MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Όλες οι εκδηλώσεις, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις που θα βρεις το Σαββατοκύριακο (03-04/12) με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Pavlow Mavridis
Monopoli Team

Free the kitsch Athens Film Fest 2022 στο Communitism

Kitsch Documented

Το Free the kitsch Athens Film Fest είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στις αντι-συμβατικές, παράξενα μοναδικές, πρωτοποριακές κινηματογραφικές φωνές που αμφισβητούν τα όρια του καθωσπρεπισμού και διαχωρισμού μεταξύ δημοφιλούς, μαζικής και υψηλής τέχνης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες νέων δημιουργών αλλά και κλασσικές ταινίες που αντιστάθηκαν στο κατεστημένο της εποχής τους και τόλμησαν να αρθρώσουν μια δική τους κινηματογραφική γλώσσα, καθώς και συζητήσεις, performances, βιντεοπροβολές, εικαστικές εγκαταστάσεις και ένα μοναδικό fashion show που κλείνει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου.
03/12 στις 19.00
Communitism, Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο

Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης: Τρεις από τις παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου στο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Α. Χατζημιχάλη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν τις 9 παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου “Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης”. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουμε τις παραστάσεις «Αγγέλων Πόνημα» (Σύλληψη ιδέας-Σκηνοθεσία: Βασίλης Τρυφουλτσάνης), «Υπό τον θόλο του Ιωνικού Ουρανού» (Συγγραφή κειμένου-Σκηνοθεσία: Σιούλας Γιώργος), «ΕΔΩ. Ένα σκηνικό τέχνασμα για τη μετακίνηση» (Σύλληψη ιδέας: Μαριάννα Τζανή, Θάνος Πάντσος, ομάδα to tritosimio).
05/12 στις 19.00
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγελικής Χατζημιχάλη 6

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας, της ομάδας bijoux de kant στη Στέγη

Το video art πρότζεκτ με την Μπέττυ Βακαλίδου δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Πόσες φορές μπορεί να πεθάνει και να αναστηθεί μια θηλυκότητα, ένα σώμα, μια χώρα; Το video art πρότζεκτ της ομάδας bijoux de kant θέλει την Μπέττυ Βακαλίδου, πρωτοστάτρια των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να δίνει ένα αποκαλυπτικό ρεσιτάλ νεκραναστάσεων. Στα όρια θεάτρου και οθόνης, πραγματικότητας και εικονικότητας, το video art πρότζεκτ Οι 7 θάνατοι της Αντώνας του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ερμηνευμένη από την Μπέττυ Βακαλίδου, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη και στο ιστορικό σώμα.
03/12 και 04/12 στις 18.00-22.40
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα

Museum Art Fair 2022 στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Κάθε χρόνο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το ΜΚΗΛ γεμίζει με νέες δημιουργίες  και πρωτότυπες  ιδέες. Το Μουσείο, από την ίδρυσή του, το 1994, οργανώνει και σχεδιάζει δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση και προβολή καλλιτεχνών και χειροποίητων καλλιτεχνημάτων.  Το “Art Fair” του Μουσείου Κοσμήματος αποτελεί μια έκθεση-θεσμό, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση καλλιτεχνών ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την εικαστική και καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα πώλησης. Καλλιτέχνες και νέοι δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους  στο κοινό του ΜΚΗΛ. Με την συμμετοχή τους, οι καλλιτέχνες κατοχυρώνουν την έκθεση των προϊόντων τους σε έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο και συνυφασμένο στην συλλογική μνήμη με την ανάδειξη των διακοσμητικών τεχνών και της τέχνης του κοσμήματος.
03/12 και 04/12 στις 10.00 – 18.00

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καρυατίδων & Καλλισπέρη 12

Art & Science Micro Forum 2022: Ομιλία και performance στο Flux Laboratory Athens

Για δύο μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, από την επιφάνεια της Γης μέχρι το διάστημα, με πολύ ενδιαφέρουσες ενδιάμεσες στάσεις και ξεναγούς τον χορό, την επιστήμη και την τεχνολογία. Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική και επιστημονική συνάντηση που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο ως ημερίδα: Χορευτές, χορογράφοι, επιστήμονες, τεχνολόγοι και το ευρύ κοινό βρέθηκαν μαζί για μία μέρα προκειμένου να εξερευνήσουν τους κόσμους που γεννά η σύμπραξη του χορού και του σώματος με την επιστήμη και την τεχνολογία. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από την ανεξάρτητη επιμελήτρια και θεωρητικό τέχνης Νάντια Αργυροπούλου με θέμα “Τέχνη, αποανάπτυξη και η κίνηση πέρα από το τέλος του κόσμου”. Ενώ την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση και περφόρμανς της ομάδας Ginger Creepers Theatre Band.
03/11 στις 15.30 και 04/11 στις 18.00
Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12

Μικρασιατική σουίτα: Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Corο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Photo by Pavlow Mavridis

Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro τιμώντας την μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής, προσκεκλημένο από τον Ο.Π.Α.Π. Δήμου Αγίου Δημητρίου, παρουσιάζει την επετειακή “Μικρασιατική σουίτα” σε διδασκαλία και διεύθυνση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή. Με αφετηρία τα παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας σε επεξεργασία για μικρό ορχηστρικό σύνολο και μικτή χορωδία αλλά και οργανικούς παραδοσιακούς σκοπούς των παραλίων της Ιωνίας, ο Δημήτρης Μηνακάκης συνθέτει (πρωτότυπο έργο) την Μικρασιατική σουίτα.
03/12 στις 20.30
Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” Αγ. Δημητρίου, Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55

5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) διοργανώνουν την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής. Το ετήσιο event, που αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο των μονοπατιών, έχει στόχο τη διάδοση της πεζοπορίας, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, την ενημέρωση σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας.
03/12 στις 10.00 και 04/12 στις 09.00
Δημαρχείο Καισαριανής, Βρυούλων και Κλαζομενών

Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
03/12 και 04/12 στις 10.00-22.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

Δωρεάν είσοδος σε Μουσεία και οι Αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Μουσείο Ακρόπολης, Photo by Athens at a Glance on Unsplash

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
Κυριακή 4/11

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολυκατοικία: Ομαδική – υβριδική έκθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
03/12 και 04/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου για παιδιά και νέους επιστρέφει σε 12 πόλεις12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b