MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πήλιο: Τρία «μυστικά» χωριά για τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα

Ταξιδεύουμε στο Πήλιο και ανακαλύπτουμε τρία χωριά – ησυχαστήρια, κρυμμένα στην πανέμορφη φύση, που είναι ιδανικά για ήρεμα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα.

Monopoli Team

Αν για κάτι φημίζεται το Πήλιο, εκτός από την πλούσια φύση του, αυτό δεν είναι άλλο από τα υπέροχα, παραδοσιακά χωριά του. Τα χωριά του βουνού των Κενταύρων συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε φυσική ομορφιά και είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο. Πέρα από τους πρωταγωνιστές του βουνού, αξίζει να εξερευνήσετε μερικά από τα όχι και τόσο γνωστά χωριά και να ανακαλύψετε τα μυστικά τους. Παρακάτω ακολουθούν τρία λιγότερο γνωστά χωριά του Πηλίου που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας για τα σαββατοκύριακα του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 γραφικά χωριά της Μακεδονίας για χειμερινές αποδράσεις12.09.2018

Άγιος Γεώργιος Νηλείας

Άγιος Γεώργιος Νηλείας / Πηγή: Shutterstock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ελληνικές πόλεις που είναι πιο όμορφες τον χειμώνα12.09.2018

Περίπου 20 χλμ. ανατολικά από τον Βόλο, κοντά στη Βυζίτσα και τις Μηλιές, ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά πανέμορφο χωριό του Πηλίου. Απλωμένο αμφιθεατρικά ανάμεσα σε δύο ράχες, σε υψόμετρο 700 μ. περίπου, αποτελεί το ορεινότερο χωριό του Πηλίου και φημίζεται για την υπέροχη θέα του στον Παγασητικό κόλπο.

Η καρδιά του χωριού χτυπάει στη γαλήνια πλατεία του, μία από τις ομορφότερες του Πηλίου. Εδώ, τα παλιά πέτρινα σπίτια στέκουν δίπλα σε νεοκλασικά αρχοντικά του 19ου αιώνα. Τα τελευταία ανήκουν σε εμπόρους που μετανάστευσαν στην Αίγυπτο και έκαναν περιουσίες πριν επιστρέψουν στο χωριό για να χτίσουν εντυπωσιακές εξοχικές κατοικίες. Πέτρινες βρύσες και τρεχούμενα νερά συμπληρώνουν την εικόνα του χωριού. Η φύση τριγύρω σε καλεί για εξορμήσεις στο δάσος, περιπάτους και πεζοπορία.

Μάθετε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b