MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου 2022.

35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. «Σινεμά με τον Φρόυντ»: Σειρά κινηματογραφικών προβολών στον Κινηματογράφο Τριανόν

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει, για έβδομη χρονιά, σειρά κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ», που πραγματοποιείται και φέτος σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Τριανόν. Ο φετινός κύκλος εγκαινιάζεται με την ταινία: «Θαυμάσιος Βοκκάκιος» (Meraviglioso Boccaccio) των Αδελφών Taviani (2015), την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και ώρα 17.00. Υπόθεση: Καθώς η πόλη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους και ενώ επικρατεί γενική κοινωνική κατάρρευση, μια παρέα επτά νεαρών γυναικών και τριών ανδρών, για να ξεφύγουν από το ζοφερό σκηνικό, ξεκινούν από την εκκλησία της Santa Maria Novella και  βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο σε ένα σπίτι στην Τοσκάνη. Εκεί δημιουργούν μια ομαδική εμπειρία – πλαισιωμένη από ένα είδος ενεργητικής αποχής που επιτρέπει την διαχείριση των παθών αντί για την εκδραμάτιση – αφηγούμενοι ιστορίες· άλλες δραματικές, άλλες γκροτέσκες και άλλες κωμικές. Η ταινία είναι βασισμένη σε πέντε από τις εκατό νουβέλες του «Δεκαήμερου» του Giovanni Boccaccio.
Κυριακή 27/11, 17:00
Γενική Είσοδος: 7€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα. Τηλ.: +30 210 8215469. Email: [email protected]. | http://www.trianon.gr/v1/

2. 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Η μακροβιότερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει

Αφιερωμα στον Alain Resnais – «Providence»

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει, γιορτάζοντας τα 35α γενέθλιά του, από τις 24 έως τις 30 Νοεμβρίου 2022, στους κινηματογράφους Έλλη και Ανδόρα. Το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου φιλοξενεί ταινίες σε πρώτη προβολή, και αφιερώματα στις προσωπικότητες που σημάδεψαν την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά (αλλά και του ίδιου του Φεστιβάλ), τα αριστουργήματα του συγγραφέα Georges Simenon που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη, αφιερώματα στον Alain Resnais, τον Τάκη Σπετσιώτη και την Αγγελική Αντωνίου, ειδικές προβολές και ταινίες μικρού μήκους. Το πλούσιο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.
24-30 Νοεμβρίου 2022
Γενική Είσοδος 5€

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ

3. Athens Palestine Film Festival: Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα Παλαιστίνιων δημιουργών στο STUDIO new star art cinema

One Like Him της Caitlin McLeod

Από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου στο STUDIO new star art cinema, η Ntounias events σε συνεργασία με τον κινηματογράφο διοργανώνουν το Athens Palestine Film Festival. 8 ταινίες και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους, σημαντικών Παλαιστινίων δημιουργών, έχουν επιλεγεί να προβληθούν από μια Επιτροπή Ελλήνων δημιουργών. Μέσα από τις ταινίες τους, οι σκηνοθέτες απεικονίζουν την καθημερινότητα σε μια Παλαιστίνη που έχει βυθιστεί στην ένδεια και την καταστολή. Ταυτόχρονα, διηγούνται τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που προσπαθούν να αντέξουν ζώντας υπό κατοχή.
24-27 Νοεμβρίου 2022
Ημερήσιο εισιτήριο 5€
Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Studio new star art cinema, Σπάρτης & Σταυροπουλου 33, Αθήνα. Τηλ: Τηλέφωνο: 21 0864 0054. Ε: [email protected].

4. 13ο Ethnofest – Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου στον Κινηματογράφο Άστορ

«Το μέρος μεταξύ τού ήταν και τού θα είναι» του Θοδωρή Παναγόπουλου

Το 13ο Ethnofest – Διεθνές Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου επιστρέφει στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα με ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο που καταγράφουν, αναδεικνύουν και σχολιάζουν το μωσαϊκό της ανθρώπινης εμπειρίας. Από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου, το Ethnofest επιστρέφει στον φιλόξενο κινηματογράφο Άστορ ενώ από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη παίρνει η διαδικτυακή του έκδοση με επιλεγμένες ταινίες του προγράμματος. Προβολές, παράλληλες εκδηλώσεις και σημαντικοί καλεσμένοι πλαισιώνουν τη φετινή έκδοση. Αναγνωρίζοντας τους δυσοίωνους καιρούς που διανύουμε, η αποδοχή της δεδομένης ιστορικής στιγμής αποτελεί ένα είδος αντίστασης αλλά και επιθυμίας ουσιαστικών κοινωνικών διεκδικήσεων που συνδέονται άμεσα με την πρόσβαση στην πληροφορία, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξάσκηση της ικανότητάς μας να αναγνωρίζουμε την πολλαπλότητα στους τρόπους ερμηνείας της πραγματικότητας.
24-27 Νοεμβρίου 2022
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 5 ευρώ. Μειωμένο: 3 ευρώ ( Άνεργες – Άνεργοι και ΑΜΕΑ). Προπώληση: viva.gr.
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, Αθήνα. Τηλ: 210 3211 950.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 11 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

5. Love Solidarity Death (L.S.D.): Οι The Callas γιορτάζουν 20 χρόνια με ένα μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ στη Στέγη

Είκοσι χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση, οι Άρης και Λάκης Ιωνάς (The Callas) καταλαμβάνουν το -1 της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάσηαπό τις 26 Νοεμβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022, με μια παραισθησιογόνα έκθεση ποτισμένη από μεσογειακή ψυχεδέλεια, συνοψίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολυμορφική παρουσία τους στην τέχνη.  Μια εκθεσιακή/επεισοδιακή αναδρομή στο μέλλον που ορίζεται, νοηματικά και βιωματικά, από τον τίτλο «Love Solidarity Death (L.S.D.)». Με μια έκθεση-ψυχεδελικό ξόρκι στο παρελθόν, στο τώρα και στο μέλλον της ελληνικής εικαστικής και μουσικής σκηνής, οι The Callas γιορτάζουν τα 20 χρόνια δημιουργίας τους παρουσιάζοντας νέα δουλειά με τα ποπ-φολκ κεντήματα και υφαντά τους, γλυπτά και εγκαταστάσεις από κομμένα μάρμαρα των παλιών πεζοδρομίων της Αθήνας, πίνακες με working-class Μαντόνες, καφασοναούς-DIY Παρθενώνες, film screenings και happenings, καθώς και με συνεργασίες με guest contributors από το εξωτερικό, αλλά και την εγχώρια σκηνή: από τον Ian F. Svenonius στις PapithedogTV.
Διάρκεια έκθεσης: 26 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου
Ωράριο: Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 18:00 – 23:00. | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου. 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107. | https://www.onassis.org/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 9 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

Εκδηλώσεις

6. The Christmas Factory: Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπάει για μια ακόμη χρονιά στην Τεχνόπολη

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων ανοίγει επιτέλους τις πόρτες του και μας προσκαλεί στην καθιερωμένη – αλλά φέτος ιδιαίτερα εμπλουτισμένη- μεγάλη φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Το αγαπημένο Εργοστάσιο Χριστουγέννων της Τεχνόπολης επιστρέφει πιο χρωματιστό, πιο λαμπερό, πιο ζωντανό με πολλά κρυμμένα μυστικά που περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τα ανακαλύψουν. Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει αποφασίσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά που οδηγούν στη χαρά. Και αυτό γίνεται με 7  + 1  νέα ξεχωριστά εργαστήρια (τα οποία επιμελείται ο Γιώργος ΣουλεΪμαν). Επιπλέον, στο The Christmas Factory θα βρει κανείς λιχουδιές, ζεστό κρασί, φαγητά και ποτά για όλες τις ορέξεις και διαθέσεις και μια πλούσια αγορά γαμέτη στολίδια, παιχνίδια και εμπνευσμένα δώρα για τους αγαπημένους μας. Τέλος για πρώτη φορά το περιλαμβάνει και τη θεατρική παράσταση Ο «Ελαφονταίν, ο Αίσωπος αλλιώς» σε σκηνοθεσία και σύλληψη του Γιώργου Σουλεϊμάν, κείμενο της Σοφίας Καψούρου και πρωτότυπη μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.
26 Νοεμβρίου 2022 – 6 Ιανουαρίου 2023
Ωράριο: Δευ – Παρ έως 22/12   16:00 – 22:00. Δευ – Παρ από 23/12   10:00 – 22:00 | Σάββατο και Κυριακή: 10:00 – 22:00.
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. | https://thechristmasfactory.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου για παιδιά και νέους επιστρέφει σε 12 πόλεις12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b