MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Bob Dylan: Απολογείται μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε μηχάνημα για να υπογράψει βιβλία του

Ο μουσικός προέβη σε μια σπάνια δημόσια δήλωση και παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε αυτόματο μηχάνημα για να υπογράφει βιβλία και έργα του, αφού οι θαυμαστές του σύγκριναν τις υπογραφές και ανακάλυψαν πως είναι πανομοιότυπες.

Monopoli Team

Ο Bob Dylan προέβη σε μια σπάνια δημόσια δήλωση και απολογήθηκε για την “λάθος κρίση” του, μετά από διαμάχη που ξέσπασε, όταν έγινε γνωστό ότι χρησιμοποίησε αυτόματο μηχάνημα για να υπογράψει αυτόγραφα σε special αντίτυπα του νέου του βιβλίου, που είχαν διαφημιστεί ως αντίτυπα που θα φέρουν την χειρόγραφη υπογραφή του.

Το βιβλίο «The Philosophy of Modern Song» περιλαμβάνει τον σχολιασμό του θρυλικού τραγουδιστή πάνω σε κομμάτια άλλων καλλιτεχνών και κυκλοφόρησε στις αρχές Νοεμβρίου μαζί με μια περιορισμένη σειρά 900 εκδόσεων, όλα με την χειρόγραφη υπογραφή του Bob Dylan, η οποία πωλήθηκε για 599 δολάρια η κάθε μια.

Όλα τα αντίγραφα συνοδεύονταν από μια επιστολή γνησιότητας από τον εκδότη Simon & Schuster.

Όταν οι αγοραστές άρχισαν να λαμβάνουν τα αντίγραφα, πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν φωτογραφίες των βιβλίων τους online και σύντομα συνειδητοποιήσαν πως οι υπογραφές ήταν πανομοιότυπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBob Dylan: Πάνω από 650 χιλιάδες δολάρια για ερωτικά γράμματα που έγραψε ως έφηβος12.09.2018

Ο 81χρονος μουσικός δήλωσε πως μέσα στα χρόνια όλες του οι υπογραφές ήταν χειρόγραφες. «Ωστόσο, το 2019 είχα μια κακή περίπτωση ιλίγγου που συνέχισε και στην διάρκεια της πανδημίας. Για να επιτευχθούν οι διαδικασίες υπογραφής, χρειάζεται μια ομάδα 5 ατόμων να εργάζεται στενά μαζί μου και δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν ασφαλή και εφαρμόσιμο τρόπο για να ολοκληρώσουμε αυτά που έπρεπε να κάνω, μιας και ο ιός μαινόταν. Οπότε, κατά την διάρκεια της πανδημίας, ήταν αδύνατον να υπογράψω το οτιδήποτε και ο ίλιγγος δεν βοηθούσε. Σε συνδυασμό και με τις προθεσμίες, μου προτάθηκε η χρήση αυτόματου στυλού μαζί με την διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο χρησιμοποιείται διαρκώς στον καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό κόσμο. Το να χρησιμοποιήσω ένα μηχάνημα ήταν τελικά ένα λάθος κρίσης και θέλω να επανορθώσω άμεσα. Αυτή την στιγμή, δουλεύω με την εκδοτική εταιρεία και τους συνεργάτες της γκαλερί για να επανορθώσουμε».

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster απολογήθηκε την περασμένη εβδομάδα και έκανε επιστροφές χρημάτων σε όσους αγοραστές δεν ήταν ευχαριστημένοι. Στο Twitter έγραψαν πως η περιορισμένη έκδοση του βιβλίου φέρει την αυθεντική υπογραφή του Dylan, αλλά με τη φόρμα του autopen.

Αμφισβητήθηκε επίσης και η εγκυρότητα των υπογραφών του μουσικού στα έργα τέχνης του, που πολλά από αυτά πωλούνται πάνω από 12.000 λίρες. Το Castle Fine Art στην Βρετανία, που πουλά σε εκτυπωμένη μορφή πίνακες του Dylan, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την χρήση του autopen και ότι ανακάλυψε πως μόνο δύο εκτυπώσεις, οι οποίες κυκλοφόρησαν φέτος, έχουν υπογραφεί με αυτόν τον τρόπο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι όλες οι άλλες εκδόσεις πριν από αυτές υπογράφηκαν χειρόγραφα απο τον ίδιο τον Bob Dylan» ανέφεραν.

Ο εκδοτικός οίκος προέβη σε επιστροφές χρημάτων, υπό την προϋπόθεση να επιστρέψουν οι αγοραστές τα αρχικά πιστοποιητικά γνησιότητας, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η αυτόματη υπογραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ αντιπολεμικός Μπομπ Ντίλαν των 60s μέσα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του12.09.2018

Η χρήση τoυ autopen είναι ιδιαίτερα γόνιμη στους πολιτικούς κύκλους. Το 2011 μάλιστα, ο Barack Obama έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικής που ψήφισε νομοθεσία με αυτόν τον τρόπο.

Η χρήση όμως της αυτόματης υπογραφής από celebrities έχει προκαλέσει μεγάλη διαμάχη. Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, οι θαυμαστές της Dolly Parton την κατηγόρησαν πως υπέγραψε το τελευταίο της βιβλίο με autopen. Η Sinead O’Connor παραδέχτηκε επίσης πέρυσι ότι χρησιμοποίησε μια σφραγίδα υπογραφής για να εγγράψει τα απομνημονεύματά της.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b