MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Mερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

@Vladimiros Nikolouzos
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Πεθαίνω σαν χώρα, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή κοινού και κριτικών την άνοιξη του 2022 στην κεντρική σκηνή του BIOS, η παράσταση «Πεθαίνω σαν Χώρα» έρχεται στην ΠΛΥΦΑ για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Αλίκης Στενού. Το έργο  γραμμένο το 1978 από τον Δημήτρη Δημητριάδη, μας κάνει μάρτυρες μιας χώρας που βρίσκεται σε ένα τέλος καιρού, σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή όπου καμιά γυναίκα δεν φέρνει πια παιδί στον κόσμο. Μετά από χίλια χρόνια πολέμου και ενώ ο εχθρικός στρατός πρόκειται να περάσει από ώρα σε ώρα τα σύνορα, βλέπουμε το εξουθενωμένο έθνος να υποδέχεται έναν νέο ιστορικό κύκλο. Τις στιγμές εκείνες θρονιάζεται σε όλα τα κεφάλια το πολυμέτωπο βασίλειο της φαντασίας και συμβαίνουν κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις. Το τέλος μιας εποχής έχει έρθει όπως ο προμελετημένος θάνατος μιας αθεράπευτης αρρώστιας. Όταν όμως κάτι τελειώνει, κάτι νέο ξεκινά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καραμάνος, Λίνα Κομνηνού, Συμεών Κωστάκογλου, Δήμητρα Νταντή, Αλίκη Στενού.
Δευτέρα 12/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
10€ – 12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

2. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη επιστρέφει στο Θέατρο Σφενδόνη

Η μη τυπική σύνθεση της αριστουργηματικής τραγωδίας του Σοφοκλή, «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη και μετάφραση Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Σφενδόνη.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βάνια Αγγελάρα, Μαρία Αρζόγλου, Σέτα Αστραίου Καρύδη, Άντα Δημητρίου, Πολυξένη Θάνου, Ερατώ Καραθανάση, Ραλλού Καρέλλα, Γιώργος Κοκκίνης, Χριστόφορος Κώνστας, Λεωνίδας Μικρόπουλος, Μιχαηλία Μουσάκου, Δέσποινα Νικοπούλου, Σοφία Οικονόμου, Γιώργος Ορφανουδάκης, Τάσος Πάζας, Έλενα Παπαβασιλείου, Παναγιώτης Ρενιέρης, Γιάννης Σέπε, Ιωάννα Χαλά.
Δευτέρα 12/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
12€ – 15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4 (Στάση Μετρό: Ακρόπολη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν κατακτήσει το μέλλον της, η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, γυρίζει στο παρελθόν της12.09.2018

3. Το Σχολείο της Ανυπακοής, του Paco Bezerra στο Θέατρο Φούρνος

«Το Σχολείο της Ανυπακοής» του Paco Bezerra έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Αποστόλη Ψαρρού. Δυο γυναίκες στην Ευρώπη της Αναγέννησης, πρώτες ξαδέρφες, συνομιλούν για τη σεξουαλική απόλαυση, για το ψέμα και για το δικαίωμα του ανθρώπου στην ελευθερία. Η μεγαλύτερη θα διδάξει στη μικρότερη, στη θεωρία αλλά και στην πράξη, τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να ελιχθεί, όταν έρθει η στιγμή να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της, μέσα στα στενά περιθώρια που έχει η γυναίκα της εποχής. Μοναστήρι, πορνεία ή γάμος, τρεις δρόμοι που διασταυρώνονται. Μια γυναίκα της εποχής πρέπει να αποφασίσει πολύ γρήγορα ποιον από τους τρεις θα πάρει. Αλλιώς, είτε από βιασύνη είτε από άγνοια θα καταλήξει να πάρει τον χειρότερο. Μία παράσταση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με τολμηρή γλώσσα και έντονο χιούμορ μας οδηγεί στην αναζήτηση της απελευθέρωσης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Φώτης Λαζάρου, Αποστόλης Ψαρρός. Μουσικός επί σκηνής: Νάσος Κρέτσης.
Δευτέρα 12/12, 21:00 (και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00)
10€ – 12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Ζωή Τσόκανου υποδέχονται τη Βελγίδα σολίστ Anneleen Lenaerts στο Μέγαρο

Με δύο ξεχωριστές προσκεκλημένες, τη Βελγίδα Anneleen Lenaerts, σολίστ της άρπας και κορυφαία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, και την ελληνίδα μαέστρο Ζωή Τσόκανου, εγκαινιάζει η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων τον φετινό κύκλο συναυλιών της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα παρουσιαστούν τρεις δημοφιλέστατες συνθέσεις, εμπνευσμένες από τη μουσική παράδοση της Ισπανίας: το Ισπανικό καπρίτσιο, έργο 34 του Nikolay Rimsky-Korsakov, το Κοντσέρτο του Αρανχουέθ του Joaquín Rodrigo (σε μεταγραφή για άρπα και ορχήστρα του συνθέτη) και οι Σουίτες Κάρμεν αρ. 1 και αρ. 2 του Georges Bizet.
Δευτέρα 12/12, 20:30
6€ – 25€
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιήμερο Jazz Blues Festival στο Jazzét Music Hall12.09.2018

5. Οι String Demons στο Σταυρό του Νότου Club

Οι String Demons, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, παίρνουν τα έγχορδα τους και έρχονται στο club του Σταυρού του Νότου με ένα live, που θα περιλαμβάνει στιγμές από την κλασική μουσική μέχρι την ελληνική παραδοσιακή/λαϊκή, τη rock, τη heavy metal, την pop, τους βυζαντινούς ύμνους. Χωρίς περιορισμούς, παρωπίδες και στεγανά θα παρουσιάσουν τραγούδια παιγμένα με ξεχωριστό τρόπο, κομμάτια από ένα τεράστιο μουσικό φάσμα, δικά τους και διασκευές. Από τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, των Metallica, της Lady Gaga, του Μίκη Θεοδωράκη, ρεμπέτικα αλλά και Handel, διασκευές τους που έχουν αγαπηθεί αλλά και καινούργιες, έργα της κλασικής, ροκ, παραδοσιακής μουσικής, Iron Μaiden, Vivaldi, Χατζιδάκι, Cohen, πολυαγαπημένα τραγούδια ελληνικά και ξένα με την χαρακτηριστική ματιά της μπάντας. Ανατρεπτικός συνοδοιπόρος τους θα είναι ο sui generis Ρένος Χαραλαμπίδης, για να αποδώσει με τον μοναδικό του τρόπο τραγούδια για ραγισμένες καρδιές.
Δευτέρα 12/12, 21:00
12€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV Guide: Τι θα δούμε στην τηλεόραση την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b