MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Impact Hub Athens: Ένα «πράσινο» τετραήμερο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με οικολογικές ιδέες και λύσεις για τις γιορτές

Με δύο back-to-back Χριστουγεννιάτικα markets γεμάτα οικολογικές και ηθικές ιδέες και λύσεις για τα δώρα αλλά και το τραπέζι των γιορτών αποχαιρετά τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το Impact Hub Athens.

Impact Hub Athens: Ένα «πράσινο» τετραήμερο με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Monopoli Team

Μπορούμε να κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα πιο οικολογικά και βιώσιμα; Το Impact Hub Athens σίγουρα μπορεί. Αφήνοντας το θετικό του αντίκτυπο στη γειτονιά της Κυψέλης, αποχαιρετά την Δημοτική Αγορά διοργανώνοντας δύο back-to-back εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα markets, από τις 21 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, με οικολογικές και ηθικές ιδέες και λύσεις για τα δώρα αλλά και το τραπέζι των γιορτών.

Οι εκδηλώσεις του τετραημέρου με μια ματιά

Το «πράσινο» τετραήμερο ανοίγει το Μποστάνι με το Fair Food Fest, την Τετάρτη 21/12, μια συνδιοργάνωση του Impact Hub Athens και του Ευρωπαϊκού Χωριού. Από τις 12:00 έως τις 22:00, το αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα μετατραπεί σε ένα hall γεμάτο με φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα και μικρούς παραγωγούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Θα βρείτε βιολογικά και φυσικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικά, χυμούς, χειροποίητα αναψυκτικά και βότανα, φυτά σε γλαστράκια, fair trade και οργανικά vegetarian προϊόντα όπως κρασιά και ιδιαίτερα αλκοολούχα ποτά, chutneys, χειροποίητα τυροκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, άλευρα, μπαχαρικά και πολλά ακόμη για να επιλέξετε.

Η ομάδα HyperComf θα παρουσιάσει το μοναδικό «Grow Your Own Film Seed Festival», ένα 40λεπτο short film με πλάνα από καλλιεργητικές πρακτικές στα χωράφια της Τήνου μέσα από μια αληθινή, παρατηρητική ματιά και αρκετό χιούμορ. Παράλληλα στο χώρο της Αγοράς θα βρίσκεται ο κομποστοποιητής της InCommOn, δίνοντας στο φεστιβάλ κυκλικό χαρακτήρα. Η ομάδα της InCommOn θα παρέχει επίσης συμβουλές για το πως μπορούμε να συμβάλουμε σε έναν τρόπο ζωής περισσότερο βιώσιμο, κάνοντας συνήθεια τη χρήση των καφέ κάδων που προορίζονται για τη συλλογή των οργανικών μας υπολειμμάτων.

Παραμονές Χριστουγέννων από τις 23 έως και τις 24 Δεκεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει το Evergreen Μarket και γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης και αναφοράς για κοινό και sustainable brands από κάθε μέρος της Ελλάδας. Εάν ανήκετε στους λάτρεις του last-minute-shopping, στην κυψελιώτικη στοά θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε, εννοείται με τη συνοδεία των εκπληκτικών DJ sets του Nostos Radio 100.6.

  • Παρασκευή 23/12 στις 17.00 – 20.00 με τα Early Birds Σπύρο Χούντα και Χρύσα Οικονομοπούλου
  • Σάββατο 24/12 στις 11.00 – 14.00 με την Ηλιάνα Στεργιοπούλου

Για εσάς που ονειρεύεστε χαλαρωτικές εορταστικές βραδιές με την παρέα στο σπίτι, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από φυτικά και οργανικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, αρωματικά κεριά σόγιας με φυτίλια ξύλου, μέχρι φυτά εσωτερικού χώρου, κεραμικά και ξύλινα παιχνίδια. Θα έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε το απόλυτο outfit της Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα σε πάγκους γεμάτους vintage επιλογές, οικολογικά υφάσματα και ιδιότυπα κοσμήματα από ανακυκλωμένο ασήμι. Και μην ξεχνάτε, οι Hazel Rey Vintage και The Nook Concept ξανά έρχονται στην Αγορά και κλείνουν το pop up store της με χριστουγεννιάτικη διάθεση και vintage ατμόσφαιρα.

Στο εργαστήρι Ραπτικής @modistra.hopemade, του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών, θα βρείτε μοναδικά σχεδιασμένα και ραμμένα στο χέρι αξεσουάρ και διακοσμητικά αντικείμενα των γυναικών του δικτύου. Ενώ, χειροποίητα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι, θα βρείτε από το Pomegranate Project της MKO Action For Women, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει υποστήριξη και φροντίδα σε γυναίκες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Αθήνα, για να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, όπως την εύρεση σπιτιού, θέσεων εργασίας, πρόσβασης σε υπηρεσίες και κοινωνικοποίησης.

Και επειδή το φαγητό και το ποτό δεν γίνεται να λείπουν από ένα σωστό Χριστουγεννιάτικο market, μια μεγάλη ποικιλία από σοκολατάκια και πανετόνε, κοκτέιλς και οργανικά αποστάγματα, θα σας περιμένει να διαλέξετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Ο «Πολιτισμός στις Γειτονιές» κάνει «στάση» στο κέντρο της Αθήνας με δωρεάν εορταστικές εκδηλώσεις για όλους12.09.2018

Η ομάδα του Impact Hub Athens ολοκληρώνει επιτυχώς στο τέλος του 2022, την υλοποίηση του σχεδίου που είχε καταθέσει το 2018 στο Δήμο Αθηναίων για την αναβίωση και τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία της στην δημιουργία δομών για την συμπερίληψη, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα γύρω από ένα κοινό όραμα και σκοπό. Μέσα στα 5 χρόνια, το Impact Hub Athens μεταμόρφωσε την Αγορά σε σημείο συνάντησης, συνεργασίας και συν-δημιουργίας με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 12:00 – 22:00, Πέμπτη 22 & Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 10:00 – 20:00, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 10.00-18.00, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42

Είσοδος Ελεύθερη

Ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/-ους.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b