
2 Αυγά (large)
160γρ. Ζάχαρη καστανή
50γρ. Ελαιόλαδο
60γρ. Γάλα
50ml Χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/3 κ.γ Γαρύφαλλο σκόνη
1/3 κ.γ Κανέλα σκόνη
30γρ. Βερίκοκο αποξηραμένο
30γρ. Σύκο αποξηραμένο
70γρ. Σταφίδες ξανθές
250γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το γάλα, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.
Σειρά έχουν τα αρωματικά μπαχαρικά και το αλεύρι μας. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, τα βερίκοκα κομμένα σε κυβάκια όπως και τα σύκα.
Αφού είναι έτοιμο μεταφέρουμε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′ . Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βρείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.