MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

Mερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Photo©️: Αnastasia Giannaki
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σεροτονίνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου στο BIOS

Το ανατρεπτικό έργο Σεροτονίνητου Μισέλ Ουελμπέκ, ενός από τους πιο δαιμόνιους κι επιδραστικούς σύγχρονους λογοτέχνες, μεταφέρουν ξανά σε ελεύθερη απόδοση στη θεατρική σκηνή για πρώτη φορά παγκοσμίως, μετά τα αλλεπάλληλα sold out, οι Elephas tiliensis στο ΒIOS. Μια παράσταση πολλαπλών μέσων, σε συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, βαθιά υπαρξιακή, ανορθόδοξα ρομαντική, για τις ψευδαισθήσεις και τα αδιέξοδα του σύγχρονου πολιτισμού. Η Σεροτονίνη είναι ένα έργο άκρατου κυνισμού, ακραίου χιούμορ και σαρκασμού για την πολιτική παρακμή του σύγχρονου κόσμου, που εξασθενεί το σώμα και την ψυχή. Ματαιωμένοι άνθρωποι σε έναν ματαιωμένο κόσμο, σκληρό, ανελέητο για τους αδύναμους, που δεν τηρεί σχεδόν ποτέ τις υποσχέσεις του. Πατριαρχία, ρατσισμός, ένοπλη βία, διακρίσεις, φυλετικά στερεότυπα, έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης, body shaming. Πυρκαγιές, καταστροφές, πανδημίες. Η φύση εκδικείται. Σε μια παρακμασμένη Ευρώπη καθένας είναι ερήμην δυστυχής. Η κατάθλιψη είναι μια εν δυνάμει συνθήκη, που επιβάλλεται από μια τοξική κοινωνία. Η αρρώστια γίνεται το παιδαγωγικό εργαλείο στον δρόμο για την ευτυχία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Μαρία Γκιώνη, Μαρία Κωνσταντάκη, Άρης Λάσκος, Tατιάνα Άννα Πίττα.
Τρίτη 13/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
14€ – 18€
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

2. Το Τρένο, του Λένου Χρηστίδη στο Θέατρο Άβατον

«Το Τρένο» του Λένου Χρηστίδη, είναι ένα εκρηκτικό έργο με θέμα το ταξίδι προς την ενηλικίωση και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Άρτεμις Βρεττού για 8 παραστάσεις στο Θέατρο Άβατον. Έξι νέοι, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ταξιδεύουν με ένα παράξενο τρένο διαγράφοντας μια ξέφρενη πορεία μέσα στη νύχτα. Οι αποσκευές τους βαριές και το τέλος του ταξιδιού τους αβέβαιο. Έξι επιβάτες, που δεν ξέρουν ακόμα ποιοι είναι ούτε πού θέλουν να πάνε, τραγουδούν, χορεύουν ουρλιάζουν, καπνίζουν, σβήνουν κεριά σε τούρτες, αντιδρούν προσπαθώντας να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και τον κόσμο μέσα τους. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Καλογεροπούλου, Άγγελος Λιάγκος, Ειρήνη Μητσοτάκη, Γιάννης Σέρρης, Ειρήνη Σιδηροπούλου, Νίκος Χρονόπουλος.
Τρίτη 13/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
10€ – 13€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός

3. Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Πορεία

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι«Το όνειρο ενός γελοίου», παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή. Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, ο Γιώργος Κουτλής σε συνεργασία με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για την συγκλονιστική ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα. Ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής. Ο Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι έγραψε “Το όνειρο ενός γελοίου” –μια φανταστική ιστορία– το 1877, τέσσερα χρόνια πριν από τον θάνατό του. Το μικρό αυτό διήγημα, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για ολόκληρη τη ζωή. Υπόθεση: Ο ήρωας του έργου ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Τη μοιραία στιγμή βυθίζεται αναπάντεχα σε έναν βαθύ ύπνο. Στο όνειρό του, ταξιδεύει σε έναν άλλο πλανήτη παραδεισένιο, όπου οι άνθρωποι ζουν σε μια ιδανική κοινωνία, ελεύθεροι και ευτυχισμένοι, προσφέροντας αγάπη και χαρά. Όσα συμβαίνουν εκεί στον άλλο πλανήτη, μέσα στο όνειρό του, αλλάζουν τελείως τον τρόπο που ο ήρωας αντιλαμβάνεται τη ζωή και τον εαυτό του. Το έργο, πέρα από ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα ουτοπικό σύμπαν, από μια μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, αποτελεί πάνω απ’ όλα μια ωδή στην ανθρώπινη ζωή, που συνέθεσε ένας από τους διεισδυτικότερους συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας.
Τρίτη 13/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
12€ – 15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Νικόλας Χανακούλας, ηθοποιός12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Πάνος Βλάχος στον Σταυρό του Νότου club

Πηγή: Facebook @StavrostouNotouOfficial

Αυτόν τον χειμώνα ο Πάνος Βλάχος έρχεται live στον Σταυρό του Νότου club, με τραγούδια από τον νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσουν προσεχώς. Iστορίες με χαρά, φτερά και λόγια κοφτερά. Θα ειπωθούν τραγούδια από τον νέο (4ο προσωπικό δίσκο) που θα κυκλοφορήσει από το ogdoo music group το προσεχές διάστημα. (ΔΕΝ) υπόσχεται λαϊκό πρόγραμμα, εκτός αν το ζητήσετε.
Τρίτη 13/12, 21:00 (Επόμενες εμφανίσεις: Τρίτη 20 και 27 Δεκεμβρίου στις 21:00)
12€
Σταυρός του Νότου club, Θαρύπου 37, Αθήνα

5. Ο θησαυρός του Παναγιώτη Τούντα και το νέο στο ρεμπέτικο, στο Μικρό Παλλάς

Παναγιώτης Τούντας

Μία συναυλία με ανέκδοτο υλικό του Παναγιώτη Τούντα έρχεται στο Μικρό Παλλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ελληνικού Σχεδίου για τη χειμερινή περίοδο 2022-23. Το φετινό πρόγραμμα εστιάζει στο ρεμπέτικο τραγούδι και τις επιρροές του στο σήμερα. Με μια ομάδα πειραματικών και μη δράσεων – παραγγελιών- ηχογραφήσεων –συναυλιών – βιντεοσκοπήσεων, επιχειρεί να επανεκκινήσει την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού. Δηλαδή, να ξαναπάρει τον δρόμο από το ίδιο σημείο που το πήρε η γενιά του Χατζιδάκι προς άλλες όμως πιθανόν κατευθύνσεις, αναζητώντας τις παλαιές πηγές δύναμης και αλήθειας στο σήμερα. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο συνθέτης Γρηγόρης Βασίλας θα παρουσιάσει στις το έργο του «Προσμονή» εμπνευσμένο από την παράδοση του ρεμπέτικου σε δικές του ενορχηστρώσεις με ένα εξαιρετικό σύνολο μουσικών. Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγούδια του μεγάλου αναμορφωτή και συνθέτη της λαϊκής μουσικής, Παναγιώτα Τούντα, σε ενορχήστρωση Μανώλη Πάππου. Το υλικό αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά καθώς για διάφορους λόγους δεν ηχογραφήθηκαν στην εποχή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, προέρχεται είτε από προσχέδια μελλοντικών τραγουδιών ή μελωδιών ή τραγούδια τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί στιχουργικά και έτσι παρέμειναν ακυκλοφόρητα. Άλλα απλά δεν βρήκαν λόγω συγκυριών τον δρόμο προς την δισκογραφία. Όμως η μεγαλοφυΐα και το προσωπικό ύφος του συνθέτη είναι αναμφισβήτητα καταγεγραμμένη σε αυτά.
Τρίτη 13/12, 21:15
8€ – 30€
Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2, Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b