MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Πράμαντα: Ταξίδι στο όμορφο κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων

Χτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες της επιβλητικής κορυφής Στρογγούλας, μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό φυσικό τοπίο, τα Πράμαντα είναι ένα ομορφότερα χωριά των Τζουμέρκων.

Monopoli Team

Το ταξίδι στα Τζουμέρκα (Αθαμανικά Όρη), μια από τις μεγαλύτερες οροσειρές της δυτικής Ελλάδας, είναι πλούσιο σε δυνατές εικόνες. Το άγριο τοπίο, τα ποτάμια, τα φαράγγια, οι καταρράκτες και τα πετρόχτιστα χωριά με την ιδιαίτερη γοητεία, που μοιράζονται ανάμεσα στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για τους ταξιδιώτες που αγαπούν το βουνό και τη φύση. Δεν γίνεται να ταξιδέψετε σε αυτό τον τόπο και να μην περάσετε από τα Πράμαντα, ένα από τα ομορφότερα χωριά του. Είναι η έδρα του δήμου Βόρειων Τζουμέρκων και το πιο ζωντανό κεφαλοχώρι της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 γιορτινές αποδράσεις εξπρές από την Αθήνα12.09.2018

Τα Πράμαντα είναι χτισμένα αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 840 μ. στις πλαγιές της κορυφής Στρογγούλας, μιας από τις πιο εντυπωσιακές κορυφές των ελληνικών βουνών. Το χωριό απέχει περίπου 60 χλμ. από τα Ιωάννινα και 65 χλμ. από την Άρτα. Ονομαστό μαστοροχώρι με πολλές κτηνοτροφικές οικογένειες. Στη σημερινή του θέση ο οικισμός πιθανολογείται πως αναπτύχθηκε στα μέσα του 15ου αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠήλιο: Τρία «μυστικά» χωριά για τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα12.09.2018

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε φτάνοντας στα Πράμαντα είναι να πιείτε τον καφέ σας στην ωραία πλατεία του χωριού, κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο. Εδώ δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ενώ θα δείτε και την ιστορική βρύση του Αράπη. Μέσα από τα Πράμαντα περνούν τρία ρέματα, τα οποία χωρίζουν τον οικισμό σε πέντε συνοικίες.

Μάθετε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b