MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 10 προτάσεις για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, φεστιβάλ, προβολές ταινιών, παραστάσεις χορού και παρουσιάσεις βιβλίων, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Filmclub x Ethnofest: Πρόγραμμα προβολών από το Ethnofest Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφο στο Goethe-Institut

Sans soleil

Μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, το Film Club αναπτύσσεται σε ξεχωριστά «επεισόδια» τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Goethe-Institut σποραδικά από τον Ιούλιο του 2022, προβάλλονται ταινίες από την πλούσια Ταινιοθήκη του Goethe-Institut μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του Film Club. To τρίτο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen, σε επιμέλεια του Ethnofest Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου. Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και μεε αφορμή τα 80ά γενέθλια του Werner Herzog, που γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Μόναχο, θα προβληθεί η ταινία Lektionen in Finsternis [Μαθήματα στο σκοτάδι]. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Sans soleil [Χωρίς ήλιο] του Chris Marker.
08/12 στις 20.00
Goethe-Institut. Ομήρου 14-16, Αθήνα 

Τίτος Πατρίκιος – Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω. Συνομιλίες: Συζήτηση του Τίτου Πατρίκιου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη Auditorium Τheo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου

Στο Auditorium Τheo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του Τίτου Πατρίκιου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου “Τίτος Πατρίκιος – Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω. Συνομιλίες”. Το βιβλίο βασίζεται σε συνομιλίες του ποιητή με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, που έγιναν από το 2007 μέχρι το 2020, υλικό που εμπλουτίστηκε έως την παρούσα έκδοση.
08/12 στις 19.00
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31

Το Χαμένο Ημερολόγιο της Άλλης: Παρουσίαση βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη στο Θέατρο Σταθμός

Οι εκδόσεις “Αστάρτη” και το Θέατρο Σταθμός προσκαλούν το κοινό στην πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη, Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης”, στο Θέατρο Σταθμός την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 20.00. Η “Άλλη” αποτελεί το εσωτερικό τοπίο μιας “σταρ” της μετεμφυλιακής Ελλάδας, η οποία λίγο πριν από τη Δύση της ζωής της, καταγράφει τις μεγάλες Πτώσεις και τις κορυφαίες Επιτυχίες της. Τα τραύματα και τα αποτυπώματα από τις ιστορίες που ανακαλεί στην μνήμη της είναι εκδηλώσεις μιας Μεγάλης Εικόνας της “Άλλης”, η οποία γνωρίζει πια πως ολοσχερώς δικαιωμένη δεν υπήρξε ούτε στην Τέχνη, μα ούτε και στην Αγάπη. Παρουσιάζει και συντονίζει τη συζήτηση ο Παναγιώτης Φύτρας.
08/12 στις 20.00
Σταθμός Θέατρο, Βίκτωρος Ουγκώ 55

When our eyes touch: Η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου για τρεις παραστάσεις στον χώρο τέχνης O.art.ath

Η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου παρουσιάζει το “When our eyes touch”, για τρεις παραστάσεις (8, 9, 10 Δεκεμβρίου) στον χώρο τέχνης O.art.ath στην Κυψέλη. Πρόκειται για μία σόλο χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου, που δημιουργήθηκε μέσα από δύο καλλιτεχνικά residencies στην Σουηδία και την Αθήνα και με την οποία η ίδια επιστρέφει στη σκηνή μετά από μία δεκαετία. Η παράσταση συμπυκνώνει τη χορογραφική έρευνα των τελευταίων ετών της Κολιοπούλου πάνω στο έργο των φιλοσόφων Jacques Derrida και του Jean-Luc Nancy σχετικά με το άγγιγμα.
08/12 στις 20.00
Ο.art.ath, Σποράδων 36

Spiritus: Το νέο έργο της bijoux de kant στο θέατρο Μπέλλος

Κάποτε ήταν ένα παραμύθι γραμμένο από τον Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα. Η ιστορία του αφορούσε την ελπίδα και τα όνειρα ενός παιδιού μια παγωμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ένα video art από την bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης. Σκέψεις πάνω σ’ ένα σπίρτο, ένα παραμύθι, μια πραγματικότητα, ένα κορίτσι καθισμένο κάπου στην πόλη της Αθήνας. Ένα κορίτσι που του λείπουν τα πάντα και ζει ολομόναχο ανάμεσά μας, κρυμμένο αλλά και φανερό στα δρομάκια του κέντρου, σφιχταγκαλιασμένο με την αγωνία μιας σπίθας. Μια ιστορία σε μορφή video art, ένα ψηφιακό αστικό παραμύθι, γυρισμένο στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα που φέτος επαναλειτουργεί μετά από χρόνια.
8/12 στις 20:00, 20:15, 20:30, 20:45, 21:00, 21:15, 21:30, 21:45
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα

Αφιέρωμα στο Νέο Ισπανικό Ντοκιμαντέρ στο Exile Room

To Exile Room εγκαινιάζει τη νέα σεζόν προβολών με δύο από τα πιο δημιουργικά ντοκιμαντέρ που είδαμε τελευταία, το «Tolyatti Adrift» και το «Magaluf Ghost Town», τρανταχτά δείγματα μιας αδιαμφισβήτητης αναζωογόνησης του σύγχρονου ισπανικού ντοκιμαντέρ. Την Πέμπτη 8/12 στις 21:00 θα δούμε Magaluf Ghost Town (2021) σε σκηνοθεσία Miguel Ángel Blanca (Διάρκεια: 90’). Υπόθεση: Παράξενα φαινόμενα παρατηρούνται στην ακτογραμμή των Βαλεαρίδων! Οι δρόμοι της Μαγιόρκας ζέχνουν, ενώ περιπολικά και ασθενοφόρα περιφέρονται χωρίς κανείς να τους δίνει σημασία. Κραυγές έκστασης ή αγωνίας – κανείς δεν μπορεί να διακρίνει πλέον τη διαφορά – σκίζουν το σκοτάδι.
8/12 στις 21:00
Exile Room, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι

12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, στο Μουσείο Μπενάκη

Στις 7-9 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο “Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία”. Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00-19.00 σε υβριδική μορφή, τόσο με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, όσο και με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να παρίστανται. Το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum θα επικεντρωθεί στη θεραπεία μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών διεξόδων. Θα διερευνήσει πώς ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας – μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί – μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των κοινωνιών, των ιδρυμάτων και των ανθρωπίνων σχέσεων.
08/12 στις 12.00-19.00
Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138
Απαραίτητη η προεγγραφή στο thecomuseum.org

Ξεναγήσεις στην Νοηματική Γλώσσα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με στόχο την προσβασιμότητα όλων των κοινωνικών ομάδων στις εκθέσεις του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσφέρει, για πρώτη φορά, οργανωμένες ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του για κωφούς και βαρήκοους στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σε συνεργασία με τους HandsUp– το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα. Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα την ίδια ώρα, θα πραγματοποιείται μία ξενάγηση – με διαφορετική θεματική κάθε φορά- για άτομα με προβλήματα ακοής. Οι ξεναγήσεις, προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης. Το θέμα της ξενάγησης κάθε μήνα θα ανακοινώνεται στο cycladic.gr.
8/12 στις 18:00
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1, Αθήνα
Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων, στο 210 7228321-3 (135)

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
08/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολυκατοικία: Ομαδική – υβριδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
08/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFilm Club x Ethnofest: Προβολές από το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου στο Goethe Institut12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b