχωρίσαμε για φέτος από LifeLikes. 
Θα τα βρείτε όλα εδώ.

5.

Είτε στην κρεμαστή εκδοχή του ως κόσμημα, είτε ως επιτραπέζιο, το γούρι για το 2023 από το Μουσείο Ακρόπολης είναι όμορφο και ιδιαίτερο. Εμπνευσμένο από την έλικα, στην οποία απολήγει η σίμη (υδρορρόη) της στέγης του Εκατομπέδου, του μεγάλου ναού που οικοδομήθηκε γύρω στο 570 π.Χ., περίπου 120 χρόνια πριν ξεκινήσει να χτίζεται ο Παρθενώνας στην ίδια θέση – το γούρι είναι κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο ορείχαλκο. και σχεδιαστής του είναι ο Κώστας Δημόπουλος.
Βρείτε το εδώ.

6.

Εμπνευσμένο από τα σχήματα που μοιάζουν με καρδιά, που βρέθηκαν στα υπέροχα τελετουργικά ενδύματα της αυτοκράτειρας Ειρήνης, όπως φαίνονται στο ψηφιδωτό των Κομνηνών του 12ου αιώνας μ.Χ. – το φετινό γούρι από Ilias Lalaounis είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Βρείτε το εδώ.

7.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ancient Kallos (@ancientkallos)

«Φως, σοφία, προσαρμοστικότητα». Για το 2023, το Ancient Kallos βουτά στους συμβολισμούς της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και ενσωματώνει αυτές τις τρεις σπουδαίες αρετές στο επίχρυσο γούρι του. Ένα αψιδωτό σπίτι, χαρακτηριστικό του νησιού της Σαντορίνης, μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο κόσμημα που έρχεται να «αγκαλιάσει» αυτές τις αρετές. Με μια ευχή να είναι το 2023 η χρονιά της πνευματικής αφύπνισης.
Διατίθεται αποκλειστικά online στο ancientkallos.com.

8.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μάς προτείνει για το γούρι του 2023 τον Ήλιο.  Ζωογόνος ενέργεια της φύσης, σύμβολο απεριόριστης δύναμης και θρίαμβος απέναντι στο σκοτάδι, ο Ήλιος συμβολίζει τη σταθερότητα, την αφθονία, τη θετική ενέργεια και την ειρήνη. Ο επίχρυσος Ήλιος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σχεδιασμένος από την Βαρβάρα Μητσέλη έρχεται να προσφέρει άπλετο το φως στη νέα χρονιά προμηνύοντας χαρά, ελπίδα και ευτυχία.
Βρείτε το στο Cycladic Shop.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈχετε φίλους που αγαπούν την τέχνη, τη μόδα και το design; Ένας οδηγός για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους12.09.2018

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b