MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Bob Dylan: Πάνω από 650 χιλιάδες δολάρια για ερωτικά γράμματα που έγραψε ως έφηβος

Τα ερωτικά γράμματα, που έγραψε ο Bob Dylan ως μαθητής στην αγαπημένη του, πουλήθηκαν σε δημοπρασία για ένα εντυπωσιακό ποσό.

Photo Credits: RR Auction
Monopoli Team

Εφηβικά ερωτικά γράμματα του Bob Dylan πουλήθηκαν για 669,875 δολάρια σε δημοπρασία την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για 42 γράμματα που έγραψε ο τότε μαθητής λυκείου Bob Dylan (τότε γνωστός ως Robert Zimmerman) στην αγαπημένη του, Barbara Ann Hewitt. Τα γράμματα εκτείνονται σε 150 χειρόγραφες σελίδες από τον ίδιο.

Photo Credits: RR Auction

Το πρωτοφανές αρχείο πουλήθηκε από την RR Auction, η οποία εδράζεται στην Βοστώνη και ειδικεύεται σε μοναδικά memorabilia σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Σύμφωνα με την RR Auction, το 1958 ο Bod Dylan ηδη ονειρευόταν να αλλάξει το όνομα του και να πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, φιλοδοξίες που μοιραζόταν με την Hewitt στις επιστολές του. Της έγραφε επίσης πως προετοιμαζόταν για ένα τοπικό talent show, ενώ μοιραζόταν μαζί της μικρά αποσπάσματα ποίησης και της εξέφραζε συνέχεια την αγάπη του για εκείνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ αντιπολεμικός Μπομπ Ντίλαν των 60s μέσα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του12.09.2018

Μέσα στα γράμματα περιλαμβάνεται ακόμη, μια κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου, με την υπογραφή του Dylan, καθώς και μια ανυπόγραφη χειρόγραφη σημείωση.

Σκίτσο του Bob Dylan, Photo Credits: PR Auction

Σκίτσο του Bob Dylan, Photo Credits: RR Auction

Η Hewitt, γεννημένη το 1941, εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στην πόλη Hibbing της Minnesota, στα πρώτα εφηβικά της χρόνια. Εκεί ήταν που γνώρισε τον Bob Dylan, σε ένα μάθημα ιστορίας.

Το πρώτο ραντεβού τους έγινε Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1957, σύμφωνα με την RR Auction. Οι δυό τους αντάλλαξαν γράμματα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 1959.

Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει πως τα γράμματα του Dylan ήταν στην κατοχή της Hewitt, μέχρι και τον θάνατό της το 2020.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b